Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва

Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва

17 Вересня 2014
4797
17 Вересня 2014
15:13

Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва

4797
Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва
Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва

16 вересня відбулася закрита зустріч представників двох найбільших українських продакшн-компаній Film.ua і Star Media, чотирьох найбільших телегруп StarLightMedia, Inter Media Group, «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» з представниками Державного агентства з питань кіно і Нацради з питань телебачення і радіомовлення. На зустрічі обговорювалися умови збільшення обсягів українського виробництва фільмів і серіалів. Про це на брифінгу 17 вересня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко (на фото).

 

За його словами, на зустрічі лунали різні пропозиції: «Від того, як умовити уряд збільшити фінансування на виробництво українських фільмів і серіалів, до того, які податкові пільги ініціювати, щоб українське виробництво фільмів було прибутковим, популярним і затребуваним».

 

За результатами зустрічі вирішили створити дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва, повідомив пан Артеменко. Цим процесом буде опікуватися співзасновник Film.ua Сергій Созановський і представники медіагруп.

 

На запитання, який обсяг коштів планується просити в уряду на національне кіносеріальне виробництво, пан Артеменко розповів, що поки що уряд планує закласти на це в бюджеті на 2015 рік 72 млн грн, які підуть на погашення заборгованостей по тій кінопродукції, яка вже знаходиться у виробництві. Тобто грошей на нові проекти, за його даними, наразі не передбачено. «Скільки просити? Скільки можна», - сказав пан Артеменко.

 

За даними голови Нацради, виробництво однієї серії якісного серіалу, які зараз виробляються в Росії, коштує близько 200 тисяч доларів. «Помножте на 13 (курс гривні до долара. - ТК) - це 2 млн 600 тисяч гривень потрібно на одну серію. Якщо серіал короткий, 10 серій, то це 26 млн гривень. Щоб заповнити прайм-тайм каналу, берімо хоча б 100 днів на рік по одній годині - це 100 годин. Помножте це на чотири телегрупи - суми скажені...», - підрахував пан Артеменко.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала розробити і надати Міністерству фінансів проект змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від податку на прибуток підприємств, що виробляють телевізійний і кінопродукт. Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що для завершення розпочатих кінопроектів і запуску нових на 2015 name="_GoBack">рік Державне агентство з питань кіно потребує близько 300 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду