Kiev media week-2014 стартувала з обговорення ситуації на медійному ринку України та формат-шоу

Kiev media week-2014 стартувала з обговорення ситуації на медійному ринку України та формат-шоу

16 Вересня 2014
4581
16 Вересня 2014
12:49

Kiev media week-2014 стартувала з обговорення ситуації на медійному ринку України та формат-шоу

4581
Kiev media week-2014 стартувала з обговорення ситуації на медійному ринку України та формат-шоу
Kiev media week-2014 стартувала з обговорення ситуації на медійному ринку України та формат-шоу

15 вересня стартував традиційний тижневий захід у сфері телебачення, кіно та інших медіа Kyiv media week, який розпочався прес-конференцією щодо мінімізації скорочення українського медіаринку в умовах нестабільності та формат-шоу. Про це повідомляється на сайті заходу.

 

На прес-конференції «Медіабізнес в часи змін та нестабільності» експерти обговорили, якими способами можна економити на контенті в ситуації значного скорочення обсягів українського ринку телевізійної реклами.

 

Президент компанії «Воля» Сергій Бойко вважає, що крім об'єднання зусиль, повинні бути створені правила рівних умов для всіх учасників ринку. На його думку, для того, щоб компанії виживали і досягали успіху, їм потрібно вміти швидко змінюватися відповідно до потреб глядача та вміти надати йому можливість вибирати з максимально великого спектра контенту. «Споживач зовсім не дурний і люди навчаться вибирати, і вже вибирають, якісний контент», - зазначив пан Бойко.

 

 

 Держава може допомогти реанімувати телевізійний ринок, вважають учасники дискусії

 

Член Національної ради з телебачення і радіомовлення Катерина Котенко відзначила, що реанімація телевізійного ринку - це завдання насамперед держави, в рамках якого варто ввести пільгові умови оподаткування для виробників національного продукту на конкретний означений період часу.



Виконавчий директор East One Group Михайло Царьов і директор з маркетингу компанії UMH Publishing Наталія Бойко вважають, що потрібно локалізувати увагу учасників ринку на економії при закупівлях контенту.

 

При цьому пан Царьов підкреслив, що надзвичайно уважно треба поставитися і до якості контенту.  

 

За словами ж власника групи компаній Film.ua Сергія Созановського, ціни на контент регулює, насамперед, місцевий ринок. «Серіал коштує рівно стільки, скільки дозволяє ринок в країні», - сказав він.

 

Сергій Созановськй вважає, що глядач шукає на ТБ емоції

 

Пан Созановський запевнив, що дуже важливо йти в ногу з часом, не бояться ризикувати і дивувати свого глядача. Контент же, на його думку, повинен не тільки розважати, а перш за все викликати у глядача емоцію. «Світ змінюється, кожен з нас у своєму сегменті пробує нові форми. Потрібно не боятися змін - потрібно сказати собі, якщо я залишуся в старих формах і стандартах, то я, швидше за все, програю », - відзначив Сергій Созановський.

 

Після прес-конференції відбувся скрінінг форматів, в рамках якого директор компанії «Медіа Ресурси Менеджмент» Вікторія Ярмощук представила аудиторії трейлери успішних телевізійних програм та серіалів, які нещодавно з'явилися на медіаринку та встигли привернути до себе увагу - серед них ігрові та романтичні шоу, тревел-програми та конкурси талантів, а також серіали кримінальної, драматичної та комедійної тематики з декількох континентів.

 

В рамках формат-шоу відбулося також виступ кількох закордонних експертів -представника компанії Eurodata TV Worldwide (Франція) Нассіми Боуді, компанії Ecchoo rights (Швеція) Нікола Зюдерлунда та директора The Format People Inc. (США) Мішеля Родріга, який вийшов на зв'язок через Skype.

 

Вікторія Ярмощук (зліва) та Нассіма Боуді розповідають про нові успішні телеформати

 

Зокрема пані Боуді повідомила, що за останні кілька років в Європі спостерігається підвищений попит на телевізійні проекти локального та спільного виробництва («Перевізник», «Анна Кареніна», «Гоморра»). Вона назвала Великобританію європейським експортером №1 в сфері телевізійного контенту. Також Нассіма Боуді констатувала підвищення інтересу мовників до продукту з країн Скандинавії, а також з Центральної та Східної Європи, Туреччини та Ізраїлю.

 

Пан Родріг розповів, чому створення успішної біблії формату є ключом до його успішного продажу та реалізації, а також поділився розробками власної компанії щодо того, якою має бути структура біблії ТВ-шоу.

 

Нагадаємо, в рамках Kiev media week 16 вересня відбудеться конференція Pay TV in Ukraine-2014, присвячена питанням індустрії платного ТБ в Україні та круглий стіл на тему «Ринок глянцевої преси в Україні: перспективи розвитку, шляхи боротьби з кризою, конвергенція, контент».

 

17 вересня на заході презентують освітній проект «Film.ua Факультет» і відбудеться лекція медіаексперта, власника Film.ua Group Сергія Созановського «Побудувати Голлівуд на Троєщині». 18 вересня Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) збере представників телевізійної індустрії на щорічну конференцію «Телебачення як бізнес».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду