«Укрпошта» запровадила чіткі терміни доставки преси

«Укрпошта» запровадила чіткі терміни доставки преси

10 Вересня 2014
4689
10 Вересня 2014
18:22

«Укрпошта» запровадила чіткі терміни доставки преси

4689
«Укрпошта» запровадила чіткі терміни доставки преси
«Укрпошта» запровадила чіткі терміни доставки преси

Державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» вперше запровадило нормативні строки на доставку періодичних друкованих видань, що розповсюджуються за передплатою на території України. Про це з посиланням на наказ «Укрпошти» №567 повідомляє Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП).

 

Саме спільно з УАВПП «Укрпошта» встановила чіткі терміни доставки періодики. Відтепер газети та журнали доставлятимуться передплатникам у той самий день, який вони надійдуть від видавців до центрів сортування «Укрпошти». Зокрема, у Києві - до 8-ї години ранку, в обласних центрах - до 10-ї години, у районних центрах, містах обласного підпорядкування та інших населених пунктах - до 14-ї години.

 

Наказом «Укрпошти» №567 також врегульовано питання кількісної доставки преси передплатникам. За даними «Укрпошти», в Києві та обласних центрах доставка преси здійснюється не менше шести разів на тиждень, у містах обласного підпорядкування та районних центрах - не менше п'яти разів на тиждень, в інших населених пунктах з чисельністю жителів до 500 осіб - не менш трьох разів на тиждень, до 2 тисяч - не менш чотирьох разів, а від 2 тисяч - не менше п'яти разів на тиждень.

 

Генеральний директор УАВПП Олексій Погорєлов каже, що взаємодія УАВПП з «Укрпоштою» дозволяє вирішувати багато актуальних питань: «Це й питання своєчасних перерахувань видавцям вартості передплати, оформленої у відділеннях «Укрпошти», і затвердження нових Правил розповсюдження періодичних видань, і розробка абсолютно нової системи контролю якості роботи «Укрпошти» за передплатою, і розвиток роздрібних продажів в мережі відділень «Укрпошти». Заохочуємо видавців повідомляти УАВПП про поточні питання, які потребують вирішення на рівні галузевої співпраці преси з державним монополістом».

 

Як писала «Детектор медіа», «Укрпошта» припиняє доставку української преси до Криму через заборону РФ ввозити друковані ЗМІ з України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4689
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду