У Краматорську і Слов’янську відновили мовлення 12 телеканалів

У Краматорську і Слов’янську відновили мовлення 12 телеканалів

9 Вересня 2014
3377
9 Вересня 2014
15:22

У Краматорську і Слов’янську відновили мовлення 12 телеканалів

3377
У Краматорську і Слов’янську відновили мовлення 12 телеканалів
У Краматорську і Слов’янську відновили мовлення 12 телеканалів

Станом на 9 вересня в містах Краматорську і Слов'янську Донецької області відновили мовлення 12 українських телеканалів, які мають ліцензії на ефірне мовлення на цій території. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександр Півнюк.

 

«Практично всі канали, які мають ліцензії, відновили своє мовлення, за винятком каналу НТН. До нього теж дійдемо. Затримка пов'язана зі встановленням передавачів та антен», - пояснив пан Півнюк.

 

Зокрема, 8 вересня, було відновлено мовлення каналу ТЕТ, на частоті якого дотепер мовив «1+1». «Ми відновили роботу метрового діапазону, і 8 вересня "1+1" повернувся на свою частоту в метровому діапазоні, а ТЕТ відновив мовлення на своїй частоті», - уточнив гендиректор Концерну РРТ.

 

Нагадаємо, що в Краматорську і Слов'янську найпершими після звільнення міст 15 липня було відновлено ефірне мовлення Першого національного, 5-го каналу та «1+1». Станом на 14 серпня там було відновлено мовлення восьми телеканалів (у тому числі - «1+1», «Інтер», Новий канал, Перший національний, СТБ та ICTV) і трьох радіостанцій (НРКУ, «Ера», «Радіо Кохання»).

 

Мовлення на Краматорськ і Слов'янськ відбувається з відновленої телевежі на горі Карачун, уточнив пан Півнюк. Щоправда, висота відновленої телевежі становить лише 30 метрів, тоді як зруйнована терористами вежа мала висоту понад 200 метрів. Відтак, покриття ефірним сигналом телеканалів зменшилося. «Ми будемо поступово нарощувати висоту вежі, але це досить тривалий час. Щоб не втрачати глядачів у прилеглих до Краматорська і Слов'янська районах ми підвищили потужності наших передавачів в Артемівську та Костянтинівці», - повідомив пан Півнюк.

 

У місті Лисичанську Луганської області, за словами пана Півнюка, одразу після звільнення міста, у серпні було відновлено мовлення всіх телеканалів, які мають там ліцензії, незважаючи на суттєві пошкодження радіотелевізійної передавальної станції (РТПС).

 

Наразі під контролем терористів залишаються РТПС у Донецьку, Луганську та місті Ровеньки Луганської області, повідомив пан Півнюк. За його даними, у Луганську немає напруги, тож там взагалі відсутнє мовлення будь-яких телеканалів, у Ровеньках мовлять 50 на 50 українські канали та російські (на частотах деяких українських), у Донецьку мовлять російські канали на частотах українських.

 

Нагадаємо, що на частотах місцевих телекомпаній Донецької і Луганської областей, які змушені були припинити роботу, тимчасово здійснюють ефірне мовлення інформаційні телеканали «24» та «Еспресо TV».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду