Проект «ZIK-стрім» починає нон-стоп трансляції на сайті ZIK та планує вриватися в прямий ефір каналу

Проект «ZIK-стрім» починає нон-стоп трансляції на сайті ZIK та планує вриватися в прямий ефір каналу

8 Вересня 2014
3684
8 Вересня 2014
15:52

Проект «ZIK-стрім» починає нон-стоп трансляції на сайті ZIK та планує вриватися в прямий ефір каналу

3684
Проект «ZIK-стрім» починає нон-стоп трансляції на сайті ZIK та планує вриватися в прямий ефір каналу
Проект «ZIK-стрім» починає нон-стоп трансляції на сайті ZIK та планує вриватися в прямий ефір каналу

Із вересня на сайті ZIK.UA починає роботу в режимі нон-стоп проект «ZIK-стрім». Згодом стрім-трансляції будуть також переривати сітку мовлення телеканалу ZIK. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Із цією метою створено мережу власкорів-стрімерів по всій Західній Україні із подальшим долученням східних і південних областей та центру країни. Кількість стрімів становитиме до десяти прямих трансляцій щодня.

 

Стрім-трансляції - як найсучаснiший спосіб оперативної передачі інформації - стають основою роботи репортерів ZIK. Зі слів генерального директора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова, «прямі трансляції - це довіра глядача. Відео "наживо"- завжди правдиве, там неможлива цензура, монтування картинки».

 

Перші онлайн-стріми на ZIK.UA стартували навесні й охопили Львівщину і Київ. Було придбано спеціальне обладнання LiveU для мобільної організації прямих увімкнень, що дало змогу зробити відвідувачів сайту свідками подій у реальному часі - «вже і тут». Проект розпочинався з однієї-двох трансляцій щодня. Впродовж літа цей показник зріс до чотирьох-п'яти стрімів.

 

«Ми проводили стріми і водночас вчилися робити це правильно та якісно, адже організація таких трансляцій була для нас новою справою, - розповідає керівник відділу «ZIK-стрім» Павло Бук. - Але вже 25 травня по всій Україні - від заходу і до сходу - під час 10-годинного проекту "Вибори Президента. Eкstream Марафон" одночасно працювали 30 знімальних груп ZIKу. Тоді ми провели понад 200 стрімів. Це була серйозна перевірка наших можливостей. Такий екстремальний досвід дає нам змогу сьогодні розпочинати роботу "ZIK-стрім" у режимі нон-стоп».

 

Наразі стріми транслюють на сайті ZIK.UA, але, як розповів в інтерв'ю «Детектор медіа» Дмитро Добродомов, незабаром вони «вриватимуться» в ефір телеканалу «в будь-який момент за принципом висвітлення події "вже і тут", незважаючи на те, йтиме художній фільм чи програма».

 

«Стрім-трансляції - це наскрізний проект усього телеканалу, плануємо створювати ефект брейк-ньюзів, - розповів пан Добродомов. - За певною технологією - правильною і зрозумілою для глядача - відбуватиметься переривання сітки мовлення для виходу на стрім-трансляцію із важливої чи просто яскравої події».

 

Нині проект «ZIK-стрім» уже охоплює весь захід країни і Київ. Надалі головне завдання каналу - розширити географію трансляцій на всю Україну і дати глядачеві розуміння, що саме на телеканалі ZIK він зможе першим побачити всі головні події в режимі онлайн.

 

Найцікавіші моменти зі стрім-трансляцій щобудня демонструються у спеціальному дайджесті після програми новин «Огляд дня», котра виходить о 21:00.

 

Нагадаємо, у лютому 2015 року телеканал ZIK планує розширити інформаційне мовлення: в ефірі будуть іти чотири-п'ять випусків новин на день, а також брейк-ньюзи - термінові включення стрімерів. До кінця листопада ZIK планує відкрити в Києві центральну новинну студію і ньюзрум, у якому працюватиме щонайменше 20-25 журналістів. Крім цього ZIK планує відкрити корпункти в кожному обласному центрі України, а також мати окремі стрім-групи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду