Каналом «Україна» керуватиме директор «Медіа Група Україна» Лященко. Миргородська очолить новий продакшн «Допоможемо ТБ»

Каналом «Україна» керуватиме директор «Медіа Група Україна» Лященко. Миргородська очолить новий продакшн «Допоможемо ТБ»

5 Вересня 2014
6749
5 Вересня 2014
19:08

Каналом «Україна» керуватиме директор «Медіа Група Україна» Лященко. Миргородська очолить новий продакшн «Допоможемо ТБ»

6749
Каналом «Україна» керуватиме директор «Медіа Група Україна» Лященко. Миргородська очолить новий продакшн «Допоможемо ТБ»
Каналом «Україна» керуватиме директор «Медіа Група Україна» Лященко. Миргородська очолить новий продакшн «Допоможемо ТБ»

У вересні 2014 року у складі активів медіахолдингу «Медіа Група Україна» створюється нова структурна одиниця - телепродакшн «Допоможемо ТБ». Нову компанію очолить Марина Миргородська, яка залишає посаду генерального директора каналу «Україна». Про це повідомляє прес-служба медіахолдингу.

 

Новий продакшн «Допоможемо ТБ» спеціалізуватиметься на телевізійних і мультимедійних проектах соціального спрямування. Місія компанії - через інформаційні проекти, історії конкретних людей, які потрапили в біду та потребують допомоги, сприяти вирішенню спільних гуманітарних проблем країни.

 

«Серед завдань нової компанії - активна взаємодія з Гуманітарним штабом Благодійного фонду Ріната Ахметова, що допомагає людям, постраждалим у зоні військових дій», - йдеться в повідомленні.

 

У медіахолдингу розраховують на те, що актуальність і соціальна значимість телевізійних та мультимедійних проектів «Допоможемо ТБ» дозволить їм бути представленими не лише на каналах «Медіа Група Україна», але бути затребуваними також на інших медійних майданчиках країни.

 

Колектив нового телепродакшну буде сформований з фахівців телевізійних активів «Медіа Група Україна». У його роботі братимуть участь співробітники телеканалів «Україна», «Донбас», дніпропетровського 34-го каналу. У прес-службі зауважують, що це «професіонали зі значним досвідом інформаційної роботи та виробництва телепроектів на соціальні та суспільно-значущі теми, в тому числі в складних умовах на сході України».

 

Директором нової продакшн-компанії стане Марина Миргородська, яка дотепер обіймала посаду генерального директора каналу «Україна». Після її переходу на нову посаду загальне операційне управління телеканалом «Україна» здійснюватиме директор холдингу «Медіа Група Україна» Євген Лященко.

 

«Ми бачимо своє ключове завдання в тому, аби у кожному конкретному випадку, проблемі - знайти рішення, й таким чином сприяти загальному вирішенню важливих соціальних та гуманітарних проблем в країні. Ми щиро сподіваємося, що наші колеги по цеху стануть нашими партнерами в просуванні найважливіших соціальних проектів. На допомогу людям, відновлення регіону знадобляться колосальні зусилля та кошти. Але ще більше часу й сил знадобиться на психологічне відновлення відносин між людьми, толерантності один до одного. Ми не можемо бути просто спостерігачами. Ми раді, що лідером цього руху стане саме Марина - професіонал у телебізнесі та керівник з величезним досвідом», - заявила Катерина Лапшина, голова наглядової ради «Медіа Група Україна», директор з розвитку медійного бізнесу «Систем Кепітал Менеджмент».

 

За словами Марини Миргородської, канал «Україна» завжди максимально повно та оперативно висвітлював ситуацію в Україні та на сході країни: кореспонденти каналу знаходяться у «гарячих» точках і розповідають глядачам про те, що відбувається, а авторитетні спікери в студії коментують ситуацію. «Але масштаби того, що відбувається, настільки великі, що визрів цілий ряд актуальних та важливих інформаційних тем, соціальних питань, гуманітарних проблем, які виходять за рамки мовлення телеканалу. Сподіваюся, що мій досвід у телеіндустрії буде корисним для створення і розвитку великих телевізійних проектів у межах створюваної структури, покликаних привернути увагу та знайти рішення актуальних завдань країни і Донбасу», - сказала директор «Допоможемо ТБ».

 

Команда нової продакшн-компанії буде активно працювати над спеціальними та форматними телевізійними і мультимедійними проектами, головна мета яких - допомогти людям знайти точку опори в цій непростій ситуації, знайти зниклих рідних і близьких, повернутися до нормального життя, наголосила пані Миргородська.

 

Координатор Гуманітарного штабу Благодійного фонду Ріната Ахметова Римма Філь каже, що фонду потрібно доносити інформацію до постраждалих на сході України. «Щодня ми вирішуємо проблеми конкретних людей, які у зв'язку з військовими діями втратили домівку, роботу, рідних і близьких. А ще ми постійно стикаємося з тим, що цим людям потрібна інформація, вони повинні бути почуті, їхні голоси мають допомогти іншим, таким само постраждалим людям. Складні завдання краще вирішувати спільно», - сказала вона, покладаючи великі надії на «Допоможемо-ТБ».

 

Нагадаємо, Марина Миргордська з квітня 2011 року очолювала телеканал «Україна» як генеральний директор. До команди телеканалу приєдналася ще у 1991 році, пройшовши разом з компанією шлях від регіональної студії телебачення «Дока-ТВ» до національного телеканалу «Україна». У різні роки виконувала функції директора з реклами, програмного директора, головного редактора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду