Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій

Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій

4 Вересня 2014
6914
4 Вересня 2014
15:46

Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій

6914
Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій
Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій

Українські телеканали почали висвітлювати тему cаміту глав держав-членів НАТО, який відкрився сьогодні, 4 вересня, в Ньюпорті (Уельс, Великобританія), ще до його початку. Матеріали з форуму в ефірі «Подобиць» телеканалу «Інтер» анонсуються з третього вересня.

 

Як розповів «Детектор медіа» головний редактор НІС Лаврентій Малазонія, прямі включення з подій саміту готує кореспондентка «Подробиць» Світлана Чернявська. «Вона фокусуватиметься на головних темах, що розглядатимуться на саміті, - Росія, війна в Сирії й Іраку, - уточнив пан Малазонія. - Також ми інформуватимемо глядачів, хто саме виступає на саміті, хто з чим приїхав і чим усе це закінчиться». Окрім включень Світлани Чернявської, в ефірі «Інтера» плануються включення й з інших міст - Берліна, Парижа, Москви тощо -  щодо реакції на перебіг саміту. Матеріали щодо з`їзду НАТО у випусках «Подробиць» будуть другою темою після подій в Україні.

 

Перший національний інформує про саміт у щоденних випусках міжнародних новин («Новини. Світ»). 4 вересня гостем програми, що вийде в ефір о 18.20, буде голова громадської ліги «Україна-НАТО» Сергій Джердж. Про це у коментарі «Детектор медіа» повідомила прес-служба Першого. Також по 20.30 Перший планує транслювати спільну прес­конференцію Президента Петра Порошенка й генерального секретаря НАТО Андерса фог Расмуссена. Час трансляції наразі уточнюється.

 

На телеканалі ICTV у випусках програми «Факти» будуть спеціальні репортажі на тему НАТО, а також прямі включення спеціального кореспондента програми Андрія Гетьмана. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба каналу.

 

«Громадське ТБ» головний акцент на темі саміту планує зробити з 5-го вересня, коли відбуватимуться його основні засідання. Про це «Детектор медіа» повідомили в редакції каналу. Про гарячі міжнародні теми йтиметься  в розмові з гостями студії та у повідомленнях ведучих. Зокрема, 4 серпня гостем вечірньої студії «Громадського» стане німецький політолог Андреас Умланд.

 

На «Eспресо TV», як уточнив «Детектор медіа» головний редактор каналу Вадим Денисенко, заплановані прямі включення з Уельса кореспондентки Кароліни Тимків. «Так чи інакше тема саміту підніматиметься в усіх розмовних ефірних програмах з запрошенням гостей», - додав пан Денисенко. 

 

Канал «24», як уточнили «Детектор медіа» в прес-службі компанії, щогодини «детально висвітлює саміт НАТО у кожному студійному випуску». До уваги глядачів 24-го каналу й прямі включення з місця подій. Зокрема, про саміт інформує журналіст «Радіо Свобода» Богдан Цюпина, який перебуває у Великобританії . Висвітлення подій саміту - один зі спільних проектів 24-го каналу та «Радіо Свобода». У створенні й трансляції спільних проектів («Крим.Реалії», «Ми разом» та інші), журналісти «Радіо Свобода» роблять сюжети і прямі включення для «24» з Брюсселю, Лондона. Також телеканал транслює авторські проекти «Радіо Свобода» із зони АТО.

 

4 вересня о 20.30 в ефірі «24» розпочнеться пряма трансляція прес-конференції Петра Порошенка й Андерса фог Расмуссена. Синхронний переклад забезпечить журналістка міжнародного відділу каналу Ольга Липинська.

 

Канал «112 Україна» «якнайширше висвітлюватиме cаміт НАТО у своєму ефірі», обіцяє прес-служба компанії. Зокрема, заплановані прямі трансляції виступів генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, Президента України Петра Порошенка та інших представників держав-членів НАТО. Окрім цього, протягом двох днів заходу відбуватимуться прямі включення з Ньюпорта спеціального кореспондента «112 Україна».

 

Ефір 5-го каналу буде «максимально насичений прямими трансляціями, включеннями з місця події та тематичними сюжетами», повідомляє пресс-служба компанії.

 

4 вересня о 19.30 розпочнеться  програма  «Час. Підсумки дня», в ефірі якої наживо транслюватимуться брифінги з саміту НАТО та прямі включення журналістки 5-го з місця події. Вони чергуватимуться зі студіями у Києві, в яких ведуча разом з гостями у прямому ефірі оперативно реагуватимуть на налану інформацію та аналізуватимуть її.

 

Цього ж дня о 20:00 на 5-му - пряме включення журналістки Мирослави Пеци. А о 20:45 розпочнеться трансляція спільної прес-­конференції Петра Порошенка й Андерса фог Расмуссена.

 

Питання про те, як висвітлюватимуться події саміту, «Детектор медіа» поставила також прес-службам телеканалів «1+1», СТБ, телеканалу «Україна».

 

Нагадаємо, cаміт глав держав-членів НАТО за участі Петра Порошенка відкрився 4 вересня. Захід триватиме два дні. На саміті обговорюватимуть ескалацію конфлікту на сході України та нову стратегічну ситуацію, що склалася на Євразійському просторі після анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду