ZIK готує програму про героїв АТО, хард-ток Drozdov і розділить «Наші гроші» на три проекти

ZIK готує програму про героїв АТО, хард-ток Drozdov і розділить «Наші гроші» на три проекти

1 Вересня 2014
4406
1 Вересня 2014
18:07

ZIK готує програму про героїв АТО, хард-ток Drozdov і розділить «Наші гроші» на три проекти

4406
ZIK готує програму про героїв АТО, хард-ток Drozdov і розділить «Наші гроші» на три проекти
ZIK готує програму про героїв АТО, хард-ток Drozdov і розділить «Наші гроші» на три проекти

У новому осінньому телесезоні телеканал ZIK запустить телепроект про героїв АТО під робочою назвою «По живому», хард-ток-шоу Drozdov і розширить лінійку «Наших грошей» до трьох програм. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

Програма власного виробництва під робочою назвою «По живому» розповідатиме про героїв АТО. Вона складатиметься з документальних фільмів, а також обговорення в студії.

 

Проект «Наші гроші» розділиться на три: два тижневики та одну щомісячну програму. Усіх їх готує київський департамент журналістських розслідувань на чолі з Денисом Бігусом.

 

Перша програма - «Наші гроші», яку веде Денис Бігус, - буде й далі розслідувати зловживання тендерами і бюджетними коштами.

 

Друга програма - її назва ще не затверджена - буде зосереджена на розкритті корупційних зв'язків із застосуванням «схемотехніки». «Тому що зараз, як і за попередньої влади, дуже багато дивних призначень. І глядачам цікаво, чому та чи інша людина опиняється на тій чи іншій посаді», - пояснив пан Добродомов.

 

Третя програма - під умовною назвою «Наш капітал» - розповідатиме, кому і яким чином дісталися різні галузі економіки, кому вони належать, чи були виконані цими власниками всі інвестиційні зобов'язання. «Хочемо, щоб люди були в курсі, хто володіє країною насправді. Це буде місячна програма по галузях - нафтогазовій, лісовій, машинобудівній тощо», - розповів гендиректор ZIK.

 

В осінньому сезоні будуть оновлені відомі глядачам ZIK проекти «Народний контроль» із Дмитром Добродомовим, «Люстрація», та «Прямим текстом» з Остапом Дроздовим.

 

Зокрема, «Прямим текстом» восени розділиться на дві. Одна частина під назвою «Прямим текстом» буде робитися у Львові, а по четвергах на ZIK ітиме хард-ток під назвою Drozdov, який Остап Дроздов вестиме з Києва.

 

«Люстрація» з осені теж виходитиме з київської студії та стане ключовим проектом каналу. У ній відтепер розбиратимуть не львівських чи івано-франківських чиновників, правоохоронців і суддів, а високопосадовців національного рівня.

 

Якщо раніше редакційний контроль за «Люстрацією» здійснював львівський Люстраційний комітет, то нині ZIK починає процес формування редакційної ради загальноукраїнського рівня для програми «Люстрація». «Запрошуємо авторитетних громадських діячів, авторитетних журналістів (не лише представників нашого каналу, а й інших медіа) і представників усіх основних політичних сил. Таким чином, редакційна рада буде складатися з трьох рівних частин, щоб у «Люстрації» все було чесно і рівноправно», - розповів пан Добродомов.

 

Програма Дмитра Добродомова «Народний контроль» наразі залишається у львівській студії, а з лютого вона буде виходити в Києві.

 

На передвиборний період ZIK хоче відновити програму «Фільтруй Раду», яку у 2012 році випускав спільно з громадським рухом «Чесно» (наразі невідомо, чи продовжиться співпраця з «Чесно») «У проекті представники всіх політичних партій зможуть відповісти на запитання: для чого вони йдуть у парламент, чому вони знову йдуть, за яким принципом вони формуватимуть списки. Ми проаналізуємо їхні попередні обіцянки та почуємо нові», - розповів пан Добродомов.

 

Також в ефірі ZIK залишиться ток-шоу «Гра в класику» із Сергієм Рахманіним, науково-популярний проект «Історична правда» з Вахтангом Кіпіані.

 

Усі програми до нового сезону ZIK виробляє самостійно.

 

Нагадаємо, що в лютому ZIK планує почати мовлення з Києва, він хоче стати загальнонаціональним суспільно-інформаційним каналом. До лютого ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення.

 

«Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду