Розпочав роботу інтернет-проект«Апостроф», у якому працюють 20 екс-журналістів «Коммерсанта»

Розпочав роботу інтернет-проект«Апостроф», у якому працюють 20 екс-журналістів «Коммерсанта»

11 Серпня 2014
5651
11 Серпня 2014
12:26

Розпочав роботу інтернет-проект«Апостроф», у якому працюють 20 екс-журналістів «Коммерсанта»

5651
Розпочав роботу інтернет-проект«Апостроф», у якому працюють 20 екс-журналістів «Коммерсанта»
Розпочав роботу інтернет-проект«Апостроф», у якому працюють 20 екс-журналістів «Коммерсанта»

Сьогодні, 11 серпня, розпочало роботу нове суспільно-політичне інтернет-видання «Апостроф» за доменним іменем apostrophe.com.ua. Про це на сторінці видання у Facebook повідомив головний редактор проекту Валерій Калниш.

 

Зі слів пана Калниша, до команди «Апострофа» увійде 20 екс-співробітників газети «Коммерсантъ-Украина» та журналіст УНІАН Юрій Дощатов.

 

«Ми не будемо робити другий "Коммерсантъ", але ми візьмемо все найкраще з того часу і з того видання, якому багато чим зобов'язані. У цьому переліку - актуальність, ексклюзивність, неупередженість, об'єктивність, наявність різних точок зору», - уточнив пан Калниш концепцію нового проекту.

 

За його словами, «Апостроф» не буде суто інформаційним виданням, що продукує новини. Тут публікуватимуться й «серйозні аналітичні матеріали», щодо яких редакція співпрацюватиме з експертами Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

Також, як додав Валерій Калниш, обливий акцент журналісти робитимуть «на інтерактивності, блогах і думках».

 

Як писала «Детектор медіа», «Апостроф» створюється та фінансується Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД), який вбачає у виданні майданчик для поширення свого контенту - аналітичних оглядів, інтерв'ю та інформації.

 

Місія «Апострофа» - поширення ідей євроінтеграції, національного діалогу та об'єднання України серед російськомовної аудиторії. Очікується, що спочатку «Апостроф» буде російськомовним виданням, однак у програмному забезпеченні закладено можливість наповнення трьома мовами - російською, англійською та українською.

 

У команді «Апострофа» задіяні такі журналісти і редактори з «Коммерсанта», як Олександр Свириденко, Михайло Юдкович, Наталя Непряхіна, Ігор Миколюк, а також фотокореспондент Владислав Содель.

 

МЦПД виділив на створення інтернет-видання певну частину своїх коштів (бюджет не розголошується), яких має вистачити на три місяці фінансування проекту. Надалі планується підтримка грантодавців.

 

Нагадаємо, у березні російські власники закрили ділову газету « Коммерсантъ-Украина». Колектив видавничого дому з новим інвестором розпочав підготовку нового проекту - тижневика та інформаційного сайту. Однак проект так і не стартував.

 

Тоді ж у березні Валерій Калниш став заступником головного редактора радіо «Вести». Він припускав, що зможе поєднувати роботу на радіо та в новому проекті «комерсантівців». Зрештою, він залишив радіостанцію, подавши заяву про своє звільнення 10 липня, щоб приступити до роботи над проектом «Апостроф».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду