Переможець цифрового конкурсу «Ескулап TV» змінив власника й директора

Переможець цифрового конкурсу «Ескулап TV» змінив власника й директора

8 Серпня 2014
5219
8 Серпня 2014
16:48

Переможець цифрового конкурсу «Ескулап TV» змінив власника й директора

5219
Переможець цифрового конкурсу «Ескулап TV» змінив власника й директора
Переможець цифрового конкурсу «Ескулап TV» змінив власника й директора

Одна з «темних конячок» цифрового конкурсу - компанія «Аспера 2011», яка у 2011 році здобула на конкурсі ліцензію цифрового загальнонаціонального ефірного каналу під логотипом «Ескулап TV», змінила власника, місцезнаходження, директора і склад редакційної ради. Відповідні зміни на засіданні 7 серпня розглянула Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Замість Вікторії Глуховської власником компанії стало київське ТОВ «Топфільм медіа». За даними Єдиного державного реєстру, ТОВ «Топфільм медіа» - новостворена юридична особа зі статутним фондом у розмірі 5 тис. гривень (при цьому вона стала власником ТОВ «Аспера 2011» зі статутним фондом у розмірі 500 тис. грн.), яка була зареєстрована 24 червня 2014 року. Її керівник і власник - Ірина Кропива. Ця ж пані замість Вікторії Глуховської стала новим директором ТОВ «Аспера 2011».

 

Відтепер ТОВ «Аспера 2011» знаходиться за адресою вул. Булаховського 30-А в Києві - за цією ж адресою зареєстрована її компанія-власник ТОВ «Топфільм медіа». Раніше «Аспера 2011» була зареєстрована за однією адресою (вул. Червонопрапорна, 28-а в Києві) з іншими новачками цифрового конкурсу - ТОВ «Корона санрайс» і ТОВ «Голдберрі».

 

До редакційної ради ТОВ «Аспера 2011» увійшли Ірина Кропива та Юлія Землицька, з педради вибули Вікторія Глуховська та Єлизавета Курбанмагомедова.

 

Член Нацради Олег Черниш назвав ТОВ «Аспера 2011» «пустишкою». «Це компанія-пустишка, яка отримувала цифрову ліцензію», - нагадав він і запропонував перенести розгляд питання про переоформлення її ліцензії, щоб викликати і заслухати представників та дізнатися, чи стоять за компанією «живі люди».

 

Нацрада підтримала рішення про перенесення розгляду цього питання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду