В Україні з’явився супутниковий телеканал про мисливство і рибальство «Трофей»

В Україні з’явився супутниковий телеканал про мисливство і рибальство «Трофей»

31 Липня 2014
9649
31 Липня 2014
19:14

В Україні з’явився супутниковий телеканал про мисливство і рибальство «Трофей»

9649
В Україні з’явився супутниковий телеканал про мисливство і рибальство «Трофей»
В Україні з’явився супутниковий телеканал про мисливство і рибальство «Трофей»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 31 липня прийняла рішення про видачу ТОВ «ТРК "Трофей ТВ"» ліцензії на супутникове мовлення.

 

Телеканал уже веде тестове мовлення із супутника Amos 3 під логотипом «Трофей клуб охотников и рыболовов». Власник і директор каналу - Ростислав Юнак.

 

«"Трофей" - канал про рибальство, мисливство, збір грибів і ягід, який пропагує здоровий відпочинок на природі. Наш пріоритет - програми вітчизняного та власного виробництва. Проект повністю фінансується за рахунок власників і доходів від продажу реклами», - розповів пан Юнак.

 

«Це аматорський проект, який було зроблено півтора роки тому як інтернет-портал. Дотепер в Україні не було вітчизняних телеканалів подібного спрямування, тільки російські», - додав він.

 

Член Нацради Олег Черниш зауважив, що вже бачив телеканал «Трофей» у мережі компанії «Воля». «Це було тестове мовлення. Спочатку в нас був напис «Тест», зараз його немає. Ми також підняли сигнал на супутник Amos-3 в тестовому вигляді», - повідомив пан Юнак.

 

За словами пана Черниша, питання супутникового мовлення без ліцензії не регламентовано законодавством, оскільки телеканал може піднятися на супутник, просто уклавши угоду про оренду транспондера із супутниковим оператором, який не вимагає наявності ліцензії. «А от ретрансляція телеканалу без ліцензії кабельним оператором  - це дійсно порушення законодавства. І в нас буде розмова з компанією "Воля" та нашими юристами про те, чи є норма про тестове мовлення», - каже він.

 

Пояснюючи на брифінгу, чому Нацрада все ж видала ліцензію компанії, яка здійснювала безліцензійну діяльність (мовлення), Олег Черниш сказав: «Компанія не була нашим ліцензіатом, не входила до нашої сфери впливу. Зараз вона вже є нашим ліцензіатом, і тепер ми можемо звертати на неї увагу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду