«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси

«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси

28 Липня 2014
3419
28 Липня 2014
10:49

«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси

3419
«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси
«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» не має намірів піднімати цього й наступного року тарифи на доставку преси. Про це в інтерв'ю «Редакторському порталу» заявив комерційний директор «Укрпошти» Василь Веселий.

 

«Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію, позиція і міністра, і підприємства така: тарифи на доставку преси не піднімати. Ні цьогоріч, ні в наступному році», - запевнив він.

 

За словами комерційного директора «Укрпошти», минулорічне підняття тарифів на доставку періодики стало логічним наслідком загальноекономічних процесів і не принесло бажаного комерційного ефекту, адже тариф не змінювався протягом 5 років. «Це не означає, що ми відмовляємося від своїх намірів підвищувати якість послуг. Ми боремося за те, щоб періодичні друковані видання доходили вчасно - дата в дату», - зауважив пан Веселий.

 

Для налагодження діалогу щодо покращення послуги доставки преси «Укрпошта» планує створити дорадчий орган за участю видавців.

 

«Укрпошта» також має намір обговорити з видавцями питання удосконалення передплати, зокрема доцільності перманентної передплати, щоб видання можна було передплатити будь-коли, а не лише в обмежені строки.

 

Пан Веселий звернув увагу на налагодження логістики. На його думку, потрібно зробити локальні центри друку видань, наприклад, у Львові, Донецьку, Дніпропетровську, щоб не витрачати час на розвозку преси з Києва.

 

«Ми б хотіли, щоб видавці пішли нам на поступки в питанні, де "Укрпошта" має забирати пресу. Нам зручніше - з локальних центрів. Видавцям друкувати великі замовлення краще в київських друкарнях. Питання складне і буде обговорюватися. Нам, зі своєї позиції, видається, що легше перекинути файл у місцеву друкарню, ніж телепортувати машину з цілим тиражем», - наголошує комерційний директор «Укрпошти».

 

Він також виступає за те, щоб «Укрпошта» стала єдиним підприємством-консолідатором, який забезпечує передплату.

 

На запитання «Редакторського порталу» щодо можливості скасування статті 9 Закону України «Про захист засобів масової інформації» Василь Веселий зауважив, що необхідно розмежовувати, яка преса є соціально-важливою, а яка - відверто комерційною, і чому держава має компенсувати доставку такої преси.

 

Василь Веселий повідомив, що цього року доставка періодики з державного бюджету дотується лише на 15% від заявленої потреби, тобто у 2014 році «Укрпошта» просубсидіює видавців на 40 млн грн за власний рахунок.

 

Нагадаємо, українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» з 1 січня 2014 року підвищило тарифи на прийняття передоплати та доставку періодичних видань на 45%, незважаючи на протести НСЖУ і Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3419
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду