Дмитро Добродомов прогнозує успіх тому суспільному каналу, який здобуде довіру глядача

Дмитро Добродомов прогнозує успіх тому суспільному каналу, який здобуде довіру глядача

23 Липня 2014
3122
23 Липня 2014
12:08

Дмитро Добродомов прогнозує успіх тому суспільному каналу, який здобуде довіру глядача

3122
Дмитро Добродомов прогнозує успіх тому суспільному каналу, який здобуде довіру глядача
Дмитро Добродомов прогнозує успіх тому суспільному каналу, який здобуде довіру глядача

Генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов заявив, що успіх матиме той суспільний канал, якому глядач довірятиме. Про це він сказав в інтерв`ю програмі «Український вимір» Першого каналу Українського радіо.

 

«Сьогодні на першому місці є довіра споживача - глядача, слухача, читача. Саме той, хто зможе отримати цю довіру, матиме успіх. І не важливо, чи цей канал учора був великим, центральним, чи невеликим регіональним», - говорить гендиректор ZIK.

 

Дмитро Добродомов також заявив, що у напрямку суспільного мовлення розвивається телеканал ZIK.

 

«Ми маємо програму "Люстрація". Вона належить Люстраційному комітету Майдану Львівщини, має свою редакційну раду, котра визначає фігурантів ефіру, контент програми, модераторів. Ми лише надаємо "Люстрації" ефірний майданчик. І це правильно. Також у нас виходить антикорупційний проект "Наші гроші" у співпраці з відомим однойменним інтернет-проектом. "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" - теж телевізійна версія відомого інтернет-ресурсу на "Українській правді". Нещодавно стартував авторський проект заступника редактора тижневика "Дзеркало тижня" Сергія Рахманіна "Гра у класику". По суті, це елементи суспільного телебачення, адже редакційну політику таких програм визначають її творці. А вони - авторитетні журналісти, представники відомих медійних брендів», - сказав медіаменеджер.

 

На думку пана Добродовмова, телебачення має здобувати довіру глядача, запрошуючи до ефіру тих, хто має добру репутацію. «Саме тому ZIK розвиватиметься як авторське телебачення за допомогою людей, які мають добру репутацію. Таким чином формуватимемо довіру до того, що  робимо», - сказав він.

 

Також керівник ZIK сказав, що виступає за «позитивну правильну конкуренцію» на телебаченні, аби сфера успішно розвивалася. «Саме таку конкуренцію роками вбивала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення», - додав Дмитро Добродомов.

 

Нагадаємо, керівництво ZIK неодноразово висловлювало недовіру Нацраді. Медіахолдингу так і не вдалося на останньому конкурсі на радіочастоти в листопаді 2013 року отримати частоту у Львові для запуску своєї радіостанції. Перемогло у конкурсі на частоту 107,2 МГц у Львові ТОВ «Престайм.Ком.Юа» зі Львова, яке представило концепцію радіо «Вголос».

 

Інтерактивний проект  Романа Коляди «Український вимір» повинен стати майданчиком для  громадського обговорення  концепції суспільного  мовлення. У розмові з гостями програми журналіст планує розглянути такі аспекти:

- патріотично-виховна місія, відповідальність за наповнення ефіру якісним контентом, особливо в екстремальних умовах;

-забезпечення кокуренції серед  суспільних мовників як  один із кроків до  розбудови  громадянського суспільства;

- внутрішня люстрація як для журналістських колективів,так і             членів Нацради з питань  телебачення і радіомовлення;

- джерела фінансування  та необхідність загальнодержавного опитування потенційних споживачів телерадіопродукції щодо їхньої готовності забезпечувати коштами  суспільне  мовлення;

-визначення доцільності і змістового наповнення рекламних блоків  у рамках суспільного мовлення.

 

Наступний випуск «Українського виміру», присвяченого обговоренню проблем створення суспільного мовлення, вийде в ефірі УР-1 28 липня о 13.10.                                                                             

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3122
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
666666
3453 дн. тому
Бандит добродомов бреше в очі і не червоніє, ну звичайно він після вбивств і на не таке ще здатний.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду