Новини 5-го каналу транслюватимуть телеканали Латвії та Литви

Новини 5-го каналу транслюватимуть телеканали Латвії та Литви

15 Липня 2014
5250
15 Липня 2014
18:03

Новини 5-го каналу транслюватимуть телеканали Латвії та Литви

5250
Естонський мовник відмовився транслювати програми 5-го і запропонував вибіркове використання новин
Новини 5-го каналу транслюватимуть телеканали Латвії та Литви
Новини 5-го каналу транслюватимуть телеканали Латвії та Литви

5 канал домовився про співпрацю з Литовським національним радіо і телебаченням (LRT) і національним каналом Латвії ОТV. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Із 14 липня в ефірі литовського каналу LRT «Культура» виходитимуть новини, підготовлені журналістами 5-го каналу. Латвійський канал ОТV транслюватиме українські новини тричі на день: о 8:00, 14:00 та 20:45.

 

На 5-му каналі наголошують, що максимально розширюють мовлення в мережах місцевих каналів за кордоном, у зв'язку зі складною ситуацією на сході України та щоб інформувати якомога більше глядачів у світі.

 

«Україна опинилася в епіцентрі геополітичного конфлікту, і весь світ активно спостерігає за розвитком подій в нашій країні. Трагедії простих людей дуже часто залишаються поза увагою міжнародних медійних каналів. Українці щодня ховають своїх солдат, які воюють за кращу Україну, тому для нас важливо, щоб ці новини отримувала максимальна кількість людей», - вважає шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський.

 

«Я впевнений, що обов'язок литовського національного мовника - стати в один ряд з українцями і допомогти їм відбити дезінформаційний напад Кремля. Краща протиотрута від пропаганди - об'єктивна інформація, потік якої зміцнить співпраця з українським 5-м каналом», - сказав генеральний директор LRT Аудрюс Сяурусявічюс.

 

Водночас Естонський національний телерадіомовник (ERR) відмовився від пропозиції 5-го каналу транслювати його щоденні випуски новин і запропонував 5-му каналу співпрацю у формі вибіркового використання ERR створеного 5-м каналом новинного контенту. Про це повідомив член правління ERR Айнар Рууссаар естонському порталу rus.err.ee.

 

«Ми б хотіли мати можливість при бажанні використовувати окремі новини або інтерв'ю російською мовою, підготовлені українськими колегами. Однак щоденно випускати повні програми їхніх новин в ефір ERR ми не будемо», - сказав пан Рууссаар.

 

«Україна - одна зі сторін конфлікту, і тому редакторський контроль має в будь-якому випадку здійснюватися ERR», - пояснив він.

 

При цьому член правління естонського мовника зауважив, що не сумнівається в загальній незалежності та об'єктивності новин 5-го каналу, однак показувати новини так, як вони будуть представлені однією стороною без можливості додати до них необхідні коментарі чи позицію протилежної сторони було б необґрунтовано з точки зору незалежної журналістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду