Команда «Женского журнала» з новим інвестором запускає нове глянцеве видання для жінок

Команда «Женского журнала» з новим інвестором запускає нове глянцеве видання для жінок

4 Липня 2014
7954
4 Липня 2014
16:25

Команда «Женского журнала» з новим інвестором запускає нове глянцеве видання для жінок

7954
Команда «Женского журнала» з новим інвестором запускає нове глянцеве видання для жінок
Команда «Женского журнала» з новим інвестором запускає нове глянцеве видання для жінок

Команда «Женского журнала» запускає нове видання - глянцевий журнал для жінок «Женский. Журнал для тех, кто хочет жить счастливо». На початку липня в продажу з'явиться його перший номер. Про це «Детектор медіа» повідомила засновник і головний редактор журналу Тетяна Петкова (на фото).

 

З її слів, це не продовження і не відновлення «Женского журнала» - це нове видання, яке робить попередня команда в повному складі. «Після закриття «Женского журнала» ми всі залишилися разом і вірили, що в нас буде новий проект, над яким ми одразу почали думати. Ми знайшли інвестора і зробили концептуально схоже видання для жінок»,- розповіла головний редактор.

 

Команда вела переговори з кількома потенційними інвесторами та мала кілька пропозицій долучитися до різних проектів, від яких відмовилася. Остаточної домовленості з новим інвестором досягли через два місяці після закриття «Женского журнала», розповіла пані Петкова. У проекті працюють близько 30 осіб - журналісти, дизайнери, управлінці, дистрибуція - усі, хто забезпечував виробництво «Женского журнала».

 

«Женский. Журнал для тех, кто хочет жить счастливо» було зареєстровано 30 квітня. Засновник проекту - особисто Тетяна Петкова, видавець - компанія «Клуб ЖЖ». «Це компанія, яка крім видання журналу буде займатися ще сайтом з аналогічною назвою, а також психологічними практикумами, майстер-класами, оскільки спеціалізація журналу - психологічні теми, саморозвиток. «Клуб ЖЖ» проводитиме щотижневі зустрічі з відомими психологами на теми стосунків, самореалізації, самооцінки», - розповіла пані Петкова, яка також має освіту психолога.

 

Нового інвестора пані Петкова поки не розголошує. «Вийде перший номер - тоді стане все зрозуміло. Це люди, які знали «Женский журнал», читали його з першого номера всі 13 з половиною років, і коли він закрився, вони повірили в команду, яка залишилася без проекту, але з новими ідеями, вклали гроші і підтримали», - каже вона.

 

За даними єдиного державного реєстру, співзасновниками ТОВ «Клуб ЖЖ» є сама Тетяна Петкова (Савруцька) і Тетяна Гєллєр (дружина народного депутата Євгена Гєллєра).

 

«Женский. Журнал для тех, кто хочет жить счастливо» виходитиме щомісяця заявленим накладом 50 тисяч примірників. Поширюватиметься по всій Україні в кіосках «Союздруку», на розкладках преси, в торгівельних мережах. Рекомендована ціна випуску - 26,5 грн.

 

Видання планує заробляти на рекламі, у першому номері реклама теж буде, каже пані Петкова: «За ці три місяці, які не виходив «Жіночий журнал», мені пощастило: я дізналася багато правильного про свій проект, і це мене зорієнтувало, куди рухатися далі. Я зрозуміла, що потрібно ринку. І знайшла крім інвесторів ще й рекламодавців».

 

Строки самоокупності проекту головний редактор не розголошує через те, що видання запускається в непевний військовий час. «Я не хочу нічого озвучувати, тому що строки залежать від того, на що я не впливаю», - пояснила пані Петкова. Водночас редакція не виключає, що в подальшому буде приростати супутніми тематичними проектами.

 

Журнал підніматиме питання психології стосунків, стилю життя, моди і краси, розповідатиме мотиваційні історії успіху. Цільова аудиторія - жінки 25-45 років. «Ми працюємо для тих жінок, які живуть нестандартним життям, не за готовими лекалами, які добре розуміють, чого вони хочуть і як вони хочуть реалізуватися (а наші читачки обов'язково хочуть самореалізації та саморозвитку). Водночас ми не менторствуємо, не занудствуємо, а залишаємо легке позитивне ставлення до життя. Ми говоримо про те, що в кожного є своє щастя і в кожного є свої шляхи його досягнення», - розповідає пані Петкова.

 

На обкладинці першого номеру буде американська акторка Шарліз Терон. «Шарліз не злякалася погладшати на 14 кілограмів, щоб зіграти одну з важливих ролей у своєму житті. Наші читачки теж не бояться змінюватися, бути різними, не бояться відійти в бік, щоб зробити ривок уперед. Це збігається з нашою цільовою аудиторією», - пояснює головред.

 

У липні також стартує демо-версія сайту «Женского», а до вересня сайт запрацює на повну. Планується, що він не дублюватиме журнал, а буде самостійним проектом на тему стосунків між людьми та відносин зі світом. Компанія «Клуб ЖЖ» матиме свій подкаст на сайті «Женского». Там викладатимуться тизери та записи психологічних практикумів.

 

«Напевно, відмінність між нами та колишнім «Женским журналом» у тому, що ми раніше писали про те, що турбує жінку, а зараз ми пишемо про те, що її цікавить. Ми припускаємо, що наша читачка сама справляється зі своїми турботами і живе вже своїми інтересами, а не проблемами», - додала пані Петкова.

 

Редакція журналу «Женского» і Клуб ЖЖ відтепер розташовані на вулиці Пушкінській у Києві.

 

Нагадаємо, наприкінці лютого 2014 року видавничий дім Perekhid вирішив закрити свої щомісячні журнали «Женский журнал» (виходив з 2000 року), «Женский журнал. Здоровье» (виходив з 2002-го) і «Наш домашний журнал» (виходив з 2012-го) та сконцентруватися на розвитку онлайн-проектів для жіночої цільової аудиторії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду