Ганна Безлюдна: нові зміни до закону про рекламу можуть збільшити ВВП України на 2,5 млрд грн на рік

Ганна Безлюдна: нові зміни до закону про рекламу можуть збільшити ВВП України на 2,5 млрд грн на рік

6 Червня 2014
6025
6 Червня 2014
11:15

Ганна Безлюдна: нові зміни до закону про рекламу можуть збільшити ВВП України на 2,5 млрд грн на рік

6025
Ганна Безлюдна: нові зміни до закону про рекламу можуть збільшити ВВП України на 2,5 млрд грн на рік
Ганна Безлюдна: нові зміни до закону про рекламу можуть збільшити ВВП України на 2,5 млрд грн на рік

Голова Федерації роботодавців медійної галузі України, керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна вважає, що прийнятий 5 червня парламентом закон «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"» (законопроект № 0940), яким передбачається, зокрема, скорочення тривалості рекламних блоків, дозволить збільшити ефективність телевізійної реклами на 30%. Це дає додатковий ресурс для зростання ВВП України на 2,5 млрд. гривень на рік. Такий коментар пані Безлюдної поширила прес-служба Федерації роботодавців медійної галузі.

 

«Федерація роботодавців медійної галузі активно відстоювала прийняття законопроекту № 0940, брала активну участь у його розробці. Ми вивчили міжнародний досвід, де був встановлений прямий зв'язок між ВВП та рекламою. Зростання ВВП в європейських країнах на 15% залежить від ефективності реклами, яка стимулює споживання. При цьому більше двох третіх від цього впливу припадає на телебачення», - сказала пані Безлюдна.

 

За її словами, реклама на телебаченні залишається головним двигуном торгівлі, тому дуже важливо створювати законодавчі умови для розвитку телеіндустрії, яка має суттєвий вплив на розвиток інших галузей економіки.

 

«Через законодавчі обмеження, які знижували ефективність телевізійної реклами у великих блоках, українська економіка за останні 10 років втратила близько 20 мільярдів гривень. Втратили і телеканали, для яких основний вид бізнесу - продаж рекламного часу», - сказала пані Безлюдна.

 

У Федерації роботодавців медійної галузі нагадують, що діюча до останнього часу редакція закону «Про рекламу» передбачала, в порівнянні з європейською і російською нормативною базою, більш жорсткі обмеження щодо переривання телеефіру рекламою. На думку федерації, це погіршувало якість перегляду телепрограм через те, що тривалість одного рекламного блоку могла досягати максимальної тривалості реклами протягом однієї години - 12 хвилин. Прийняті 5 червня зміни до законодавства дозволять збільшити кількість рекламних блоків, при цьому загальна тривалість реклами протягом години не зміниться і складатиме ті ж 12 хвилин. Законопроект № 0940 приводить законодавство України у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення, яку Україна ратифікувала в 2008 році.

 

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада з другої спроби ухвалила закон про зміни до Закону України «Про рекламу» (щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення) (законопроект № 0940). Новий закон дозволяє переривати рекламою дитячі програми і новини, що раніше було заборонено. Також закон робить частішими й коротшими рекламні блоки, залишаючи незмінним загальний обсяг реклами протягом години і протягом доби. Крім того закон доповнено новим терміном «телепродаж», на який поширюються рекламні обмеження і квоти. Водночас закон забороняє спонсорування і телепродаж ліків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду