«1+1 медіа» активізує власне серіальне виробництво, але не відмовляється від продукції з акторами, що підтримують Путіна

«1+1 медіа» активізує власне серіальне виробництво, але не відмовляється від продукції з акторами, що підтримують Путіна

5 Червня 2014
4010
5 Червня 2014
14:02

«1+1 медіа» активізує власне серіальне виробництво, але не відмовляється від продукції з акторами, що підтримують Путіна

4010
«1+1 медіа» активізує власне серіальне виробництво, але не відмовляється від продукції з акторами, що підтримують Путіна
«1+1 медіа» активізує власне серіальне виробництво, але не відмовляється від продукції з акторами, що підтримують Путіна

Група «1+1 медіа» у відповідності із задекларованою позицію про відмову від серіалів, що вихваляють російських силовиків, активізує власне виробництво. Водночас канали групи не прибиратимуть з ефіру  російські серіали нейтрального змісту, у яких грають актори, що негативно висловлюються про Україну. Про це у інтерв'ю  «1+1» заявив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Олександр Ткаченко розповів, що група  «1+1» медіа зараз активно працює над запуском кількох серіалів власного виробництва.

 

«Це драматичні серіали, серіали про любов, кохання, відносини між людьми, про актуальні проблеми, які зараз хвилюють людей. Мова не йде про суперпатріотичні серіали, а про буденне, нормальне життя, яким мають жити у мирний час. Один чи два серіали  будуть відтіняти проблеми які, у нас є зараз», - розповів генеральний директор «1+1 медіа».

 

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи варто українським каналам бойкотувати серіали, фільми, у яких знімаються російські актори, які підтримують сепаратизм чи федералізацію України, пан Ткаченко зазначив, що «1+1 медіа» цього не робитиме. У своєму запитанні журналіст згадав про російського актора Івана Охлобистіна, який доволі різко висловлюється про Україну у соціальних мережах.

 

«Наша група не буде забороняти стрічки. Акторська, драматична роль Охлобистіна у якомусь серіалі чи фільмі  - це одна справа, а громадянська позиція - інша справа. Люди можуть висловлювати свою точку зору, не йдучи на його концерти, не купуючи квитки. Але стрічки, в яких талановита людина грає якусь роль, - це інша історія. Люди можуть не ходити на його публічні, політичні виступи, проявляючи свою позицію. Це актори, це люди мистецтва, і ми сприймаємо і пам'ятаємо їх не через те, як вони висловлюватись про події, а який вклад у мистецтво вони зробили. Все решта хай буде на совісті Охлобистіна», - сказав пан Ткаченко.

 

 

 

 

Нагадаємо, 2 травня, група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. Згодом група заявила, що від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо.

 

12 травня заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак заявила з посиланням на результати моніторингу, що «вісім українських телеканалів активно працюють на популяризацію агресора». Зокрема, вона назвала групу компаній «Інтер» (сім серіалів на каналах НТН та «Інтер»), телеканал ICTV (чотири серіали), телеканал «Гамма» (три серіали).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4010
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Декстер
3605 дн. тому
Обожаю подобные схемы! Без названий, но общий смысл таков: сначала нужно заклеймить коллег, которые показывают "сериалы оккупантов" (тут нужно уточнить, что продукт покупается наперед и, часто, оптом, и за день сетку не поменяешь, что хорошо известно профессионалам!); заявить про какие-то параметры (многие без всякого пиара, по-тихому, сняли откровенный сериальный агитпроп, про русских супер-героев); кричать, что сами такого не показывают (а достаточно просто посмотреть в программу передач, и понять, что это - ложь)! Но потом признаться, что с актерами, которые поддержали анексию Крыма и поддержку террористов на востоке Украины, они будут сотрудничать. Что самое подлое: прошлое - не изменишь... А будущее - не будем, хотя в силах!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду