«Перший громадський» стартував

15 Серпня 2007
4034
15 Серпня 2007
14:35

«Перший громадський» стартував

4034
13 серпня глядачі ОДТРК побачили першу програму «Першого громадського» - новини «Час країни» із Світланою Леонтьєвою. Коментує Едуард Прутнік.
 «Перший громадський» стартував

13 серпня в ефір обласних державних телерадіокомпаній і Київської державної регіональної телерадіокомпанії вийшла інформаційна програма «Час країни» із колишньою ведучою «Інтера» Світланою Леонтьєвою. Таким чином, можна констатувати, що «Перший громадський канал України» (відомий також читачам «ТК» під умовною назвою «Мегаканал») розпочав повноцінне мовлення.

 

«Вихід 13 серпня «Першого громадського» в ефір не був тестовим, це був початок регулярного мовлення не тільки на КДТРК, а й на всі обласні державні телерадіокомпанії. Зараз щоденно, крім суботи та неділі, о 20:30 в ефірі «Першого громадського» виходить інформаційна програма «Час країни», яку веде Світлана Леонтьева», - коментує голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік.

 

Поки що голова Держтелерадіо воліє не оприлюднювати інформацію про інші проекти «Першого громадського», які з’являться в ефірі найближчим часом: «Щодо іншого програмного продукту «Першого громадського» зараз закінчуються фокус-групові дослідження. Проекти, що плануються до виходу, знаходяться в стадії завершення роботи над ними і ми не хотіли б завчасно оголошувати їх зміст та строки запуску». На запитання про те, якими будуть інші обличчя «Першого громадського», пан Прутнік відповів: «думаю, що це чудова нагода ввімкнути телевізор та найближчим часом побачити все на власні очі».

 

Нагадаємо, проект «Перший громадський канал України» очолює Людмила Король, у минулому випусковий редактор програми «Подробности» на каналі «Інтер». Канал базується на Київській державній регіональній телерадіокомпанії, і його працівники офіційно перебувають у штаті КДРТРК. Координацію проекту здійснює Держтелерадіо – засновник усіх обласних і регіональних державних телерадіокомпаній.

 

«Хочеться звернути увагу, що у випадку з «Першим громадським» про створення каналу в класичному розумінні цього слова не йдеться. Мова йде про об’єднання зусиль обласних державних телерадіокомпаній з метою створення нового якісного продукту – продукту, що відповідає всім вимогам глядачів та може конкурувати з комерційним телебаченням. Появи телеканалу в класичному розумінні цього слова немає, створено програмний блок під назвою «Перший громадський». Виробляється цей програмний блок зусиллями всіх обласних державних телерадіокомпаній. Керує цим процесом та розповсюджує створений матеріал територією України Київська РДТРК. Адже важко заперечувати той факт, що саме в Києві значно більше професіоналів телерадіомовлення високого професійного рівня та кращі технічні можливості для створення продукту та його трансляції. Керівний орган «Першого громадського» знаходиться в стадії розробки функціональних процесів, з директорами ОДТРК за всіма виникаючими питаннями ми зустрічаємося регулярно та невідкладно», - сказав «Детектор медіа» Едуард Прутнік.

 

«Очевидно, в інформаційній програмі зявляться нові обличчя, невідомі. Але це буде не у серпні. Поки що стартував проект із основною ведучою Світланою Леонтьєвою та ведучими ОДТРК. Як на мене, час для інформаційної програми – 20.30 – обраний досить вдало, в цей час новини основних комерційних каналів уже закінчуються. Ми ж на старті не можемо конкурувати з такими монстрами – ми щойно народжуємось, а вони вже до школи ходять», - прокоментувала найближчі перспективи новонародженого «Першого громадського» Людмила Король. Про те, чи буде на каналі реклама, і чи підписана угода із сейлз-хаусом «Стиль-С», з яким велись переговори ще у квітні,  пані Король воліє не говорити: «Я сподіваюсь, що реклама буде. Що ж до угод, то це питання можна віднести до категорії комерційної таємниці. Я свого підпису під угодою із «Стиль-С» не ставила». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду