Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ

Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ

8 Травня 2014
4445
8 Травня 2014
12:34

Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ

4445
Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ
Держкомтелерадіо знову просить припинити трансляцію серіалів про російський спецназ

Державний комітет телебачення та радіомовлення закликає телеканали та радіо утриматися від демонстрації російських програм, фільмів і серіалів, що пропагують правоохоронців, армію та війська спеціального призначення Російської Федерації. Про це йдеться у зверненні на офіційному сайті Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо України зазначає, що Комітет уже звертався до провідних українських телеканалів та журналістів з проханням утриматися від показу та популяризації фільмів і серіалів, які вихваляють збройні сили Російської Федерації. Незважаючи на це, український телеефір і надалі наповнений російською продукцією, яка має виразне ідеологічне спрямування.

 

«І надалі окремі телеканали фактично пропагують "звитягу і велич" Росії, збройні сили чужої держави, в такий спосіб виправдовують жорстокість і насильство, які у ці дні чиняться на нашій землі», - констатують у Держкомтелерадіо.

 

«Просимо переглянути програмне наповнення телерадіоканалів російськими фільмами та серіалами, які пропагують російських правоохоронців, армію та війська спеціального призначення, бо саме вони відіграли ключову роль у порушенні територіальної цілісності нашої країни, а сьогодні погрожують подальшим вторгненням на материкову частину України», - зазначається у зверненні Комітету.

 

У ситуації, коли РФ анексовано АРК Крим, російськими диверсантами і терористами дестабілізується ситуація на південному сході України, а російські ЗМІ виливають море бруду на нашу державу, Держкомтелерадіо закликає українських ЗМІ і журналістів бути послідовними, рішучими і відповідальними за долю своєї держави.

 

Нагадаємо, 2 травня група каналів «1+1 медіа» заявила про відмову від російського пропагандистського продукту і закликала інші канали приєднатися до такої ініціативи.  Медіагрупа також звернулась до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та  Генеральної прокуратури України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4445
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
G.B.
3632 дн. тому
Юрий НЕСТЕРЕНКО С чего начинается гадина? С удушливой лжи по ТВ, С попов, пешеходов таранящих На "Лексусах" и "БМВ". А может, она начинается С той первой абхазской войны, С тех криков, и плачей, и выстрелов, Что не были русским слышны? С чего начинается гадина? С невтоптанных в грязь кумачей, С портретов тирана усатого, И чествованья палачей. А может, она начинается С той мантры про "Родину-Мать", Не просто с незнанья истории, А и с нежелания знать? С чего начинается гадина? С креста перед входом в МИФИ, С гламурной накрашенной курицы, Которой политика - фи. А может, она начинается С завистливой злобы раба, С мечты, чтоб соседу свободному Скорей наступила труба? С чего начинается гадина? С парадов и олимпиад, С вельможно-холуйского барина, Что лижет начальственный зад. А может, она начинается С дворцов и офшоров вдали И с маленьких глупых гаденышей, Что курс Селигера прошли? С чего начинается гадина? С истерики на площадях, С надкрыльев жука колорадского На невоевавших блядях. А может, она начинается С "портянок" и "ботов" сетей, С уменья воспитывать ненависть Ко всем, кто не любит плетей? С чего начинается гадина? С визгливых имперских понтов, С орущих под флагами гопников И лупящих женщин ментов. А чем же закончится гадина Всея озверелой Руси? Спроси у повешенных в Нюрнберге, Саддама Хусейна спроси...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду