«1+1» запускає до 9 травня ролики із розповідями ведучих про своїх дідів-фронтовиків

«1+1» запускає до 9 травня ролики із розповідями ведучих про своїх дідів-фронтовиків

7 Травня 2014
4705
7 Травня 2014
13:44

«1+1» запускає до 9 травня ролики із розповідями ведучих про своїх дідів-фронтовиків

4705
«1+1» запускає до 9 травня ролики із розповідями ведучих про своїх дідів-фронтовиків
«1+1» запускає до 9 травня ролики із розповідями ведучих про своїх дідів-фронтовиків

Напередодні 9 травня «1+1» запускає трансляцію відеороликів, у яких телеведучі каналу розповідають, якими зусиллями далася перемога у Другій світовій війні їхнім сім'ям. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Історію своїх сімей розказали ведучі Алла Мазур, Лідія Таран, Марічка Падалко, Ольга Фреймут, Єгор Гордєєв, Юрій Горбунов, Руслан Сєнічкін та Дмитро Комаров.

 

Алла Мазур зізналася, що не бачила жодного зі своїх дідусів. Вони були сильно поранені на фронті - один під Краковом, другий під Кенінсбергом, і померли незабаром після повернення додому. Дідусь Лідії Таран загинув під Брестом у 1944 році і похований у братській могилі, яку вона відвідувала разом із братом. У тому ж 1944 в селі Підгірці Львівської області на очах у дружини й сина був розстріляний за повстанську діяльність прадід Ольги Фреймут.

 

 Руслану Сєнічкіну соромно, у яких умовах живуть ветерани

 

Дідусь Соломії Вітвіцької не любив розказувати про війну. Одного разу він серйозно постраждав, наступивши на протипіхотну міну, і його мати отримала звістку про загибель, оскільки командир гадав, що чоловік вже помер. Про одного зі своїх дідів Юрію Горбунову не відомо практично нічого: він загинув у підрозділі Української повстанської армії. Інший його дідусь приїхав до Львівщини з Курської області будувати залізну дорогу. Коли почалася війна, пішов до Червоної армії, у складі якої провоював чотири роки. Після Перемоги він повернувся до України.

 

 

Анатолій Анатоліч розказав про свого діда, корінного москвича, який воював у 1-му Українському фронті. Після війни він залишився в Україні і все життя прожив у Кривому Розі. «Мій дід Михайло Васильович міг заплакати лише в одному випадку - коли говорив про війну, - розповів ведучий. - Він займався тим, що нині маємо робити ми всі - відбудовував та відновлював нашу країну. Дякую, дідусю, за мир. Дякуємо всім нашим дідусям!»

 

Канал «1+1» також розробив сайт «Встигни сказати «Дякую» спеціально до Дня перемоги. Всі охочі можуть додати до його архіву родичів, які подарували їм мирне небо.

 

Нагадаємо, з 5 травня телеканал «112 Україна» розмістив у правому верхньому кутку кадру замість георгієвської стрічки новий символ - червоний мак на знак пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду