ZIK створює у Києві  департамент журналістських розслідувань

ZIK створює у Києві департамент журналістських розслідувань

5 Травня 2014
4385
5 Травня 2014
12:42

ZIK створює у Києві департамент журналістських розслідувань

4385
ZIK створює у Києві  департамент журналістських розслідувань
ZIK створює у Києві  департамент журналістських розслідувань

Західноукраїнський телеканал ZIK відкриває департамент відділ журналістських розслідувань у Києві. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив журналіст Денис Бігус, який став керівником нового відділу.

 

За його словами, зараз випробувальний термін проходять вісім нових журналістів - рішення буде прийнято за тиждень.

 

Нові кадри, каже Денис Бігус, будуть залучені до проектів ZIK, що стартують за місяць. «Нам стало трохи завузько у форматі, який охоплюють "Наші гроші". Хотілося би охоплювати більше тем, а не лише зосереджуватися на тендерах, як це роблять "Наші гроші"», - розповів керівник департаменту.

 

Очікується, що нові проекти включатимуть сюжети розслідувальної тематики. Окрім «Наших грошей» департамент розслідувань опікуватиметься ще двома програмами.

 

Про подробиці Денис Бігус пообіцяв розповісти «Детектор медіа» згодом.

 

Нагадаємо, проект «Наші гроші» з керівником та ведучим Денисом Бігусом виходить в ефірі ZIK з листопада минулого року.  Журналістом програми є Аліна Стріжак.

 

Як писав сайт MediaSapiens, цього року Денис Бігус та Аліна Стріжак перемогли у  V конкурсы професійної журналістики «Честь професії»-2014. Вони здобули першість у номінації «Найраще журналістське розслідування» за сюжет «Межигір'я-2. Версаль Іванющенка».  Саме за результатами цього журналістського розслідування Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження.

 

«Саме зараз утворилося таке собі вікно, що дає можливість впливати на ситуацію в країні - домагатися звільнення чиновників, зупиняти корупційні схеми, - сказав Денис Бігус під час отримання нагороди. - Я - невеликий оптиміст, думаю, що це вікно буде відчиненим максимум кілька місяців. Тому саме зараз треба бути значно вимогливішим до себе і до своєї роботи, адже такої можливості - вплинути і змінити - може більше і не з'явитися».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://thekievtimes.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду