Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні

Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні

9 Квітня 2014
8942
9 Квітня 2014
14:10

Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні

8942
Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні
Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні

Колишній головний редактор газети «Известия в Украиен» Яніна Соколовська стала власним кореспондентом російської газети «Коммерсантъ» в Україні. Цю інформацію вона особисто підтвердила «Детектор медіа».

 

За її словами, співпрацю з «Коммерсантом» вона розпочала з квітня. «Я буду представляти видання тут, на території України», - повідомила пані Соколовська.

 

Російський видавничий дім «Коммерсантъ» загалом оголошував три-чотири вакансії по Україні після закриття української газети «Коммерсантъ-Украина». Пані Соколовська не володіє інформацією про те, чи має зараз видання інших власкорів в Україні.

 

Нагадаємо, 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами. Водночас кілька джерел в українській редакції повідомили «Детектор медіа», що український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців.

 

Згодом Павло Філенков в інтерв'ю телеканалу «Дождь» сказав, що російський видавничий дім «Коммерсантъ» помітив у матеріалах українського «Коммерсанта» певний тренд у висвітленні нещодавніх подій в Україні, який насторожував Москву, оскільки в українській газеті не повністю доносилася російська точка зору.

 

Видавничий дім «Комерсант-Україна» припинив роботу, весь колектив (близько 100 осіб) звільнили. В Україні залишився лише корпункт російської газети «Коммерсантъ».

 

Натомість колектив «Коммерсантъ-Украина» розпочав підготовку нового проекту - ділового тижневика та інформаційний сайт.

 

Яніна Соколовська в минулому була власкором російської газети «Известия» та головним редактором газети «Известия в Украине». У лютому 2013 року газету, що входила до складу холдингу «Главред-медіа», було закрито.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8942
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
olele
3662 дн. тому
От так заткнули медіадірку шматою! Рвєніє нє осталось нєзамєчєнним.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду