Нацрада закликала «Радіо Ера» припинити транслювати «Голос Росії»

Нацрада закликала «Радіо Ера» припинити транслювати «Голос Росії»

4 Квітня 2014
8587
4 Квітня 2014
17:28

Нацрада закликала «Радіо Ера» припинити транслювати «Голос Росії»

8587
Нацрада закликала «Радіо Ера» припинити транслювати «Голос Росії»
Нацрада закликала «Радіо Ера» припинити транслювати «Голос Росії»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до «Радіо Ера» стосовно трансляції спільних з російським державним радіо «Голос Росії» інформаційних програм. Про це повідомляється на сайті відомства.

 

Представник Національної ради в місті Києві звернувся до керівництва ТОВ «Телерадіокомпанія "Радіо-Ера"» щодо трансляції спільного інформаційного проекту «Радіо Ера ФМ» та радіокомпанії «Голос Росії».

 

За результатами моніторингів телерадіопрограм, проведених представниками Національної ради, в діяльності компанії зафіксовано ознаки порушення статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 110 Кримінального кодексу України. У зазначених статтях ідеться про правопорушення, що стосуються загроз територіальній цілісності та безпеці країни.

 

У листі зазначається про необхідність приведення діяльності компанії у відповідність до норм чинного законодавства України.

 

Раніше під час чат-конференції на «Детектор медіа» заступник голови Нацради Лариса Мудрак повідомила про намір Нацради звернутися до керівництва «Радіо Ера ФМ» з проханням припинити трансляцію «Голосу Росії», оскільки в цьому є ознаки порушень законів України та Європейської конвеції про транскордонне мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8587
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
3666 дн. тому
P.S. Да вот как раз сейчас проверил - ничего не изменилось . 17.30 - и пошли сказки про власовцев и прочая муть . Похоже , обращение Нацрады до Эры еще не дошло , или медленно соображают.
Зеленый кружок
3667 дн. тому
Удивляет , конечно , слепота и глухота руководства Эры , долгое время транслирующей откровенную пропаганду Голоса России в своем эфире. Содержание этих программ - все вокруг мудаки , а особенно США , а мы белые и пушистые , в нефти , газе , шоколаде. Это настолько контрастировало с собственной программной политикой Эры , что , казалось , эфир на полчаса погружался в совок где-то 1950-х годов в разгар холодной войны . Спрашивается , оно нам надо?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3667 дн. тому
Так сталося, що питання про "Голос Росії" на "Ері фм" на чат-конференцію поставив саме я - написав його у коментарях під анонсом чату. Потім згадав відповідь Мудрак у своєму блогу : "В команді Петра Порошенка - медійні посібники російських окупантів? http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/24693 А перед тим саме я і підняв тему "Голосу Росії" на "Ері": "Голос окупанта" на "Ері-фм": українська радіостанція сприяє російській агресії" http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/24527 І взагалі тема "Ери" - моя. Бо стільки, скільки я написав про Еру, ще ніхто не писав. Це радіо - до нього уваги менше, ніж до телебачення. А сьогодні, до речі, у віповідь на чергові мої закиди, висловлені електронною поштою, головред Ери Віталій Дикий відписав, що в мене - ремісія. За систематичну й жорстку критику радіо Ера, його персонально та інших ведучих Дикий вважає мене психічно хворим і рекомендує пити седативні ліки. Про це я теж писав у своїх блогах на "Дусі".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду