Українське іномовлення робитимуть на базі УТР, «Першого Ukraine» і БТБ

Українське іномовлення робитимуть на базі УТР, «Першого Ukraine» і БТБ

3 Квітня 2014
15791
3 Квітня 2014
14:28

Українське іномовлення робитимуть на базі УТР, «Першого Ukraine» і БТБ

15791
Українське іномовлення робитимуть на базі УТР, «Першого Ukraine» і БТБ
Українське іномовлення робитимуть на базі УТР, «Першого Ukraine» і БТБ

Українське іномовлення створюватимуть також на базі каналу «Банківське телебачення» (БТБ), який фінансується Національним банком України (НБУ). Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

 

За словами пані Сюмар, голова НБУ Степан Кубів не проти залучення каналу БТБ до створення українського іномовлення.

 

«Працюємо над концепцією українського іномовлення. Воно має стати альтернативою російській пропаганді, в першу чергу на російськомовному просторі СНД. Для цього треба конкурувати з російською пропагандистською машиною як на рівні змісту, так і на рівні картинки. Думаю, для цих безперечних українських державних інтересів могло б добре послужитися корупційне "дітище" Арбузова - канал БТБ. Степан Кубів не проти, приватних інтересів бути в комфортній телекартинці, на відміну від попередника, він не має. Так що шанси на "картинку" України на закордон є. Концепцію реформування іномовлення публічно представимо наступного тижня», - зазначила Вікторія Сюмар.

 

Нагадаємо, 28 березня на нараді у віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Олександра Сича було обговорено необхідність реформування українського іномовлення на базі двох державних телеканалів: УТР та «Перший Ukraine».

 

Раніше нове керівництво Нацбанку обґрунтувало подальше існування та фінансування ТОВ «Банківського телебачення» (канал Національного банку України - БТБ) необхідністю висвітлення діяльності НБУ.

 

Як писала «Детектор медіа», голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запропонувала голові НБУ та прем'єр-міністру передати майно БТБ майбутньому громадському мовнику.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15791
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А ЧОМУ
3673 дн. тому
ВОНИ НЕ ЗАБРАЛИ СОБІ ВСЕ "ГРОМАДСЬКЕ" ? ТАМ ПРАЦЮЮТЬ ГАРНІ КРЕАТИВНІ ХЛОПЦІ, ЯКІ ГОТОВІ ПРАЦЮВАТИ БЕЗКОШТОВНО! ЯК НА ПЕРШОМУ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду