Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал  БТБ

Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал БТБ

3 Квітня 2014
7392
3 Квітня 2014
11:15

Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал БТБ

7392
Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал  БТБ
Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал  БТБ

Нове керівництво Нацбанку обґрунтувало подальше існування та фінансування ТОВ «Банківського телебачення» (канал Національного банку України - БТБ) необхідністю висвітлення діяльності НБУ. Про це йдеться у відповіді голови Національного банку України Степана Кубіва на звернення народного депутата Миколи Томенка щодо доцільності існування та фінансування «Банківського телебачення». Про це йдеться на сайті нардепа.

 

Водночас у  відповіді Нацбанку зазначено, що стосовно каналу БТБ впроваджено «ряд заходів щодо економії, оптимізації та скорочення витрат».

 

Нагадаємо, Микола Томенко звернувся до голови Національного банку України Степана Кубіва з проханням переглянути доцільність існування та фінансування ТОВ «Банківське телебачення» з державного бюджету України.

 

Микола Томенко звертав увагу на те, що у 2011 році було створено ТОВ «Банківське телебачення», до статутного капіталу якої внесено 10 млн грн, які потім були збільшені до 150 млн грн. З того часу на оснащення та функціонування телеканалу коштом Національного банку України було проведено тендери на 117,97 млн грн. З них на обладнання було витрачено 73,41 млн грн, на транспортні засоби - 1,98 млн грн, ще 11 млн 899 тис. 444 грн у 2012 році - на послуги супутника і «Зеонбуду».

 

Зважаючи на такі витрати в час непростої фінансово-економічної ситуації в країні,  Томенко просив переглянути доцільність існування та фінансування БТБ з держбюджету.

 

У липні 2011 року «Банківське телебачення» отримало супутникову ліцензію, у серпні - ефірну цифрову в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5 з правому мовити у форматі високої чіткості HD.

 

У квітні 2012 року «Банк-TV» відкоригував програмну концепцію, зменшивши кількість інформаційно-аналітичних програм і додавши три години реклами на добу. У квітні ж головним продюсером каналу стала Людмила Обертинська.

 

У травні Нацбанк за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Комтел системи мовлення» на постачання радіо і телепередавальної апаратури для свого каналу та послуги з її налаштування на суму 71,33 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7392
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
нарешті
3668 дн. тому
від Томенка почули розумні речі.
Алeкс
3668 дн. тому
Очередное кидалово и отмывание денег. Приведенные цифры ужасают. Тьху, еще одно разочарование. Ни в одной цивилизованной стране нет телеканала, оплачиваемого за счет бюджетных средств и обслуживающего определенную госструктуру.
Tamara
3669 дн. тому
В ЦЕНТРЕ ЕВРОПЫ ЕСТЬ ОГРОМНАЯ ТЕРРИТОРИЯ!!! У ЭТОЙ ТЕРРИТОРИИ ЕСТЬ НАЗВАЕНИЕ – УКРАИНА!!! У УКРАИНЫ ЕСТЬ И ДОЛЖНО БЫТЬ ГОСУДАРСТВО – НОРМАЛЬНОЕ!!!! У ЛЮБОГО НОРМАЛЬНОГО ГОСУДАРСТВА ДОЛЖЕН БЫТЬ НАЦИОНАЛЬНЫЙ БАНК И БАНКОВСКАЯ СИСТЕМА!!! У ЛЮБОГО НОРМАЛЬНОГО ГОСУДАРСТВА ЕСАТЬ ГРАЖДАНЕ – НАРОД, КОТОРЫЙ ДОЛЖЕН БЫТЬ ФИНАНСОВЫМ ПАРТНЁРОМ, КРЕДИТОРОМ, БАНКОВСКОЙ СИСТЕМЫ, РАБОТОДАТЕЛЕМ ДЛЯ ГОСУДАРСТВЕННЫХ ЧИНОВНИКОВ, А НЕ РАБОМ, РАСХОДНЫМ МАТЕРИАЛОМ ИЛИ ДОЙНОЙ КОРОВОЙ ГОСУДАРСТВА!!!! У НАЦИОНАЛЬНОГО БАНКА УКРАИНЫ, ДА ПЕРВОГО И ЕДИНСТВЕННОГО В МИРЕ, ЕСТЬ И ДОЛЖЕН БЫТЬ СВОЙ ТЕЛЕКАНАЛ!!!!! ТЕЛЕКАНАЛ «БТБ» - «БАНКІВСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ УКРАЇНИ»!!!!! КАНАЛ БЕЗ ЧЕРНУХИ, ПОРНУХИ, ПОЛИТИЧЕСКОГО ЛОББИРОВАНИЯ!!! КАНАЛ, НЕ МАНИПУЛИРУЮЩИЙ ОБЩЕСТВЕННЫМ СОЗНАНИЕМ, А ДАВШИЙ МНЕ И ДРУГИМ ПРОСТЫМ ГРАЖДАНАМ, СОЗНАТЕЛЬНО И БЕЗ ИЗЛИШНЕГО РИСКА БЫТЬ УСПЕШНЫМИ ДЕЛОВЫМИ ПАРТНЁРАМИ БАНКОВСКОЙ СИСТЕМЫ ЦИВИЛИЗОВАННОГО ГОСУДАРСТВА – УКРАИНА!!! ЕСЛИ НА ПРОДОЛЖЕНИЕ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ И РАЗВИТИЕ КАНАЛА «БТБ» НАЦИОНАЛЬНЫЙ БАНК УКРАИНЫ НЕ НАЙДЁТ СРЕДСТВ, ПОТЕРИ ОТ ПЕРЕКАЧКИ ОБОРОТНЫХ СРЕДСТВ БАНКОВСКОЙ СИСТЕМЫ В «ДИВАНЫ» ГРАЖДАН, СУЩЕСТВЕННО ПРЕВЫСЯТ БЮДЖЕТ «БТБ» ЗА ВСЁ ВРЕМЯ ЕГО СУЩЕСТВОВАНИЯ!!!
Тростянец
3669 дн. тому
Это может быть хороший способ для диалога с населением, не стоит его закрывать. А то я вижу, Кубив не страдает обращением к народу, на сайте НБУ глухо, как никогда. А вот на БТБ хоть журналисты могут докладывать о новостях.
Вадим
3669 дн. тому
Якщо НБУ переконує, що знайде гроші на фінансування БТБ, то це означає, що наразі грошей немає. І попахує закриттям каналу. Це означає, що Нацбанк не хоче доносити населенню про свої рішення та дії.
Свобода
3669 дн. тому
Вот когда-когда, а сейчас точно у НБУ денег не найдется на канал - надо стабилизировать курс и поддерживать банковскую систему, как за государственный, так и за фондовый счет. Можно было содержать канал "на свои", когда все в порядке было с финансовой системой, сейчас это было бы преступлением против народа.
Виктор
3669 дн. тому
Все-таки БТБ сугубо финансовый канал, без всякой лишней лабуды и ток-шоу. Для меня он подходит, не хотелось бы, что его прикрыли из-за недостатка финансирования. И опять же таки, Яценюк акцентировал на том, что отныне все должно быть прозрачно в банковской системе и экономике в целом. Вот для этих целей телеканал может пригодиться.
obozrevatel
3669 дн. тому
Величезна помилка фінансувати цей відстійник! Кобло, яке знищувало Майдан та українців, розповсюджувало брехню по всім каналам. З держбюджету фінансувалася брехня! Це нонсенс. Треба негайно розпустити. А почати з Криворучко - це пугало краде гроші, вона була провідником помиїв. Спочатку розвалила ТРК Київ, шо перетворився на смітник, потім взялася за гроші НБУ. Непорядна, непрофесійна, базарна баба. Потрібна негайна люстрація, бо через них Україною ширилась ворожнеча і розкрадались державні гроші!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду