Княжицький: Давид Жванія – власник каналу ТВі

Княжицький: Давид Жванія – власник каналу ТВі

31 Березня 2014
10382
31 Березня 2014
16:11

Княжицький: Давид Жванія – власник каналу ТВі

10382
Княжицький: Давид Жванія – власник каналу ТВі
Княжицький: Давид Жванія – власник каналу ТВі

Фактичним власником телеканалу ТВі став народний депутат Давид Жванія. Про це пише журналіст-розслідувач Денис Бігус у своїй статті для «Української правди», цю ж інформацію йому підтвердив народний депутат Микола Княжицький, у минулому - засновник та гендиректор ТВі.

 

«Зрештою, канал опинився в руках Давида Жванії. У приватних бесідах з журналістами він не заперечує цього і каже, що канал дістався йому вже після рейдерского захоплення, і до рейдерства він не має ніякого відношення. Жванія наполягає, що врятував канал, тому що в Кагаловського влада все одно б його забрала», - йдеться в статті.

 

Микола Княжицький підтвердив інформацію, що пан Жванія став новим власником ТВі. «Те, що Жванія зараз рулить цим каналом, я із цим не сперечаюся, це факт», - сказав він, додавши, що Давид Жванія з'явився «на якихось початкових етапах», але так і не пояснив, що це за «початкові етапи» і звідки йому відомо про те, що пан Жванія забрав ТВі.

 

Сам Давид Жванія прокоментувати ситуацію відмовився.

 

Нагадаємо, минулого тижня телеканал ТВі відновив ефірне мовлення на ефірних частотах, виграних у січні 2010 року на скандальному конкурсі Нацради з питань телебачення і радіомовлення, який згодом був скасований через суд за позовом телеканалів з групи «Інтер».

 

Як відомо, у квітні 2013 році відбулася непрозора зміна власника каналу ТВі. Новим інвестором каналу замість Костянтина Кагаловського було названо американського бізнесмена українського походження Олександра Альтмана. Згодом пан Альтман перестав називатися інвестором ТВі. Хто є новим кінцевим власником - працівникам каналу не кажуть.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду