Осман Пашаєв заснував інтернет-канал CrimeanOpenCh

Осман Пашаєв заснував інтернет-канал CrimeanOpenCh

28 Березня 2014
6093
28 Березня 2014
12:02

Осман Пашаєв заснував інтернет-канал CrimeanOpenCh

6093
Осман Пашаєв заснував інтернет-канал CrimeanOpenCh
Осман Пашаєв заснував інтернет-канал CrimeanOpenCh

Екс-власкор телеканалу ATR Осман Пашаєв заснував інтернет-канал CrimeanOpenCh (Crimean Open Channel). Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Канал розпочав тестове мовлення 8 березня на YouTube.

 

«CrimeanOpenCh - це і маленьке інформаційне телевізійне агентство, і продакшн. Зараз ведемо стріми, мовимо й зі студії - до наших власних новин ведучий додає повідомлення інтернет-джерел, яким довіряємо. Намагаємося інтегрувати наші соціальні мережі, наш YouTube-канал, наш канал на Ustream і сайт», - коментує пан Пашаєв.

 

До команди CrimeanOpenCh долучилися журналістка-ведуча Зеніфе Сейдаметова, журналіст Муслім Умеров, стрімер і водій Рідван Пашаєв, IT-менеджер Люман Абдуллаєв. Також залучаються фрілансери.

 

Як розповів засновник каналу, у проект вкладено його власні кошти та пожертви глядачів, які висловили підтримку новому кримському мовнику. «На початковому етапі нам знадобилося 100 тис грн. 50 тис. грн я вклав із власних заощаджень, решту зібрали через інтернет. Найбільше в краудфандингу допомогли кияни», - розповів пан Пашаєв.

 

Нині CrimeanOpenCh проходить реєстрацію в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Оскільки мовить він в інтернеті, каналу достатньо свідоцтва суб`єкта інформаційної діяльності, а супутникова чи ефірна ліцензія на даному етапі не знадобиться, пояснює пан Пашаєв.

 

Минулої неділі, 23 березня, Осман Пашаєв робив пряме включення для «Подробностей недели» телеканалу «Інтер», розповіла під час чат-конференції на «Детектор медіа» шеф-редактор «Подробностей недели» Ольга Червакова.

 

Нагадаємо, після завершення співпраці з телеканалом СТБ Осман Пашаєв був спеціальним кореспондентом телеканалу ATR у Сімферополі та Туреччині.

 

На телебаченні працює зі студентських років. Починав ведучим прямих ефірів студії мовлення кримськотатарською мовою ДТРК «Крим». Після закінчення школи новин «Інтерньюз» у Києві почав працювати репортером у студії «12 минут новостей» ДТРК «Крим».

 

З 2001 року мешкав у Києві. Працював у новинах «Інтера», на 5-му каналі, НТН, «Вікнах-новинах» СТБ (2006-2010). У 2011 році був спецкореспондентом ТВi. З 2011 року працював на ATR керівником інформаційної служби, власкором у Стамбулі.

 

Очолював профспілку «Медіафронт», яка об'єднувала працівників чотирьох загальнонаціональних телеканалів: СТБ, «1+1», «Україна», ТОНІС.

 

Як писала «Детектор медіа», на початку березня у Криму відключили майже всі українські телеканали. На їхніх частотах мовить російське телебачення. ATR лишився фактично єдиним українським каналом у Криму, який докладає зусиль до об'єктивного висвітлення ситуації на півострові.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду