Артем Шевченко йде з ТВі і хоче зайнятися військовою журналістикою

Артем Шевченко йде з ТВі і хоче зайнятися військовою журналістикою

18 Березня 2014
6435
18 Березня 2014
12:59

Артем Шевченко йде з ТВі і хоче зайнятися військовою журналістикою

6435
Артем Шевченко йде з ТВі і хоче зайнятися військовою журналістикою
Артем Шевченко йде з ТВі і хоче зайнятися військовою журналістикою

Ведучий проекту «Знак оклику!» на каналі ТВі Артем Шевченко, який 17 березня попрощався в прямому ефірі з глядачами програми, має намір невдовзі припинити співпрацю з ТВі і зосередитися на військовій журналістиці. Про це він сказав особисто у коментарі «Детектор медіа».

 

Головною причиною такого рішення є те, що Артем Шевченко уже не бачить себе у цьому проекті.

 

«Кожен проект має свій життєвий цикл. Я займаюсь "Знаком оклику!" повних п'ять років. На даний момент настав такий період, коли я зрозумів, що мій життєвий цикл в цьому проекті завершено. По суті, його треба або далі розвивати, вдихати нове дихання у найширшому розумінні з новими технологічними і бюджетними можливостями. Але поки що такої можливості в рамках ТВі я не бачу», - сказав він.

 

Крім того, за його словами, є ще творчий мотив. «Знаєте, цікаво робити програму розслідувань в умовах, коли тільки на ТВі можна ексклюзивно дати розслідування, яке з політичних причин не вийде на інших телеканалах. Раніше у нас була конкурентна перевага, коли ми критикували колишню владу, зараз, коли влада змінена, і коли відкриті інформаційні шлюзи, ця перевага відсутня. Це добре для загального медіаполя, немає вже ні для кого заборонів, табу чи жорстких обмежень. І у цих умовах треба думати, яку програму робити далі. Чим вона буде відрізнятися від інших, в чому буде її конкурентна перевага», - зауважив Артем Шевченко.

 

Пан Шевченко зазначив, що поступово усвідомлював, що потрібні зміни, а політичні події тільки пришвидшили його рішення.

 

Своє майбутнє Артем Шевченко пов'язує з військовою журналістикою. «Бачу, що зараз буде дуже затребувана військова журналістика, не тільки як інформація з гарячих точок, а у найширшому розумінні цього слова. Як людина, яка трохи на цьому розуміється, і яка має досвід військової журналістики, я хотів би присвятити свою майбутню роботу саме цьому. У межах потенціалу ТВі я не бачу можливості реалізувати свій творчий потяг. Але я вдячний каналу ТВі і всім колегам за те, що ми п'ять років співпрацювали. І глядачам, які дивилися "Знак оклику!"», - сказав Артем Шевченко.

 

Заяву на звільнення ведучий ще не написав, але 17 березня відбувся його останній ефір на ТВі. У нього є кілька пропозицій щодо подальшої, і він, за його словами, ще веде переговори, але сподівається, що дуже скоро повернеться в телеефір.

 

Нагадаємо, у вересні 2013 року Артем Шевченко залишив посаду директора ТВі за спільним рішенням, аби сконцентруватися на творчій роботі. Наприкінці липня 2013 року з Єдиного державного реєстру стало відомо, що керівником ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі) замість Артема Шевченка став В'ячеслав Басович.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 квітня 2013 року було оголошено, що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко. Попередній власник Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення та почав боротьбу за ТВі в судах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду