«Європейська медіагрупа» відхрестилась від ініціатив радіо «Європа Плюс Київ»

«Європейська медіагрупа» відхрестилась від ініціатив радіо «Європа Плюс Київ»

14 Березня 2014
5895
14 Березня 2014
12:45

«Європейська медіагрупа» відхрестилась від ініціатив радіо «Європа Плюс Київ»

5895
«Європейська медіагрупа» відхрестилась від ініціатив радіо «Європа Плюс Київ»
«Європейська медіагрупа» відхрестилась від ініціатив радіо «Європа Плюс Київ»

«Європейська медіагрупа» заявила, що політичні висловлювання українській станції «Європа Плюс Київ» повністю суперечать ідеології бренду «Європа Плюс». Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті групи.

 

«Повідомляємо, що так звана радіостанція «Європа Плюс Київ», про яку йде мова в інформації, поширюваної останнім часом в інтернеті, не має ніякого відношення до мережі мовлення «Європи Плюс». «Європа Плюс» 107 FM (раніше Європа ФМ) в Києві незаконно використовує товарний знак і формат «Європи Плюс». Неодноразові спроби припинити протиправні дії не увінчалися успіхом , оскільки судові інстанції України підтримали українського мовника, проігнорувавши всі доводи про незаконність використання бренду», - заявляє «Європейська медіагрупа».

 

Як йдеться у повідомленні, «Європа Плюс» здійснює ліцензійну мовлення в Києві на частоті 92.8 FM, а також ще в 28 містах України.

 

У відповідь гендиректор ТРК «Європа Плюс Київ» Денис Кубряк (на фото) на свій сторінці у Facebook написав: «Відмінний приклад жаху на Росії. Російська «Європа Плюс» в страху від наслідків від нашої активності тричі перехрестилася. Краще б вони взялися за голову. У відповідь марнослів'ю і прямої брехні, прошу прочитати».

 

Як відомо, радіостанція «Європа Плюс», що мовить на хвилі 107 ФМ, з метою привернення уваги росіян до правил граматики розпочало флеш-моб. З 7 березня радіоведучі станції будуть вживати вислів  «на Росії»  замість  «в Росії».

 

Як заявив в інтерв'ю «Детектор медіа» гендиректор ТРК «Європа Плюс Київ» Денис Кубряк, «Європа плюс» мовить вже майже 20 років. «Вісім з них паралельно з ними працює велика радіомережа Europa Plus радіогрупи УМХ. Після декількох років судових позовів суд вирішив , що радіокомпанія УМХ не має права використовувати позивний і назву «Європа плюс». Незважаючи на це, у відповідача все одно звучать позивні Europa Plus, тільки тепер їх вимовляють з невеликою відмінністю: «Європа плас». «Вони 8 років тому взяли нашу торгову марку. Ми не збираємося міняти назву, яка зареєстрував мій батько 20 років тому ... і вклав у неї багато сил» , - сказав Денис Кубряк.

 

Нагадаємо, 1 грудня 2013 року «Громадське радіо» вперше вийшло у прямий ефір на хвилях радіо «Європа Плюс» - почалась трансляція «Євромайдан-онлайн». Гендиректор ТРК «Європа Плюс Київ» Денис Кубряк заявив, що радіостанція й надалі співпрацюватиме з «Громадським радіо».  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду