У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»

У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»

10 Лютого 2014
4933
10 Лютого 2014
13:19

У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»

4933
У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»
У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»

Російське Товариство захисту прав споживачів (ТЗПС) подало позов до суду на операторів кабельного і супутникового телебачення, які припинили трансляцію телеканалу «Дождь». Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс».

 

ТЗПС вимагає зобов'язати операторів кабельного телебачення припинити відключення телеканалів «Дождь» і «Дождь HD», що входять у платні пакети. Товариство вважає, що припинивши трансляцію телеканалу, оператори порушили умови договору, не запропонувавши споживачам адекватної компенсації за зниження якості послуг з телемовлення.

 

У разі задоволення позову Останкінський районним судом Москви, куди звернулося ТЗПС, всі абоненти, постраждалі від припинення мовлення каналів, зможуть отримати компенсацію.

 

Масові відключення «Дождя» операторами кабельного і супутникового телебачення в Росії почалися після того, як 26 січня, напередодні 70-ї річниці закінчення блокади Ленінграда німецькими військами під час Другої світової війни, «Дождь» провів онлайн-опитування телеглядачів: «Чи повинні ми були здати Ленінград, щоб запобігти сотням тисяч смертей?», яке зазнало різкої критики політиків, громадських діячів і користувачів соцмереж. Трансляцію каналу припинили такі оператори, як: «Ростелеком», «Білайн», «НТВ-Плюс», «Триколор ТВ» та інші.

 

«Дождь» попросив пробачення за некоректне опитування про блокадний Ленінград і прибрав з ефіру програму «Дилетанти», у якій вийшло опитування.

 

11 лютого керівники районних відділень громадської організації «Жителі блокадного Ленінграда» проведуть спільну нараду, де буде вирішено, як чинити далі в ситуації з телеканалом «Дождь». «Я вважаю, треба прийняти ці вибачення. Буду це рекомендувати. Від нашої організації, я знаю, вже було кілька позовів до суду, але, я думаю, їх більше не буде», - заявила голова організації «Жителі блокадного Ленінграда» Ірина Скрипачева.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду