Андрій Подщипков заперечує, що канал «112 Україна» нібито належить Арбузову або Захарченку

Андрій Подщипков заперечує, що канал «112 Україна» нібито належить Арбузову або Захарченку

11 Січня 2014
49297
11 Січня 2014
19:23

Андрій Подщипков заперечує, що канал «112 Україна» нібито належить Арбузову або Захарченку

49297
Андрій Подщипков заперечує, що канал «112 Україна» нібито належить Арбузову або Захарченку
Андрій Подщипков заперечує, що канал «112 Україна» нібито належить Арбузову або Захарченку

Генеральний директор «112 Україна» Андрій Подщипков звернувся до українців із заявою, що саме він є власником цього каналу. Про це йдеться в тексті, який «Детектор медіа» отримала від «112 Україна».

 

У зверненні директор каналу спростовує інформацію, що «112 Україна» нібито належить Сергію Арбузову та Віталію Захарченку. «Мій канал належить мені», - заявляє пан Подщипков.

 

Також він наголошує, що вбачає завдання каналу у різнобічному та всесторонньому інформуванні аудиторії. «Ми першими в прямих ефірах стали висвітлювати події на Євромайдані, ми в прямому ефірі показували штурм КМДА, Будинку Профспілок, розгін Беркутом мітингувальників біля Адміністрації Президента. Журналісти мого каналу отримували сльозогінний газ в обличчя, коли Беркут намагався увірватися до Київської міської адміністрації, декільком операторам також довелося витримати удари кийків під час розгону мітингу. І все це було в прямому ефірі», - наводить він ці та інші приклади журналістських матеріалів. При цьому, за словами Андрія Подщіпкова, журналісти самостійно приймають рішення щодо того, що показувати в ефірі. «На моєму каналі відсутня цензура. Є лише цензура на брехню», - каже він.

 

Андрій Подщипков підкреслив, що «112 Україна» «завжди відкритий для всіх політичних сил» і запросив до участі в ефірі каналу і представників опозиції, і представників влади.

 

Нижче подаємо текст звернення Андрія Подщипкова повністю.

 

Самі журналісти каналу повідомляють про інші стандарти роботи. Про це йдеться в анонімному листі співробітників «112 Україна», опублікованому на сайті «Дуся», інформацію з якого підтвердили декілька джерел на каналі. У листі стверджується, що «антимайдановські месиджі, одіозні експерти та провокації» з'являються в ефірі тільки тоді, коли роботу редакторської групи курирує шеф-редактор Світлана Орловська. Тобто редакційна політика каналу залежить від того, чия команда готує студії: редакторів Орловської чи Гончарової. Також у листі йдеться про те, що журналістам каналу і досі невідомо, хто є його інвестором, а деякі працівники хочуть звільнитися через цензуру.

 

Генеральний продюсер «112 Україна» Олексій Семенов у письмовому коментарі «Дусі» стверджує, що автор листа поширив чутки. «У нас на каналі все добре, - повідоми він. - Ми будуємо нову студію, створюємо школу стрингерів, формуємо графік лекцій міжнародних представників мас-медіа для співробітників». Також пан Семенов повідомив, що співробітники з каналу не звільняються.

 

Нагадаємо, днями «112 Україна» розкрутив історію про представницю благодійного фонду, у якої нібито охоронці Майдану відібрали гроші, які вона збирала, і зганьбили, пронісши через Майдан із задертою спідницею. Після цього в стрингера телеканалу Андрія Дрофи стався конфлікт з охороною Євромайдану: йому нібито перешкоджали у Будинку профспілок. Із заявою про це пан Дрофа звернувся до міліції. Слідчий відділ Шевченківського РУ ГУ МВС Києва розпочав кримінальне провадження щодо перешкоджання його професійній діяльності.

 

Текст звернення Андрія Подщипкова:

 

Здравствуйте, уважаемые украинцы! Я - Андрей Подщипков. И именно я являюсь владельцем телевизионного канала «112 Украина».

 

Чуть больше месяца назад в эфире страны стартовал мой телеканал. Мы первыми в прямых эфирах стали освещать события на Евромайдане, мы в прямом эфире показывали штурм КМДА, Дома Профсоюзов, разгон Беркутом митингующих у Администрации Президента. Журналисты моего канала получали слезоточивый газ в лицо, когда Беркут пытался ворваться в Киевскою Городскую Администрацию, нескольким операторам также пришлось вынести на себе удары дубинок во время разгона митинга. И все это было в прямом эфире. Долгое время мы вещали круглосуточно, и только у нас в эфирах Руслана Лыжичко пела на рассвете, а Виталий Кличко высказывал свои политические требования, требуя отставки Правительства. И в то же самое время, мой канал в прямом эфире транслировал Круглый стол власти, Выступление Азарова, Митинг Партии Регионов на Европейской площади. И именно в этом, в подаче информации о действиях власти и о действиях оппозиции, мы, как свободный телеканал с Европейским подходом объективной журналистики, видим свою задачу. Задачу - давать вам, нашему телезрителю, разностороннюю и объективную информацию.

 

У нас на канале журналисты сами принимают решение о том, что показывать в эфире. Я абсолютно не вмешиваюсь в их работу. Не даю указаний, не заставляю что-то делать. И в то же время не позволю кому-либо указывать, что им нужно делать. На моем канале отсутствует цензура. Только цензура на ложь. Поэтому когда наш журналист в прямом эфире показал, как на Евромайдане избивают человека, и попробовал выяснить подробности, то получил силовой отпор от охраны ЕвроМайдана. Мы показали это. С тех пор интернет заполнился призывами «Не смотрите канал 112», «Не включайте его!» Согласитесь, это очень похоже на спланированную акцию, направленную на дискредитацию канала.

 

Я смотрю на это с улыбкой. Я понимаю, кто и для чего это делает. Я хочу обратиться к этим людям... Спасибо вам за Ваше мнение. Спасибо за Ваше внимание к нам. Этим Вы делаете нас только сильнее.

 

Мы пытаемся строить демократическое общество, а в демократическом обществе телекомпании существуют без цензуры. И как владелец канала, я не позволю никому манипулировать нами. Сначала в интернете наши недоброжелатели разворачивали грязную кампанию, что мой канал принадлежит Арбузову. Теперь говорят - мой канал принадлежит Захарченко. Мой канал принадлежит мне.

 

Наш эфир всегда открыт для всех политических сил. Скажите мне, представители оппозиции и представители власти, когда-нибудь, кто-нибудь говорил Вам, что мы не хотим видеть Вас в эфире? Нет. Такого не было и не будет. Мы вещаем в прямом эфире с 8 утра до 10 вечера, и в любой момент Вы можете прийти в наш эфир и сказать все, что думаете, все, что хотите.

 

Не это ли называется открытым и свободным телевидением с европейской формой журналистских стандартов? А всем клеветникам и провокаторам хочу сказать: - Если есть смелость, то приходите в наш эфир и скажите, глядя мне в глаза, что мой канал мне не принадлежит. Канал «112 Украина» - телеканал с объективной подачей информации. И мы показываем все новости, вне зависимости от того, кому они удобны, а кому - нет. Мы работаем для нашего телезрителя. Которому благодарны за ту поддержку, которую мы получаем ежедневно. Спасибо вам. Всегда с Вами, канал 112 и я - Андрей Подщипков.  

 

«Детектор медіа»

Фото Андрія Подщипкова надано прес-службою «112-Україна»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49297
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
3727 дн. тому
"Я - Андрей Подщипков." Голівка від буя.
ATA
3728 дн. тому
После признания факта владения каналом, становится более понятным "подщипывание" новостей для оного
Сэнд
3728 дн. тому
по последним слухам за каналом стоит Порошенко.
ха
3729 дн. тому
почитали...навеяло вот это: "Прилетит к нам волшебник в голубом вертолёте и бесплатно покажет кино...." Только вот есть одно НО. живем мы не в сказке и волшебников, прилетающих из неоткуда, у нас, как известно нет. Как и нет людей из неоткуда взявших и вложивших забавы ради хренову кучу денег в заведомо убыточное дотационное дело из "меценатских" соображений и развлечения ради. Господин Подщипков,взявшийся из неоткуда - владелец успешного банка, нефтеперерабатывающего завода, фабрик, преуспевающий фермер?...Почитать его, так как -то вот веет как и от еще одного товарища чуть помоложе, который за последние пол года настолько успешен ,что скупил вообще всё что можно и нельзя. При этом ,как отмечалось многократно в прессе, гражданин путается в показаниях относительно того: какой сегмент бизнеса (предприятия)принадлежит ему, а какой - нет. Успешный управленец не всегда знает и понимкает: чем же он так успешно управляет... Во избежание таких вот проколов, "владелец" 112 предпочитает и вовсе не комментировать: что, да откуда, да от чего и от кого. Вобщем-то это и не надо. Дешевые разоблачительные "сенсации" с признаками притянутой за уши постановки с логическим рядом уровня детского сада, выданные каналом за последнюю неделю, по ходу как бэ намекают...
Noser
3729 дн. тому
Орловська вчинила справжній допит (с пристрастием) Саакашвілі, а також не давала сказати слово Донію, коли він говорив про маніпуляції з розгоном демонстрацій в Європі, які зробили на каналі 112.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду