Медіахолдинг Курченка запустить канал інтернет-телебачення Forbes TV

Медіахолдинг Курченка запустить канал інтернет-телебачення Forbes TV

24 Грудня 2013
5443
24 Грудня 2013
16:29

Медіахолдинг Курченка запустить канал інтернет-телебачення Forbes TV

5443
Медіахолдинг Курченка запустить канал інтернет-телебачення Forbes TV
Медіахолдинг Курченка запустить канал інтернет-телебачення Forbes TV

У 2014 році український Forbes запустить телеканал Forbes TV. Про це повідомляє  російське видання «Известия» з посиланням на інформацію Юрія Ровенського (на фото), генерального директора медіахолдингу «ВЕТЕК-Медіа», що є власником франшизи на видання «Forbes  Україна».

 

Як зазначає російське видання, новий проект стане першим телеканалом у лінійці бренду Forbes, адже до цього ліцензії продавались виключно для видання журналів.

 

«Ми зараз закінчуємо процес узгодження з ліцензіатом права використання бренду Forbes для проекту Forbes TV», - зазначив пан Ровенський.

 

Подробиць проекту він наразі не розкриває, однак зазначає, що телеканал мовитиме в інтернеті у форматі video on demand (відео за запитом).

 

«У цілодобовому мовленні у холдингу немає ні необхідності, ні можливості. Випускати велику кількість контенту не має сенсу, адже рекламний ринок України незначний», - пояснює гендиректор «ВЕТЕК-Медіа».

 

Юрій Ровенський переконує, що знає, яким чином досягти самоокупності проекту. Бюджет телеканалу буде формуватися із грошового фонду інших ресурсів, що входять до холдингу.

 

Аналітики на рекламному ринку України оцінюють ідею «ВЕТЕК-Медіа» з запуском Forbes TV неоднозначно. Для виходу на самоокупність буде потрібен значний час, адже рекламодавці, на думку експертів, неохоче йдуть на бізнес-канали. Генеральний продюсер російського телеканалу «PRO Бізнес» Василь Богданов переконаний, що  монетизувати телеканал за рахунок плати за перегляд передач практично неможливо. Експерт київського рекламного агентства Оксана Терековська вважає, що у Forbes TV є шанс зайняти свою нішу на пелеринку тільки, якщо канал піде на демпінг у продажу реклами.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», корпорація Forbes Media вела переговори, у тому числі з різними телеканалами, про запуск Forbes TV в Україні. Володимир Федорін, який на той час був, головним редактором журналу «Forbes Украина» вважав, що запуск українського Forbes TV зараз не на часі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду