Нацрада проліцензувала розважально-музичний телеканал «Ое» з Прибалтики

Нацрада проліцензувала розважально-музичний телеканал «Ое» з Прибалтики

19 Грудня 2013
6623
19 Грудня 2013
14:30

Нацрада проліцензувала розважально-музичний телеканал «Ое» з Прибалтики

6623
Нацрада проліцензувала розважально-музичний телеканал «Ое» з Прибалтики
Нацрада проліцензувала розважально-музичний телеканал «Ое» з Прибалтики

18 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ліцензію супутниковому розважально-музичному телеканалу «Ое».

 

Питання ліцензування цього каналу Нацрада розглядала вже вдруге. 27 листопада регулятор переніс розгляд, оскільки телеканал на той момент здійснював тестове мовлення, яке Нацрада розцінила як безліцензійну діяльність.

 

Станом на сьогодні, за словами заступника голови Національної ради Лариси Мудрак, тестового мовлення не зафіксовано. Представник телеканалу Алекс Кларк повідомив, що його було вимкнено одразу ж після попереднього засідання Нацради.

 

Відтак, Нацрада погодилася видати ТОВ «ТРК "ОЕ"» ліцензію на супутникове мовлення з логотипом «Ое».

 

Нагадаємо, «Ое» - музично-розважальний канал, що був створений у 2009 році в Латвії та мовив у країнах Балтії. За словами представника каналу, нещодавно був закритий офіс у Прибалтиці, компанія має намір відмовитись від усіх інших ліцензій у разі отримання ліцензії на мовлення в Україні. Таке рішення мовник прийняв у зв'язку з нововведеннями у законодавстві країн Балтії, які вимагають перекладу частини контенту з російської на естонську та латвійську.

 

Директором київського ТОВ «ТРК "ОЕ"», яке про ліцензувалося як телеканал «Ое», є Сергій Здоровець, власником - київське ТОВ «Ое Медіа Груп», яке належить Алексу Кларку (29%) та Руслану Ахмерову (71%). Компанією «Ое Медіа Груп» керує Олександр Кажиян, у минулому - піар-менеджер агенції Secret Service, у якого колись стався конфлікт зі знімальною групою телеканалу ICTV.

 

До редакційної ради телеканалу увійшли: Алекс Кларк, Руслан Ахмеров, Олександр Кажиян і Юлія Кісільова.

 

За українською ліцензією канал мовитиме із супутника Astra 1G у відкритому вигляді на територію України та інших країн у межах зони впевненого прийому сигналу, оператор телекомунікацій - ДП «Укркосмос».

 

Формат телеканалу - розважально-просвітницький. Програмною концепцією передбачено, що частка програм власного виробництва, як і національного продукту становитиме 15 год 12 хв на добу, відповідно частка іноземного продукту - 8 год 48 хв на добу. 17 год ефіру на добу становитимуть розважально-музичні програми, 1 год 57 хв - науково-просвітницькі, 48 хв - інформаційно-аналітичні та публіцистичні, 15 хв - дитячі. Решту часу займатимуть реклама, елементи оформлення ефіру та анонси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду