Генпродюсер Нового каналу вважає, що Євромайдан викликав в Україні телевізійний вибух

Генпродюсер Нового каналу вважає, що Євромайдан викликав в Україні телевізійний вибух

12 Грудня 2013
6150
12 Грудня 2013
15:48

Генпродюсер Нового каналу вважає, що Євромайдан викликав в Україні телевізійний вибух

6150
Генпродюсер Нового каналу вважає, що Євромайдан викликав в Україні телевізійний вибух
Генпродюсер Нового каналу вважає, що Євромайдан викликав в Україні телевізійний вибух

Нещодавно призначений генеральний продюсер Нового каналу Сергій Євдокимов, який раніше керував російськими каналами «Пятница», ТВ-3, «2х2», вважає, що в Україні відбувається телевізійний вибух. Про це він сказав під час ефіру телеканалу «Дождь», коментуючи події Євромайдану.

 

На його думку, за останній сезон в Україні з'явились канали схожі або аналогічні російському каналу «Дождь» - зокрема «Громадське ТБ». Під час Євромайдану ці мовники користуються великою увагою телеглядачів.

 

«"Громадське ТБ" - така приватна журналістська ініціатива. Це чисто суспільне телебачення, яке роблять самі журналісти, яке коштує і виглядає на три копійки, тим не менш, у цій ситуації зараз користується дуже великим попитом і увагою», - зазначив пан Євдокимов.

 

Також під час інтерв'ю «Дождю» Сергій Євдокимов охарактеризував український телевізійний ринок як олігархічний і певною мірою незалежний від безпосереднього втручання влади. Про це медіаменеджер заявив, відповідаючи на репліку про те, що найбільші українські канали досить всебічно висвітлюють події на Євромайдані.

 

«Треба розуміти, що телебачення на Україні як і раніше олігархічне. І в Януковича, як у президента і представника фінансової якогось угрупування та бізнес-угруповання, у нього немає своїх великих телевізійних каналів. Телевізійний український ландшафт представлений декількома групами каналів, кожним з яких володіє досить великий, відомий в Україні і за межами України олігарх. Є група Ріната Ахметова, є телевізійна група Коломойського, є телевізійна група Віктора Пінчука. У Фірташа - і так далі. Ясна річ, що в цій ситуації на кожному з цих великих каналів є свої інформаційні служби і команди журналістів. Проконтролювати, по-перше, таку кількість народу досить складно, і складніше балансувати в цій ситуації, коли у тебе представлені різні точки зору, бо загалом в олігархів українських - різні інтереси», - вважає генпродюсер Нового каналу.

 

Коментуючи останні  події в Україні та Євромайдан, пан Євдокимов зазначив, що ситуація веде до того, що в Україні вибори можуть відбутись раніше, ніж планувалось.

 

Нагадаємо, екс-віце-президент російського телевізійного холдингу «ПрофМедиа-ТВ» (канали «Пятница», ТВ-3, «2х2») Сергій Євдокимов розпочне роботу на Новому каналі з січня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду