Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію

Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію

6 Грудня 2013
13370
6 Грудня 2013
17:21

Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію

13370
У Сергія Курченка заперечують, що його структури придбали «Еволюшен Медіа»
Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію
Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію

Бізнесмен Віталій Гайдук продав медіахолдинг «Еволюшен Медіа», що видає тижневик «Коментарі», англомовне видання Kyiv Weekly, а також володіє порталами Comments.ua, UGMK.info, фотоінформаційним агентством PHL. Унаслідок зміни власника компанію залишили генеральний директор Юлія Литвинова, яка працювала в холдингу 10 років, та її заступник Сергій Скрипник. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила пані Литвинова.

 

Два тижні тому пані Литвинова отримала офіційне підтвердження того, що в компанії змінилися власники. Після цього вона передавала справи представникам нових власників. За її словами, з грудня вони з паном Скрипником вже не працюють в «Еволюшен Медіа».

 

«Зі мною комунікували тільки люди, які називали себе "фронтменами". Це були юристи чи люди, наближені до юриспруденції. Я навіть не знаю їхніх прізвищ, вони не представлялися. Вони довели до мого відома, що власники компанії змінилися і що вони нових власників фронтують (є ширмою для них. - ТК). Цим "фронтменам" я й передавала справи. Я за два тижні завершила всі процедури, і тепер новий власник, очевидно, визначиться з новою стратегією компанії, з новим курсом розвитку і з новим менеджментом», - розповіла пані Литвинова.

 

Хто саме став новим власником «Еволюшен Медіа», пані Литвинова, з її слів, достеменно не знає. За інформацією джерел «Детектор медіа», «Еволюшен Медіа» придбали люди, наближені до влади, про що свідчить обкладинка останнього випуску газети «Коментарі» за 6 грудня, де зображено трьох лідерів опозиції під заголовком «Отреволюционерились?!». Інші джерела стверджують, що «Еволюшен Медіа» придбали структури Сергія Курченка. Однак у прес-службі холдингу пана Курченка «ВЕТЕК-Медіа» «Детектор медіа» сказали, що це неправда.

 

Обкладинка свіжих «Коментарів», які готувалися вже під контролем нових власників

 

«Я можу тільки здогадуватися з непрямих ознак, хто є кінцевим власником компанії, - каже пані Литвинова. - Так, зі мною комунікували юристи, які серед дуже багатьох клієнтів обслуговували "Брокбізнесбанк". Чи означає це чи не означає вищезгаданого пана? Кінцевого бенефіціара визначити не так легко».

 

Слід відзначити, що в Єдиному державному реєстрі, де в тому числі вказуються власники компаній, «Детектор медіа» наразі не вдалося знайти ТОВ «Еволюшен Медіа» ані за назвою, ані за кодом ЄДРПОУ.

 

Крім Юлії Литвиненко і Сергія Скрипника нині поки що ніхто не залишає «Еволюшен Медіа». З вихідних даних «Коментарів» за 6 грудня очевидно, що керівництво холдингу поки не призначено.

 

Головним редактором «Коментарів» залишається Тетяна Мокротоварова. На прохання «Детектор медіа» прокоментувати зміни в компанії вона сказала, що «не володіє інформацією з цього приводу».

 

Джерела «Детектор медіа» в «Еволюшен Медіа» кажуть, що редакціям поки не представляли нових власників і нового керівництва. Про їхні плани розвитку «Еволюшен Медіа» також наразі невідомо. За даними джерел, може йтися як про оптимізацію бізнесу, так і про додаткові інвестиції.

 

Сама Юлія Литвинова поки що відпочиває. Надалі вона не виключає, що спробує себе в новій якості, наприклад, у готельному, а не медійному бізнесі. «Я зараховую себе до команди Віталія Гайдука, і якщо будуть яскраві проекти, цікаві капітану, буду розглядати пропозиції», - додала пані Литвинова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13370
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бездельник
3785 дн. тому
Дубинский. думаешь спрячешься за ником Пупсик? Юль Михална тебя все равно узнала))) Меньше воровать Гроші треба
Пупсик
3785 дн. тому
Насрала и уехала на свежекупленном Мерседесе отдыхать
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду