Олексій Непомнящий залишає «Капитал»

Олексій Непомнящий залишає «Капитал»

2 Грудня 2013
5287
2 Грудня 2013
13:59

Олексій Непомнящий залишає «Капитал»

5287
Олексій Непомнящий залишає «Капитал»
Олексій Непомнящий залишає «Капитал»

Головний редактор газети «Капитал» Олексій Непомнящий залишає видання. Цю інформацію він особисто підтвердив «Детектор медіа».

 

«Папери поки не підписав, але треба з'їздити в редакцію за цим», - повідомив пан Непомнящий. На запитання про причину звільнення він відповів: «Та сама, що й у Єльцина 14 років тому» (нагадаємо, президент Росії Борис Єльцин пішов з посади зі словами: «Я втомився, я йду»).

 

Пан Непомнящий поки не має конкретних планів щодо подальшої роботи.

 

Директор компанії «Ділова преса країни», що видає «Капитал», Ілля Чудновський повідомив «Детектор медіа», що пан Непомнящий залишає газету за власним бажанням. «Це його особисте бажання, про яке він повідомив сьогодні. Він обіцяв підготувати прес-реліз і повідомити причини. Я ще з ним не спілкувався - ближче до вечора обговоримо всі подробиці», - сказав пан Чудновський. Людини на місце пана Непомнящего поки немає - її шукатимуть.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», Олексій Непомнящий учора написав лист у загальну редакційну розсилку «Капитала», де повідомив, що він залишає редакцію. Також він закликав журналістів не приймати поспішних рішень.

 

Джерело «Детектор медіа» припускає, що пан Непомнящий залишає «Капитал» через цензуру. За останній місяць у газеті й на сайті відбувалися процеси, які не подобалися головному редактору, але на які він не мав змоги впливати.

 

За останній час із «Капитала» пішли керівник сайту Петро Шевченко, заступник редактора відділу «Думки та коментарі» Сергій Горбачов і керівник фото служби Юрій Нестеров.

 

Російський журналіст Олексій Непомящий до приходу в українську газету «Капитал» працював у газеті «Ведомости», раніше - у видавничому домі «Коммерсантъ», журналі SmartMoney, проекті Slon.ru.

 

Нагадаємо, шеф-редактором «Капитала» є Олександр Бердинських, першим заступником головного редактора - В'ячеслав Чечило, заступником головного редактора - Олена Мошенець. Газету пов'язують з умовним медіахолдингом Сергія Арбузова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5287
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Рыген Балсо
3790 дн. тому
Близорукое у вас джерело. Интересно, кто там цензурировал все до последнего месяца - злобный брат-близнец Непомнящего?
Укрправда
3790 дн. тому
Ну конечно, только цензура. Больше ж никак не увольняются
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду