«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов

«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов

25 Листопада 2013
7103
25 Листопада 2013
17:22

«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов

7103
«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов
«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов

ТОВ «Престайм.Ком.Юа», яке представило концепцію радіо «Вголос», отримало перемогу на конкурсі на частоту у Львові завдяки консенсусу членів Національної ради з питань телебачення радіомовлення. Про це повідомив голова регуляторного органу Володимир Манжосов, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», з яких мотивів було вирішено переголосувати за визначення переможця на частоту107,2 МГц у Львові.

 

Нагадаємо, спершу жоден з претендентів не набрав достатньої кількості голосів, а згодом Нацрада переголосувала рішення і віддала перемогу ТОВ «Престайм.Ком.Юа» зі Львова (радіо «Вголос»).

 

«Після того, як відбулось голосування по телевізійній частоті у Львові, у нас була перерва. Члени Національної ради, зважаючи на гучні заяви та ажіотаж у пресі довкола цієї частоти, зробили пропозицію обговорити цю ситуацію знову, прийти до якогось консенсусу, щоб покласти край історії з цією частотою. Тому прийшовши до такої згоди, ми повернулись до цього питання і вирішили його на користь місцевою компанії», - пояснив пан Манжосов.

 

За його словами, було вирішено підтримати радіо «Вголос» із кількох міркувань: «По-перше, це місцева компанія, по-друге, вона має хорошу програмну концепцію, по-третє, у них є інтернет-видання Vgolos.com.ua, отже вони мають досвід роботи у ЗМІ».

 

На запитання стосовно того, що сайт «Вголос», за неофіційною інформацією, належить бізнесмену, пов'язаному з ВО «Свобода», пан Манжосов додав: «Ми не керуємося при вирішенні питань тим, якій політичній силі належить видання. Ви пам'ятаєте історію з компанією ТВА з міста Чернівці. Тоді ми теж говорили про те, що нас не цікавить те, що власник компанії є одним з депутатів однієї з політичних сил. Ми розглядаємо питання діяльності компанії».

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак ознайомилась із сайтом компанії перед прийняттям рішення: «Компанія має непогану характеристику. Я запитувала нашого представника, він сказав, що компанія намагається висвітлювати політичні питання всебічно і збалансовано. Мені з першого разу здалося, що там є якийсь політичний ухил. Але потім перевіряла в нашого представника, що немає чітких характеристик, приналежності до політичної сили».

 

Також пані Мудрак імпонувало й те, що компанія впроваджує конвергентну журналістику.

 

Нагадаємо, у 2012 році у львівському інтернет-виданні «Вголос» змінились власники. За інформацію джерел Zaxid.net, новим власником є бізнесмен, пов'язаний з ВО «Свобода».

 

За інформацією сайту «Наші гроші» офіційним власником сайту «Вголос» став Володимир Андрусів, хоча за неофіційною інформацією реальним власником та інвестором є генеральний директор ТОВ «Укрнафтогазінвест» Зіновій Козицький, близький до ВО «Свобода».

 

На частоту 107,2 МГц у Львові претендували вісім компаній: Українська корпорація «Телебачення і радіомовлення "ЮТАР"», м. Київ (Kiss FM); ТОВ «Престайм.Ком.Юа», м. Львів («Вголос»); ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», м. Львів («Радіо ZIK»); КП Державна студія «Калуське міське телебачення», м. Калуш Івано-Франківської обл. («КМТ»); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, «Українське радіо»); ТОВ «Контакт-інформ», м. Київ («Український формат», ліцензіат Національної ради з іншою програмною концепцією); Львівська ОДТРК, м. Львів («Львівське радіо») та ТОВ «Комунікаційне агентство "Сума технологій"», м. Київ (радіо «Блік»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду