Ліцензію українського Forbes не відберуть через звільнення журналістів - Бершидський

Ліцензію українського Forbes не відберуть через звільнення журналістів - Бершидський

14 Листопада 2013
10865
14 Листопада 2013
13:35

Ліцензію українського Forbes не відберуть через звільнення журналістів - Бершидський

10865
Ліцензію українського Forbes не відберуть через звільнення журналістів - Бершидський
Ліцензію українського Forbes не відберуть через звільнення журналістів - Бершидський

Колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський, який працював над запуском онлайн-версії журналу «Forbes Украина», впевнений, що власники міжнародного бренду Forbes не відбиратимуть в української редакції ліцензії на випуск журналу через масове звільнення її співробітників. Про це пан Бершидський сказав у коментарі «Лента.ру» та написав у своїй сторінці на Facebook.

 

На думу Леоніда Бершидського, власникам міжнародного журнального бренду більш важливий прибуток від продажу ліцензій, ніж дотримання журналістських стандартів.

 

«Сім'я Форбсів давно не має жодного відношення до стандартів і, здається, дасть (ліценцію - ред.) будь-кому, хто заплатить. В російському Forbes гарант правильної журналістики - редакція, так як і в українському була», - написав Леонід Бершидський.

 

Раніше Forbes Media заявила, що іноземні ліцензіати зобов'язані дотримуватися редакційних стандартів Forbes, а редакційна незалежність видання має першорядне значення для компанії. Про це йшлося в заяві, яку надали «Детектор медіа» у Forbes Media, коментуючи ситуацію у виданні «Forbes Украина», звідки звільняються 14 співробітників через спроби нового керівництва змінити редакційну політику.

 

Поки Forbes Media не коментувала можливість відклику ліцензії в українських видавців журналу.

 

Нагадаємо, «Forbes Украина» входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що приводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він запевнив, що не намагався ввести цензуру у  виданні.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

Леонід Бершидський залишив проект в Україні в кінці 2012 року і наразі працює в Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10865
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Грек
3812 дн. тому
Форбс поступил максимально демократично, в любом другом предприятии бы сотрудники еще штрафы с отработками заплатили, а тут их просто отпустили. Требовать за это лишение лицензии - катастрофическая глупость и раздутое самомнение.
Марат
3813 дн. тому
Пока что я вижу пустое место, вокруг услужливо пытаются собирать внимание, но сделать это такое ощущение что не удается. По чесноку, если после каждого увольнения журналиста отбирать лицензию у журнала - эдак у нас пресса через неделю прекратит существование. Не того уровня птицы, чтобы диктовать зарубежным брендовладельцам.
Petrovi4
3813 дн. тому
Почему из-за каких-то тунеядцев должны отбирать лицензию у нормального журнала? Уже завтра на их место придут новые люди, желающие работать и любящие свое дело.
Yurko_Hmel
3813 дн. тому
Истерички какие-то, а не журналисты. То сорвались среди ночи и решили уволиться, то теперь уже нет, сначала доработают этот номер. Им что, внимания не хватает?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду