«FM Галичина» вбрала віночок

«FM Галичина» вбрала віночок

29 Жовтня 2013
7529
29 Жовтня 2013
10:31

«FM Галичина» вбрала віночок

7529
Західноукраїнська радіомережа в новому сезоні робить ставку на українську автентику, досліджує аудиторію та мріє про нові частоти
«FM Галичина» вбрала віночок
«FM Галичина» вбрала віночок

Свій новий сезон західноукраїнська радіомережа «FM Галичина» презентувала у Львові 25 жовтня. «Українське - це модно!» - під таким гаслом «FM Галичина» обіцяє вдосконалити свій контент, а також краще пізнати свою аудиторію. Готуючись до нового сезону, «FM Галичина» однією з перших з-поміж регіональних радіомовників стала учасником всеукраїнського дослідження аудиторії Radio Research, яке проводить компанія GfK Ukraine.

 

«Ми пішли на це з власної ініціативи, оскільки, на нашу думку, варто припинити практику замовних смакових досліджень і нарешті мати чітку картину того, що відбувається в радіоефірі, а отже й на ринку радіореклами», - прокоментувала це рішення директорка радіостанції Олександр Гнатик. За результатами дослідження у Львові, радіостанція виявилася на п'ятому місці за охопленням аудиторії - після «Русского радіо», «Люкс FM», «Хіт FM» та «Нашого радіо». «За три роки ми змогли здобути аудиторію, яку оцінюємо приблизно у два мільйони слухачів. Більшість - люди віком 30-55 років», - стверджує пані Гнатик.

 

«FM Галичина» позиціонує себе як «файне» регіональне радіо з домінантою української музики; одним із завдань радіостанції її директорка називає популяризацію народних звичаїв і традицій. Бувають, утім, в ефірі радіостанції й композиції іноземних виконавців. Щоб підкреслити автентичний елемент, радіостанція доповнила свій логотип вінком-оберегом із квітів, намальованим художницею Оленою Онуфрів.

 

Інше завдання - дати змогу засвітитися молодим українським виконавцям. Керівник програмного відділу радіостанції Наталя Кондратенко називає низку вже відомих музикантів, яким, за її словами, допомогла «FM Галичина»: Rock-H, Los Colorados, «Дикі серцем», Дзідзьо, Аркадій Войтюк. «Молоді виконавці присилають нам свої демозаписи. Бувають випадки, коли важко вимагати від них дуже якісного й форматного матеріалу. Тому наш музичний редактор Ігор Портак листується з ними, щось радить, рекомендує студії, де вони можуть попрацювати над своєю музикою», - розповідає вона.

 

Серед нових проектів, що стартують в ефірі радіостанції - ранковий проект із позитивними темами для сімейної аудиторії «Життя в радість». «Поки всі їдуть до школи чи на роботу, розповідатимемо про речі, які допомагають здорово і радісно почуватись у житті», - розповіла Наталя Кондратенко. «Всьо на глянц» - історична програма про життя і культуру львів'ян у минулому. Нову власну програму «Нічого зайвого» із привітаннями в ефірі та інтерв'ю з зірками матиме ведуча Еріка. У новому сезоні журналісти обіцяють частіше виходити на вулиці для проведення соціальних акцій, наприклад, дарувати вишиванки дітям із дитячих будинків.

 

«FM Галичина» разом зі «Львівською газетою», телепродакшном «Гал-ТБ» та сайтом GalNet.org належить до медіагрупи братів Богдана і Ярослава Дубневичів. Радіостанція мовить у західноукраїнському регіоні з 2010 року й має чотирнадцять частот у Львові, Тернополі, Луцьку, Шацьку та містах Львівської області: Стрию, Новому Роздолі, Старому Самборі, Бориславі, Бродах, Червонограді, Радехові, Турці, Перемишлянах і Славському. За словами Олександри Гнатик, «FM Галичина» не полишає спроб розширити мережу на Хмельницький, Рівне, Івано-Франківськ і навіть Київ, хоча поки що виграти конкурси на вільні частоти в цих містах не вдавалося.

 

Ведуча Діанка та Олена Онуфріїв

 

Ведуча Уляна Вербицька

 

 

Фото автора

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Тарас Малий, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду