Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип

Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип

23 Жовтня 2013
6261
23 Жовтня 2013
12:14

Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип

6261
«Новини-TV» хоче стартувати 18-25 листопада, але його логотип подібний до знаку для товарів і послуг, яким володіє ТРК «Україна»
Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип
Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла питання про видачу ліцензії ТОВ «Новини-ТВ» на супутникове мовлення каналу «Новини-TV» через подібність його логотипу до знаку для товарів і послуг, що належить ТРК «Україна». Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 23 жовтня.

 

«Новини-TV» - це новий інформаційний телеканал, який запускає народний депутат Микола Княжицький. Засновниками компанії є його дружина Лариса Княжицька (99%) і колишній головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%).

 

Розглядаючи заявку компанії, Нацрада виявила схожість логотипу «Новини-TV» до знаку для товарів і послуг, який належить ТРК «Україна». «Але оскільки це не наші повноваження встановлювати схожість знаків, у нас пропозиція звернутися до Державної служби інтелектуальної власності до вирішення питання про видачу ліцензії», - повідомив на засіданні начальник юридичного управління Нацради Олег Шосталь.

 

Як відомо, ТРК «Україна» мала плани запуску телеканалу «Новини» і зареєструвала відповідний знак для товарів і послуг. І хоча від запуску цього каналу компанія відмовилася, вона досі володіє свідоцтвом про реєстрацію знаку.

 

Головний редактор каналу «Новини-TV» Вадим Денисенко зауважив, що теоретично можна говорити про певну схожіть. «Але в нас у логотипі перша літера пишеться латиницею: Nовини», - наголосив він.

 

Однак перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко звернула увагу на те, що глядачі можуть не розрізняти канали при звуковому озвучуванні.

 

«Ви маєте тільки звернення до реєстратора, а інша компанія має зареєстрований знак для товарів і послуг. Тому нам потрібне роз'яснення від Державної служби інтелектуальної власності», - наголосила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

Відтак, Нацрада ухвалила рішення відкласти питання і дала протокольне доручення апарату звернутися до Державної служби інтелектуальної власності.

 

Телеканал «Новини-TV» планує мовити 24 години на добу із супутника Astra. 20,5 годин має становити власний продукт. За програмною концепцією це має бути інформаційно-культурологічний канал: 16,5 годин становитимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми, 3 години - культурно-мистецькі, 3,5 години - реклама.

 

Студія буде розташована в Києві за адресою вул. Міцкевича, 20, кв. 32.

 

Канал планує розпочати мовлення 18-25 листопада, повідомив Вадим Денисенко.

 

«Кожні півгодини в нас будуть 15-хвилинні випуски новин. Також планується цілий ряд інформаційно-аналітичних та інформаційно-культурологічних програм. Уже завершено будівництво студії, закуплена технік», - розповів головний редактор.

 

«Ми хочемо бачити в ефірі якісні новини, які проповідують європейські цінності, свободу слова, а також які повинні давати глядачеві відповіді на важливі питання сьогодення та допомагати людині знати, чого їй чекати в майбутньому», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду