Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)

Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)

15 Жовтня 2013
15835
15 Жовтня 2013
11:12

Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)

15835
Канал планує в жовтні отримати ліцензію на супутникове мовлення, а в листопаді вже вийти в ефір
Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)
Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)

Народний депутат Микола Княжицький створює власний телеканал, який має вийти в ефір уже в листопаді. Про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV 14 жовтня.

 

Як розповів пан Княжицький «Детектор медіа», це буде інформаційний телеканал «Новини TV». Засновниками ТОВ «Новини ТВ» є дружина пана Княжицького Лариса Княжицька (99% компанії) та екс-головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%), який буде головним редактором телеканалу.

 

Кілька тижнів тому ТОВ «Новини ТВ» подало заяву на отримання супутникової ліцензії до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. «Мені цікаво цим займатися», - пояснив пан Княжицький, чому він вирішив створювати телеканал.

 

Зі слів пана Княжицького, він створює «Новини TV» за власні кошти, які є невеликими, і веде переговори про кредитування. «Я створюю канал у приміщенні, яке приватизував ще у 2003 році. Обладнання вже закупили. Ми розробили технологію, яка дозволяє мати корпункти по всій Україні і виходити в прямий ефір», - каже депутат.

 

Контент каналу складатимуть новини й авторські програми відомих особистостей, яким довіряє аудиторія. «Новини TV» планує мовити цілодобово, власне мовлення триватиме із 7:00 до 23:00. «Ми думаємо, чи давати повтори вночі, чи оригінальну документалістику», - каже пан Княжицький.

 

Телеканал мовитиме не лише на супутнику, а й в інтернеті - на власному сайті та на власному каналі на YouTube, з яким зараз укладається угода. На сайті та в ефірі планується пряма трансляція, на YouTube - найкращі ведучі та найкращі сюжети.

 

«Я вірю, що якщо робити сучасне телебачення, способи доставки не так важливі, тому ми будемо використовувати все - і супутник, й інтернет. Наше завдання - дійти до максимальної кількості людей. 25% населення нашої країни приймають ТБ через супутник, і це не ті люди, які дивляться ТБ через інтернет, не мешканці великих міст. Якщо будуть проводитися конкурси на ефірні цифрові ліцензії, теж будемо брати участь. Але на цифрову ліцензію в мене грошей немає, якщо будемо її отримувати, шукатиму партнера», - розповідає пан Княжицький.

 

Загалом на каналі працюватиме 100 осіб, зараз у команді пана Княжицького - близько 10 людей. Генеральним директором каналу буде Катерина Єрмолович (директор з виробництва каналу ТВі). Однак у заявці на ліцензію поки що вказана інша людина. Заступником головного редактора «Новини TV» буде польський журналіст Міхал Бронятовський. «У нас буде багато цікавих і відомих облич», - обіцяє народний депутат.

 

«На цьому каналі буде вести програми в тому числі Віталій Портников, - заявив в ефірі «Свободи слова» пан Княжицький. - Я буду запрошувати туди тих журналістів, з якими ми разом працювали на ТВі, і Мустафу Найєма теж. Я дуже сподіваюся, що ми повернемо ту хорошу сильну команду і доведемо, що в Україні може бути сильне незалежне європейське телебачення. З листопада виходимо в ефір» (на відео пан Княжицький розповідає про канал з 11:30).

 

 

Нагадаємо, народний депутат Микола Княжицький у минулому був генеральним директором каналу ТВі і співзасновником каналу «ТВінфо», генеральним директором і співвласником холдингу «Медіадім», до складу якого входили телеканал ТОНІС і «Газета 24», членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, президентом Національної телекомпанії України, президентом каналу СТБ.

 

Після того, як Микола Княжицький став народним депутатом, на каналі ТВі відбулися зміни власника і керівництва. 23 квітня було оголошено, що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко. Попередній власник Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення та почав боротьбу за ТВі в судах, а більша частина журналістського колективу звільнилася через непрозору зміну власності. Микола Княжицький публічно підтримував пана Альтмана і пана Шевченка. Однак він заперечував свою причетність до подій на каналі.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15835
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин
3649 дн. тому
сегодня Денисенко вбрасывает на Еспресо Тв, что команда мэра Львова не уважает украинский язык.... Точно проходимцы от журналистики
Доцент
3838 дн. тому
Денисенко когда-то обозвал укр. журналистов "тупыми". Наверное, наберет гастарбайтеров?
Колобок
3839 дн. тому
от Кагаловского увел и Гусинского развел от Костерина ушел, и еще двоих развел... ..... а кто это следующий наивный партнер? Какой-то молодой политик хочет стать медиа-магнатом )))))) Строим телеканал на чужие деньги, уводим от спонсора, продаем другому, потом уходим потому что нет свободы слова.
Реонольдович
3839 дн. тому
Шо Княжицкий, шо Денисенко - два Остапа Бендера від журналістики...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду