«Аріадна ТВ» і «Новий формат ТВ» з мультиплексу МХ-5 теж поміняли власників і директорів

24 Вересня 2013
10642
24 Вересня 2013
17:35

«Аріадна ТВ» і «Новий формат ТВ» з мультиплексу МХ-5 теж поміняли власників і директорів

10642
Власником «Нового формату ТВ» стала людина з команди «112-Україна»
«Аріадна ТВ» і «Новий формат ТВ» з мультиплексу МХ-5 теж поміняли власників і директорів

Услід за компаніями «Лідер ТВ» і «ТВ Вибір» ще два мовники - «Новий формат ТВ» та «Аріадна ТВ», що володіють ліцензіями на місця в мультиплексі МХ-5, змінили власників, керівництво і склад редакційних рад. Зміни до ліцензій телекомпаній внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 вересня.

 

Відтепер власником і директором ТОВ «Новий формат ТВ» став Роман Савін. До цього телекомпанією володіли Віталій Морозов (33%) і Тетяна Сібілєва (67%), а директором був Володимир Денисенко.

 

Роман Савін є членом редакційної ради нового супутникового телеканалу «112-Україна», який запускає Олексій Семенов і власником якого є Андрій Подщипков. Він заперечує зв'язок «112-Україна» з медіахолдингом, який пов'язують із Сергієм Арбузовим. Нещодавно люди, причетні до «112-Україна», стали власниками і директорами ще двох цифрових ліцензіатів з МХ-5 - «Лідер ТВ» і «ТВ Вибір».

 

До складу редакційної ради ТОВ «Новий формат ТВ» увійшли Олег Дмитрик і Руслана Пахалюк, натомість вибули Олег Гутиро і Олександр Шилов.

 

Власниками ТОВ «Аріадна ТВ» стали Ярослав Галатченко і Андрій Ковальчук. Раніше компанією володіли Віталій Морозов (33%) і Олександр Андріященко (67%). Пан Галатченко крім того очолив «Аріадну ТВ» замість Тетяни Сібілєвої.

 

У редакційній раді ТОВ «Аріадна ТВ» з'явилися Андрій Ковальчук і Євгенія Захарова замість Світлани Добровенко і Ольги Соколової.

 

Також ліцензію на переоформлення ліцензії подав ще один ліцензіат з МХ-5 - ТОВ «Партнер ТВ». Однак документи ще не пройшли розгляд у Нацраді.

 

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців директором «Партнер ТВ» уже вказано Андрія Подщипкова.

 

Як відомо, у серпні 2011 року на цифровому конкурсі на місця в мультиплексі МХ-5 з регіональним покриттям п'ять нових невідомих компаній отримали разом ліцензії на повноцінну загальнонаціональну мережу. Це компанії ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ». Є підозра, що ці компанії представляли єдиний проект, оскільки вони мали ідентичні концепції, а крім того, три з них мали одного співзасновника, а також директори одних компаній були співвласниками інших.

 

«Новий формат ТВ» володіє частотами в МХ-5 у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській і Харківській областях, «Аріадна ТВ» - у Житомирській, Київській, Полтавській, Сумській і Чернігівській областях.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду