Канал XSport образився на «Наші гроші» за оприлюднення власників

Канал XSport образився на «Наші гроші» за оприлюднення власників

20 Вересня 2013
7359
20 Вересня 2013
12:29

Канал XSport образився на «Наші гроші» за оприлюднення власників

7359
Канал XSport образився на «Наші гроші» за оприлюднення власників
Канал XSport образився на «Наші гроші» за оприлюднення власників

Канал XSport у відповідь на публікацію інтернет-видання «Наші гроші» «Бубка дав Колеснікову мільйон на телерекламу олімпійського комітету» і закликало редакцію «НГ» оприлюднити джерела фінансування. Про це йдеться у заяві, яку розповсюдила прес-служба телеканалу.

 

18 вересня інтертнет-видання опублікувало новину «Бубка дав Колеснікову мільйон на телерекламу олімпійського комітету», у якій було зазначено, що Національний олімпійський комітет України (НОК) 6 вересня за результатами тендерів уклав низку угод на рекламні послуги вартістю 9,27 млн грн. Про це повідомив «Вісник державних закупівель».

 

Серед укладених угод, зокрема, значилося, що 0,87 млн грн. З виділеного на рекламу НОК бюджету отримає ТОВ «Тотвельд» (канал  Xsport) за виготовлення та розміщення 20 телепрограм про діяльність НОКу хронометражем 20 хвилин. Видання «Наші гроші» зазначило, що засновником цієї ТОВ «Тотвельд» є ТОВ «Хокейний клуб «Донбас», який, в свою чергу «заснований Сергієм Шакуровим та фірмою "Укрінвест" народного депутата від Партії регіонів Бориса Колеснікова та його дружини Світлани».

 

У відповідь канал XSport проінформував, що одним із його головних завдань є популяризація спорту та здорового способу життя в Україні. «Таким чином, на наш погляд, канал виконує важливу соціальну функцію. Інформуємо Вас також про те, що канал XSport - єдиний в Україні мультиспортивний канал, який знаходиться у відкритому доступі для українського глядача. Перемога ТОВ "Тотвельд" у тендері на створення 20 телепрограм - це можливість презентувати українським глядачам якісний телепродукт про зірок олімпійського п'єдесталу, тим самим зробити свій внесок у популяризацію спортивного та олімпійського рухів в Україні», - йдеться у заяві телеканалу.

 

Мовник також зауважив, що трансляції телепрограм, які створені на замовлення НОКу, не є прибутковими для бюджету каналу XSport. «Також зазначимо, що канал XSport відкрито говорить про свій бюджет, який на сьогодні складає 70 млн. грн. Цей бюджет є повністю дотаційним. Таким чином, вартість створення  20 телепрограм на замовлення НОКу на суму 870 тис. грн. становить менше одного відсотка від загального бюджету телеканалу XSport, якщо врахувати витрати на виготовлення телепрограм», - підкреслює прес-служба телеканалу.

 

Канал XSport також  звернувся до керівництва інтенет-видання «Наші гроші» із закликом опублікувати інформацію про свій бюджет та джерела фінансування.

 

Інформація про джерела фінансування інтернет-видання «Наші гроші» оприлюднено у розділі «Про "Наші гроші"»: «Сайт підтримується журналістами із різних видань України. Проект розпочато за допомоги Міжнародного фонду "Відродження"».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», колишній канал «Хокей» з 10 червня виходить в ефір як телеканал XSport.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду