Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль

Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль

3 Вересня 2013
6874
3 Вересня 2013
09:25

Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль

6874
Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль
Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль

Представники фонду «Розвиток України» оголосили рішення щодо фінансування проектів рамках програми підтримки динамічної культури І3. Про це йдеться на сайті програми.

 

Засідання експертної ради програми грантів І3 відбулося в п'ятницю, 30 серпня.

 

У переліку підтриманих проектів і професійних подорожей ─ фільм відомого українського документаліста Сергія Буковського (на фото). Виробництво стрічки «Чорнобиль: Пори року» здійснюватиме ТОВ «Пронто Фільм».

 

Кошти для професійної подорожі на 61-й Міжнародний кінофестиваль у Сан-Себастьяні отримають Леся Калинська, Ігор Савиченко та Володимир Тихий.

 

ГО «Центр Текст», що спільно з порталом Teatre організовує щорічний Міжнародний драматургічний фестиваль «Тиждень актуальної п'єси», здобула кошти для проведення четвертого форуму.

 

З повним переліком грантоотримувачів можна ознавйомитися тут.

 

Як писала «Детектор медіа», Фонд Рината Ахметова «Розвиток України» - одна з небагатьох організацій в Україні, що опікується підтримкою українського кіно. Фінансування таких проектів здійснюється на конкурсній основі в рамках програми підтримки динамічної культури І3. Розміри грантів фонду зазвичай невеликі і розглядаються як часткова допомога для кіномитців, організацій та діячів сфери культури.

 

Зокрема, у сфері кіно «Розвиток України» підтримує освітні та фестивальні події, подорожі фахівців і короткометражне кіно. Із залученням коштів I3 було знято такі стрічки, як «Дорога» Максима Ксьонди, альманах «Поза Євро», фільм «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко, «Губін» Ігоря Чайки, «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Ескімо» Марії Пономарьової, «І бог зробив крок у порожнечу» Зази Буадзе, «Гамер» Олега Сєнцова, «Поет серед людей» Романа Бондарчука та інші.

 

«Детектор медіа»

Фото - ktm.ukma.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду