Ігор Кобрін знімає «Історію України» для каналу «Україна»

Ігор Кобрін знімає «Історію України» для каналу «Україна»

30 Серпня 2013
8709
30 Серпня 2013
14:02

Ігор Кобрін знімає «Історію України» для каналу «Україна»

8709
Прем’єру заплановано на осінь 2014 року
Ігор Кобрін знімає «Історію України» для каналу «Україна»
Ігор Кобрін знімає «Історію України» для каналу «Україна»

Режисер-документаліст Ігор Кобрін (на фото) знімає для каналу «Україна» великий документальний проект «Історія України», вихід якого в ефір планується на осінь 2014 року. Про це повідомив головний виконавчий продюсер каналу «Україна» Григорій Тичина на презентації нового телесезону 29 серпня.

 

«Ми взяли амбіційну мету та місію розповісти сучасному українському глядачеві сучасною мовою з точкою зору сучасного тлумачення історії України все те, що відбувалося тут із часів Київської Русі та закінчуючи революційною ситуацією 1918 року», - розповів пан Тичина.

 

У коментарі «Детектор медіа» він уточнив, що планується декілька епізодів хронометражем до однієї години кожен. У фільмі покажуть основні історичні вузли: Київську Русь, період Орди, Велике Князівство Литовське, Козаччину та революцію 1918 року.

 

Проект наразі на стадії розробки. Режисер і автор сценарію - Ігор Кобрін. «Він номер один у цьому жанрі. У нього є сильна команда істориків, яка підводить під усе це базу», - зауважив пан Тичина.

 

У фільмі не планується реконструкцій - творці проекту використають інші оригінальні творчі рішення. «Складно показувати те, що вже практично неможливо зняти. Ми знайшли декілька рішень, у тому числі з використанням комп'ютерної графіки, картинок, що оживають, які допоможуть зробити якісний відеоряд», - розповів «Детектор медіа» пан Тичина.

 

Вихід документального фільму супроводжуватиме пост-ток-шоу з обговоренням побаченого.

 

Нагадаємо, раніше Ігор Кобрін зняв для каналу «Україна» резонансний п'ятисерійний документальний фільм «1941. Заборонена правда» про протистояння СРСР та Німеччини, який вийшов в ефір на початку 2013 року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - День

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду