Володимир Мжельський: «Наша робота – наш діагноз»

Володимир Мжельський: «Наша робота – наш діагноз»

28 Серпня 2013
10732
28 Серпня 2013
15:10

Володимир Мжельський: «Наша робота – наш діагноз»

10732
Шеф-редактор 5-го каналу – про «перефарбування» каналу напередодні 10-річчя, раптову заміну анонсованого Кирила Лукеренка на Ларису Губіну та інші ротації ведучих і їхні нові проекти
Володимир Мжельський: «Наша робота – наш діагноз»
Володимир Мжельський: «Наша робота – наш діагноз»

На початку вересня 5 канал святкуватиме свою 10-ту річницю. Напередодні ювілею, в День Незалежності, «Перший інформаційний» вийшов в ефір у новому кольорі: замість біло-блакитного став червоно-білим. «Ми перейшли на більш агресивні кольри, бо розуміємо, що наша аудиторія - активні та рухливі люди, яких ці кольори "заводять"», - пояснив під час чат-конференції «Детектор медіа» шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський.

 

Про ці зміни, які не всім консервативним глядачам припали до душі, про те, чому замість анонсованого Кирила Лукеренка «Підсумки тижня» почала вести Лариса Губіна, про звільнення Павла Кужеєва, про новий сайт, який ось-ось запуститься, та про очікуване грандіозне святкування ювілею читайте в повній версії чату.

 

 

- Всім привіт! То Мжельський... Поїхали!

 

- 24 серпня 5 канал з «біло-блакитного» став «біло-червоним». Добре, що нарешті позбулися «біло-блакитної» гамми, давно дискредитованої бандюковичами. Але ж біло-червоні кольори далеко не ексклюзивні серед українських телеканалів. Зокрема такі кольори мають «1+1», М1, «Гамма-тв». А чому би вам не було стати «синьо-жовтими»? Приміром, жовта п'ятірка на синьому тлі. Такий самий і рухомий рядочок новин (або навпаки - сині букви на жовтому тлі). Такої гами немає на жодному каналі. Синьо-жовті кольори в оформленні телезаставок і студій відповідали б і патріотичній спрямованності інформаційно-аналітичних програм каналу та громадянської позиції журналістів.

- Перейти на жовто-блакитний... Точно ні. Ми перейшли на більш агресивні кольри, бо розуміємо, що наша аудиторія - активні та рухливі люди, яких ці кольори «заводять»...

 

 

- Цікаво було би дізнатися, як ви вираховуєте обсяг реклами на вашому каналі, яка йде зранку до вечора. Яким чином така її  кількість укладається в законодавчу норму про те, що реклама не повинна перевищувати 12 хвилин на астрономічну годину мовлення? Чи ви вважаєте цілі рекламні блоки окремими передачами, які не є рекламними? А якими ж тоді вони є, якщо в них рекламується товар, виробник, надається адреса й телефони, за якими слід звертатися для отримання того чи іншого товару або послуги? Це стосується як так званих «телемагазинів», так і передачі «5-й елемент». У вас з ранку до вечора - суцільна реклама. Яким чином це все вам пробачають? У тому числі й в Нацраді. Може Петро Олексійович із ними якимось чином домовився, щоб там закривали очі на все це безперервне рекламне неподобство?

- Все в рамках законодавства. Є закон, у ньому 12 хв реклами. А те, що ви називаєте рекламою, можуть бути і телемагазини. Вони регламентуються іншими статтями та інщими хронометражами.

 

- Чи передбачається в оновленому інформаційному мовленні 5-го каналу демонстрація прихованої реклами в новинах на зразок сюжетів про французький лижний курорт Аворіаз? Розповіді про цей курорт регулярно йшли взимку в новинах 5-го каналу, де глядачам детально розповідали про місцину, готелі, та всі задоволення, що можуть отримати туристи, відвідавши це місце. Представник турфірм закликав до подорожі, а туристи ділилися своїм захопленням від курорту. Це був цілий цикл репортажів. Деякі повторювалися. І все це йшло в новинах. Автор цих матеріалів - кореспондентка 5-го каналу Олена Халік. Чи, по-вашому, сюжети такого змісту в новинах не є прихованою рекламою? Що ж тоді по-вашому є «джинсою»?

- Якщо ви це називаєте рекламою, то за це канал має отримати зиск... На жаль, не отримуємо. Так само багато в період відпусток або в період виходу з кризи якихось країн міжнародні агенції присилають нам для використання сюжети про туристичну галузь... Ми ж їм у такому випадку не виставляємо претензії...

 

 

- Доброго дня! Бажаю вдалого чату! Ось публіка вже побачила Найєма та Гайдукевича, а кого ми ще побачимо?

- Найєма та Гайдукевича вже побачили. Вже побачили й Сюмар... На іншій позиції тепер Даниленко та Губіна... З Нового року будуть ще кілька проектів... Точно розкажу з наближенням...

 

- Нам - зрителям - красно-белые цвета не нравятся. Не нашла ни одного такого из своих знакомых - поклонников 5-го. Может, мы все вас попросим, и вы вернете сине-белые цвета?

- А ви зверталися до Мазди, скажімо, щоби вони повернули на круги своя попередній їхній значок? Чи Фіат це зробить на бажання? Повертатися не варто. Але дуже дякую, що вам це болить. Значить, ми виправдаємо ваші сподівання й доведемо, що ця гама правильна. І ви полюбите червоний.

 

- Чому на 5-му каналі залишилось одне-однісіньке ток-шоу розмовно-дискусійного формату - «Час. Підсумки дня»? Де поділися всі інші та коли будуть нові ток-шоу? Можна ж у п'ятницю зробити замість «Час. Підсумки дня» якийсь інший проект, що відрізнявся б і ведучими, і форматом, та у неділю ввечері повернути ток-шоу? Дякую.

- Можна. І хочемо, і зробимо. Єдиний нюанс, що телевізор тільки ззовні телевізор, а щоби він працював зсередини, треба придумати концепт, якого ще немає, дати фінанси, зібрати команду... Ну, ще багато чого. Але ми вже йдемо в цьому напрямку...

 

- Всім відомо, що 5 канал - велика кузня кадрів, на всіх телеканалах є люди, які колись починали на 5 каналі. А чи є у вас люди, крім, мабуть, Цеголка Святослава, Даниленко, Чайки, котрі працюють на 5-му років хоча би 5-6-7-8? На вашу думку, чому ці люди досі залишаються? Чому не ведуться на більші зарплати та кращі умови в інших телекомпаніях?

- Якщо ви перепитаєте у людей,які працювали на каналі, що для них «п'ятірка», багато хто відповість: родина... Ми тут живемо. Це наш дім. А наша робота - наш діагноз. Чи можуть гроші замінити родину?

 

- Скажіть, будь ласка, ось вчорашнє вечірнє ток-шоу - ну може не варто робити його по принципу «впіхнуть нє***мое - те, що не треба впихувати»? Часу небагато, мовців ціла купа, теми не встигають розкривати, така каша-малаша. Чи не можна брати 1-2 теми, й нормально їх опрацьовувати, щоби глядач хоч щось зрозумів? Чому там все по принципу - чим більше всього напхати, тим краще?

- Дякую за слушну пораду. Думаю, що ми зупинимося на двох темах у майбутньому.

 

- Добрий день, розкажіть, хто робить «Час. Підсумки дня»? Важко їм? Хто ці люди?

- Важко? Та ні. Ці люди - частина божевільної команди. І якби хтось колись побачив наші планування (ми їх називаємо летючки), то більше ніколи би не подумав, що це важко... Цікаво... Правда ж, командо? :)

 

- Ви заявляли, що в ефірі з'явиться Андрушко з власним проектом. Щось я його не бачу в програмі. Коли він стартує та з яким проектом?

- Наразі він над цим працює. Мабуть, залишимо автору право першої розповіді про проект...

 

- Ви вже вирішили остаточно: опозиційний ви канал чи ні? Розкажіть про вашу редакційну політику щодо висвітлення новин про владу.

- А вам як здається? Ми опозиційні чи ні? І коли ми стали такими? Ми точно не опозиційні. Ми збалансовані. Ми розповідаємо і про владу, і про опозицію... Ми даємо максимум інформації, новин, повідомлень, щоби забезпечити смаки всіх охочих... Тому ми просто кращі :) Ок?

 

- Чи правда, що 5 канал хоче купити «Сім'я»? ТВі уже рота заткнули, тепер на черзі ви?

- Упс! Якщо ви звідти, то вам краще відомо... Мені про такі плани точно ніхто звітувати не буде... Чи не так?

- Пане Володимире, доброго дня! Чи є наразі відкритою вакансія журналіста програми «Час новин» на 5-му каналі? Якщо так, куда я можу надіслати вам своє резюме?

- Надсилайте. Як справжній журналіст можете знайти мою пошту? І напишіть у листі, що ви з чату Детектор медіа :).

 

- 5-му каналу скоро 10 років. Як готуєтесь до ювілею? Чи будуть нові спецпроекти?

- Нам би трохи відпочити: ). Будемо гуляти... Дозволите?

 

- А Стець вам допомагає в роботі? Чи коли він у парламенті, то все за нього робите ви?

- Ми всі розуміємо нашу місію. І ні в кого немає такого: моє чи не моє... Це все наше...

 

- Прочитал, что у вас музыкальное образование. На каком музыкальном инструменте играете? А ваши дети играют?

- Закінчив музичну школу в смт Козелець по класу баяна... Але більше люблю гітару та поспівати з друзями. Діти поки не грають на інструментах. Але двоє ще малі: в них все тільки починається :).

 

- Почему уволили Павла Кужеева?

- Пашу ніхто не звільняв, що він і сам може підтвердити. Пашка дуже активна людина. Він увесь час в пошуку. Він хоче весь час чогось нового, грандіозного. Думаю, що саме за цим він і пішов із каналу. Я впевнений, що він народився під щасливою зіркою, його плани втіляться в життя. З ним було працювати просто і навіть весело! Кужеєв! Респект :).

 

- На яких юридичних підставах реламний ролик за участю народного депутата України, регіонала Сергія Ківалова, що тривалого часу демонструвався в ефірі 5-го каналу, був названий соціальною рекламою, про що свідчив відповідний напис, який висвічувався на екрані? Адже після загальних слів Ківалова про рівень правової обізнаності громадян в кадрі з'являлася емблема й назва Національного університету «Одеська юридична академія». Це конкретний навчальний заклад, в даному разі - Ківалова, що пропонує свої послуги і має від того зиск, у тому числі й прибуток. Бо в його академії є і платна форма навчання. А соціальна реклама не передбачає прибутку для рекламодавця. Із Закону України «Про рекламу»: «соціальна реклама - інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, яка спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку».

Усім зрозумілий соціальний характер реклами, приміром, про заохочування до всиновлення дітей, заклики до користування презервативами, проходження флюорографії для профілактики туберкульозу. Соціальною рекламою є також ролики на тему «Я говорю українською», де знімається родина Юрія Стеця, теж саме стосується й ролика за участю Петра Порошенка, де він говорить про європейський вектор розвитку України. Ця реклама - не прибуткова для рекламодавця, а отже соціальна, бо містить суспільно-важливі звернення, заклики, спонукання. І зовсім інша річ - реклама за участю Ківалова, де він рекламує не явище, не смисли, не зразки поведінки, а свою академію.

Із того ж таки Закону України «Про рекламу»: «Соціальна реклама не повинна містити посилань на конкретний товар та/або його виробника, НА РЕКЛАМОДАВЦЯ (за винятком випадків, коли рекламодавцем є громадська організація), на об'єкти права інтелектуальної власності, що належать виробнику товару або рекламодавцю соціальної реклами». Одеська академія - не громадська організація. Чи означає факт наявності такої реклами в ефірі 5-го каналу, що кожен виш має право рекламувати себе в якості соціальної реклами?

- Все було в рамках закону. На трансляцію ефірна служба має всі документи. Докладніше вам зможуть розповісти юристи, якщо напишете з цього приводу листа на канал.

 

- Когда будет новое утро? Я имею в виду утреннюю программу? А то мне эти кривляки на других каналах надоели.

- У цьому сезоні. Зараз допрацьовуємо нюанси... Але декорації вже готові й чекають на початок... Чекайте... Скоро буде!

 

- Що планується з сайтом каналу?

- Не просто планується. Зараз саме в розпалі йде робота. Ще пару днів, і ви побачите плоди нашої роботи. Це абсолютно новий сайт. От тільки теж в червоному кольорі...

 

- Як ви думаєте, чому міг Зореслав Байдюк, який вів разом із Мирославою Гонгадзе програму «Голоса Америки з Вашингтону», що транслює ваш канал, спокуситися на роботу на ТВі? Ваша особиста думка?

- Не можу це коментувати. Та й, здається, ви помиляєтеся...

- Чи вчасно на каналі платиться зарплата? Чи вся зарплата біла? Як ви співпрацюєте з осередком профспілки? Із редакційною радою? Коли вона востаннє збиралась? Які питання розглядала?

- Затримок не було... Податкова задоволена....Герасимова Ірина - голова нашої профспілки та шанована колегами журналіст, редактор. Профспілка на коні. Дуже активна! Редрада збирається за потреби, але не менше, ніж... Робота кипить. Зараз от будемо знову збиратися... Може, вас щось конкретне цікавило в роботі профспілки та редради?

- Мене цікавило, чи платять зарплату, чи вона біла, і коли востаннє збиралася редрада?

- Дякую за уточнення. Платять, біла, місяць тому хотіли зібратися, але не зібралися. Оскільки ініціатором зборів був не я, то і розголошувати таїну зборів не можу. Вони ж не відбулися.

 

- Якщо вибори київського мера відбудуться, і на них буде балотуватися власник 5-го Петро Порошенко, якою буде інформаційна політика каналу? Ви будете брати участь у його передвиборній кампанії?

- Доживемо, але я точно не братиму участі. У мене своя робота. Яким буде канал? Такою ж самою робочою бджолою. А якщо власник балотуватиметься, я особисто, як громадянин, готовий його підтримати. Давайте спочатку дочекаємось виборів. Потім ще раз поговоримо. Ок?

 

- Пане Володимире, як ви ставитеся до заборони куріння в громадських місцях і взагалі всіх тих антитютюнових ініціатив, які в нашій країні були впроваджені протягом останніх років?

- Дуже позитивно. І так вистачає негативних впливів на людей. Тому абсолютно правильне рішення: хочеш труїтися - труїсь , тільки сам і з такими, як ти. А інших труїти не варто...

 

- Володимире, а чому в «Підсумках тижня» вийшов не Лукеренко, якого ви заявляли, а Губіна? Взагалі - що ви побачили в Лукеренку такого, що запросили його на канал?

- З Лукеренком я особисто працював кілька років і знаю його як прекрасного редактора. Вже на 5-му каналі запрошували його для коментів трансляцій. Він дуже продуктивний і позитивний. Чому Губіна? Швидше, чому не Лукеренко. На цьому етапі я вирішив, що Лариса буде більш гармонійною в такому форматі.

 

- Скажіть, ведучий програми та й навіть журналіст, який бере коментар для свого матеріалу, має підловлювати й зупиняти спікера, якщо той відверто маніпулює ситуацією, наводить нічим не підкріплені дані або й відверто перекручує факти? Чи потрібно казати: стоп, а звідки така інформація, за даними яких «експертів» і т.д.? І якщо так, то чому в наших ефірах це трапляється не так вже й часто?

- У наших ефірах це трапляється дуже часто. Ми постійно вказуємо брехунам їхнє місце. І просимо їх наводити точні дані, а не щось накшталт: соціологи думають, а британські лікарі довели... Просто останнім часом спікери вже зрозуміли: їхні побрехеньки просто так не пройдуть. Тому й почали говорити правду :) Точніше, почали менше брехати. Або просто не приходити на ефір...

 

- Розкажіть, де і як канал святкуватиме своє 10-річчя? Чи запрошено Іво Бобула? Мадонну? :)

- Мадонна буде тільки на одному святі... А у нас буде аж два. Тому будуть «Скорпи» і «Сябри». Ми влаштуємо змагання серед журналістів на краще знання всесвітньо відомих пісень цих гуртів. Переконаний, що переможе хтось із 5-го каналу...

 

- Детектор медіа періодично робить моніторинги матеріалів на тютюнову тематику та часто викриває «експертів»-захисників тютюнової індустрії, які в своїх коментарях наводять хибну, недостовірну або просто неперевірену інформацію, що не витримує жодної критики. Чому її не перевіряють самі журналісти, пускають усі ці міфи в медіапростір? Заради дотримання формального балансу?

- Експерти для того й експерти, щоби надавати експертну точку зору. це не означає, що їхня точка зору остаточне правило. Просто вони так вважають, як експерти. Якщо ми говоритимемо про новини, то це швидкий темп і більш інформаційна штука. Тут багато не перевіриш. Ми ж звертаємося до превірених експертів... А от якщо це ток-шоу, то там обов'язково є експерти, які готові покласти на лопатки опонента за будь-яке криве слово... Десь так...

 

- Чи залишиться в новому сезоні історична програма з Охрімовичем?

- Так. Це наш золотий скарб. Андрій не тільки знає, що робить, а й робить це бездоганно. Як історично, так і телевізійно. Сподіваюся, що це не останній проект із ним. Проект живе. Розвивається. Вже до кінця року прописані теми зйомок і прораховані бюджети відряджень. Працюємо. Правда ж, класна програма? Сам дивлюся постійно, як тільки потрапляю...

- Як ви ставитеся до адвокаційної журналістики? Чи має право журналіст «просувати» певні суспільно важливі ініціативи (звісно, не порушуючи принципів достовірності й точності інформації)? Чи в такому разі журналіст просто перетворюється на суспільного активіста?

- Якщо журналіст не порушує основні засади своєї діяльності - може бути... Просто в такому випадку залишаєтья дуже тонка грань між можливим і наявним. В такому випадку журналісту працювати дуже важко. І, як правило, журналіст стає суспільним діячем... Це так Дарвін написав свого часу, так воно і є.

 

- Владимир, скажите, журналистика для вас действительно Дело Вашей Жизни, или вы просто этим зарабатываете, понимая, что больше ничего особого не умеете и заработать столько же где-то в другой сфере не сможете? Мы все когда-то умрем. Вы будете испытывать удовлетворение от того, что потратили большую часть своей жизни именно на журналистику? Как думаете/чувствуете?

- Я відвертий зараз, як ніколи... Це моє. Мені це подобається. І я це вмію. Хоча вмію і копати, і рубати, і вишивати, і на дуді грати... Я багато чого вмію, але журналістикою живу... Це мій діаноз...

 

- А почему ваших журналистов постоянно где-то бьют? Как только какое-то мероприятие, так ваших и бьют!

- Бо в мене такі редактори, що правильно підбирають тематику зйомок, такі журналісти, що вміють за свою професію постояти... Бо в мене реально краща команда. Ви ж бачите це за нашим продуктом!

 

- Вчера «Подробности на Интере» вышли в обновленной студии. Ваши впечатления о ней?

- Не бачив. У мене в цей час летючка.... Сьогодні подивлюся. Вони ж знову студію не поміняють?

 

- В Україні всі державні телеканали вже вважають себе суспільними мовниками. Ви вірите в те, що в нас нарешті з'явиться справжній суспільний мовник?

- Не вірю. Не в цьому столітті... Ми україніці. І ми не мислимо суспільно. Ми мислимо містечково. Можливо на папері це буде називатися суспільно, але до справи ніколи не дійде.. Переконаний в цьому...

 

- Навіщо ви вирішили працевлаштовувати колишніх ведучих ТВі? І чого ж тоді разом із усіма на взяли Ліхмана і Довгань?

- Ми не виріши працевлаштувати. У нас, як ви знаєте, відбулися ротації людей, і ми шукали свіжу кров. Крім того «Дорогі депутати» не просто просилися на роботу. У них є прекрасний, достойний ефіру на 5-му каналі проект. Чому ж таким людям не дати можливість самореаліації? Щодо того, чому не інші, так ще ж не вечір.

 

- Що ви думаєте з приводу громадського мовлення в інтернеті? Як кілька ваших працівників будуть поєднувати роботу там і на 5-му каналі? Чи не вважаєте ви це конфліктом інтересів?

- Не вважаю. Але дуже хочу побачити, як це виглядатиме. Давайте подивимося на них і розберемося...

- В більшості американських серіалів чомусь немає сцен куріння, навіть останній Шерлок Холмс у них не курить. А в російських серіалах курять майже всі і майже постійно. Чому так?

- А чому в «Ну, постривай» курив вовк? А Маша з російського мультика не курить? Чому так?

 

- А ваші діти дивляться ваш канал? До речі, скільки у вас дітей, якого віку? І які програми вони дивляться?

- Дітей троє... Син, син і донька. Старший вже все дивиться і сам все розуміє. 16 років. Менші більше виступають по мультикам. Їм 9 та 5 років. До 5-го каналу ще не дуже доросли, але точно знають, якщо татко дивиться телевізор, то це новини :(.

 

- Вы верите, что Сницарчук и Содель выиграют суд над титушками?

- Я чомусь вірю, ЩО НЕ ВСЕ ПРОДАЄТЬСЯ, І ЩОСЬ МОЖЕ БУТИ ПО ЗАКОНУ. Хочу в це вірити. А ви не вірите? Чи не вважаєте тодішнє побиття побиттям?

 

- У 5-го каналу роками не було грошей ні на що. звідки вони взялися на новий сезон, купу нових ведучих, програм, на перезапуск сайту?

- Звідти ж, звідки й гроші на новий павільйон, на закупку техніки...

 

- Широко известно, что Стець в жизни еще тот матерщинник. Как вы относитесь к тому, что ваш начальник использует в общении с вами обсценную лексику? Способны ли вы (в случае, если вам это активно не нравится) открыть рот и прямо объявить Стецю, что вам это не по душе? Как часто вы на работе материтесь?

- Я не часто матюкаюся... Але за роки роботи в журналістиці опанував стиль спілкування. Не можу сказати, що мені це подобається, але відверто: бувають моменти, коли тільки «добрим словом» можна зупинити дискусію, що зайшла не в той бік, або привернути увагу втомленої публіки.

 

- Що за авторські проекти будуть у Найєма та Андрушка? Деталі в студію!

- Ну, хіба ж я можу розповідати за Наєма та Андрушка? Переконаний, що вони вже точно знають, як і що, але до початку виходу програми в ефір є варіанти, що наповнення таки змінюватиметься. Тому це питання до них.

 

- Поверніть Даниленко.

- А ви її згубили? Вона в нас. Приходьте. Забирайте.

 

- Новини яких каналів вам подобаються? Крім вашого?

- CNN. Вони на нас дуже схожі... Тепер ще більше.

 

- Володимире, я чув, що планується запуск релігійної програми. Це власна ідея чи співпраця? Кілька слів про формат і ведучого, будь-ласка.

- Це власна ідея. І ідея вже давня. Ми хочемо дати можливість людям різих вір та конфесій зібратися до купи і подумати. Подумати вголос. Але це поки все, що скажу. Пілот вже зняли. Цікаво. Побачили, що так, а що не так. Тому наразі активно готуємося до наступних кроків передзапуску.

 

- Я це зробив! Усіх почув і всім відповів! Дякую за активність. Усі інші пиатння в фейсбук і на канал. Спасибі!

 

 

 

Біографічна довідка:

 

Володимир Мжельський - шеф-редактор ПІІ (підприємства з іноземними інвестиціями) у формі ТОВ «Телерадіокомпанія «НБМ»  - «5 канал».

 

Трудову діяльність розпочав  1992 року в  с. Бригінці Чернігівської області, працював керівником народного хору та директором сільського будинку культури. 

 

З 1994  року навчався в Національному університеті імені Т.Г. Шевченка на відділенні телевізійної журналістики.

 

На українському телебаченні - з 1994 року. Був редактором, журналістом-міжнародником та репортером телеканалу TVT, з 1997 по 1998 рр. працював кореспондентом телекомпанії «ЮТАР».

 

З 1998 по 2004 рр. - редактор міжнародних новин на Новому каналі, в 2004 році очолив його міжнародний відділ, 2005-2007 - шеф-редактор інформаційного мовлення Нового каналу.

 

Із 5-м каналом Володимир Мжельський розпочав свою співпрацю в 2007 році на посаді шеф-редактора служби новин. Із січня 2009 - шеф-редактор каналу. Заслужений журналіст України.

 

 

Фото Максима Лисового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10732
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Українка
3864 дн. тому
@Українець :) А я ж і не писала, що ті люди "достойні". Навіть навпаки... :)
Українець
3865 дн. тому
Українко, а ти знаєш хоча б одну достойну людиню, яку б звільнили з 5 каналу? Всі звідти пішли за власною волею на нормальні місця. Залишилися самі м... мжельські
Українка
3866 дн. тому
Ці злобні коментарі пишуть звільнені співробітники 5-го. Треба радіти, що в нашій родині таких людей стає менше!
Відродження
3866 дн. тому
В яке ч** перетворився цей Мжельський... Правильно казав Скрипін, що на 5-му залишилися лише м***.
Бомжельський
3866 дн. тому
Брехло! Зарплата на 5 - чорна (офіціал менше 1000 грн), заказухи - валом. І Мжельський там нічого серйозного не вирішує. Так - хлопчик для побиття Порошенком.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду