Телеведучий – птах перелітний

Телеведучий – птах перелітний

26 Серпня 2013
20132
26 Серпня 2013
11:00

Телеведучий – птах перелітний

20132
Осінній сезон на телеканалах цікавий не тільки прем’єрними проектами, а й щорічним переходом «облич каналу» на інші мовники. Огляд цьогорічної міграції ведучих українського телебачення
Телеведучий – птах перелітний
Телеведучий – птах перелітний

Цього року переходу ведучих на інші канали неабияк посприяли масове звільнення журналістів із ТВі та зміна топ-менеджменту деяких телеканалів. Найсуттєвіші ротації облич відбулися на ТВі та 5-му каналі. Правда, зараз ще рано говорити про остаточні масштаби змін ведучих, адже багато проектів іще обговорюються та узгоджуються. Наприклад, 5 канал анонсував, що Сергій Андрушко та Мустафа Найєм і досі розробляють для мовника власні авторські проекти.

 

Крім сезонної міграції ведучих, канали поповнили свої лави новими іменами, яким, правда, здебільшого доручили вести ранкові проекти. Так «1+1», наприклад, навіть запропонував своїм глядачам обрати співведучу «Сніданку з 1+1» шляхом голосування на сайті. В осінньому сезоні на екранах усе частіше будуть з'являтися люди різних нежурналістських професій: архітектори, дизайнери, актори.

 

Уважні глядачі не зможуть не помітити, що в ефірі так і не з'являться ведучі спортивних випусків новин. Натомість на телеканалах побільшає ток-шоу, Сергій Дорофеєв та Максим Драбок спробують себе в ролі модераторів дискусій на «Інтері» та ICTV відповідно. Неабиякі зміни відбулися у новинних програмах, 5 канал поповнив свій арсенал ведучих Віталієм Гайдукевичем, Вікторією Сюмар, Кирилом Лукеренком, Сергієм Андрушком і Мустафою Найємом, Олег Панюта перейшов на канал «Україна», у «Подробностей» на «Інтері» з'явилась нова ведуча Христина Суворіна. І це ще не все: зокрема, досі не розголошує імені ведучого соціального реаліті «Четверта вежа» канал ICTV.

 

«Детектор медіа» пропонує відстежити, як ведучі міняють канали, та звідки на телебаченні з'являються нові обличчя.

 

З каналу на канал:

хто куди перейшов, і які призабуті вже обличчя з'являться в новому телесезоні

 

Жанна Бадоєва

«Інтер» - ТЕТ

Жанна Бадоєва знову повертається на канал ТЕТ вести нове романтичне шоу «Зупиніть, я закохалась» за форматом Babes on the Bus («Крихітки в автобусі») компанії Endemol. На ТЕТ пані Бадоєва перейшла з «Інтера», де у весняному телесезоні цього року вела танцювальне шоу «Великі танці». А в осінньому торік вона була суддею проекту «МастерШеф» на СТБ. До цього пані Бадоєва вела тревел-шоу «Орел і решка» на «Інтері» та реаліті «Лялечка» на ТЕТ.

 

Людмила Барбір

ТЕТ - «1+1»

У новому сезоні ранкове шоу «Сніданок з 1+1» разом із Русланом Сенічкіним стала вести актриса Людмила Барбір. До роботи на «1+1» пані Барбір була співведучою документального реаліті «Теорія зради» з Андрієм Мерзлікіним на ТЕТ.

 

Антоніна Буравкова

«Інтер» - 5 канал

Антоніна Буравкова разом із ведучим 5-го Артемом Овдієнком вестиме ранкове шоу на 5-му каналі. Раніше пані Буравкова вела рубрику «Світовий сніданок» у ранковому шоу «Ранок на Інтері» та програму «Відчиняй» на O-TV.

 

Віталій Гайдукевич

ТВі - 5 канал

На 5-му каналі Віталій Гайдукевич буде ведучим новинної програми «Час новин». Сюди він перейшов після звільнення з ТВі, де вів програми «Підсумки з Віталієм Гайдукевичем» та був співведучим культурологічного проекту «Гра в слова і не тільки» з Іриною Славінською. До роботи на ТВі пан Гайдукевич чотири з половиною роки був ведучим ТСН на «1+1», також у минулому вів новинну програму «Вчасно про головне» на НТН.

 

Андрій Годованець

«Голос Америки» - ТВі

Репортер української служби «Голосу Америки» Андрій Годованець став ведучим новин «Сьогодні» на каналі ТВі. Сім років пан Годованець був ведучим і журналістом «Голосу Америки» у США. Влітку минулого року він заявив, що хоче повернутися в українську журналістику, а в липні нинішнього - прийняв запрошення від ТВі.

 

Андрій Джеджула

«Україна»

Шоумен Андрій Джеджула вестиме у новому сезоні на телеканалі «Україна» ігрове шоу «Хто вартий більшого?». Пан Джеджула почав працювати на телебаченні у 2001 році у проекті «Вебкамери» на М1, потім вів розважальне шоу «Джеджула & Co» на каналі O-TV, далі програма переформатувалась у авторський проект про мандрівки ведучого «Подорожі Джеджула & Co». На 5-му каналі пан Джеджула вів прогноз погоди, на НТН продовжив вести програму «Подорожі Джеджула & Co». У 2009 році став одним із ведучих ранкового шоу «Сніданок з 1+1», потім перейшов на К1, на якому вів ігрове шоу «Мокрий зорепад».

 

Микита Добринін

«1+1» - «Інтер»

На «Інтері» Микита Добринін веде експериментальний квест «Шалене весілля». До переходу на «Інтер» пан Добринін працював ведучим «3G-репортеру» - інтернет-програми вокального шоу «Голос країни» на каналі «1+1». У 2012 році Микита Добринін вів програму «ПроКіно» на «MTV Україна».

 

Сергій Дорофеєв

5 канал - «Інтер»

На «Інтері» Сергій Дорофеєв із 26 серпня вестиме ток-шоу «Стосується кожного», програма виходитиме з понеділка по четвер о 18:00. Із жовтня 2011-го до кінця квітня 2013 року пан Дорофеєв вів на 5-му каналі авторську програму «Портрети із Сергієм Дорофеєвим». Його перехід на «Інтер» став несподіванкою для генпродюсера 5-го Юрія Стеця. На «Інтері» він уже встиг виступити ведучим у документальному фільмі «Хрещення», а крім того, проведе марафон із нагоди Дня Незалежності України.

 

До переїзду в Україну для роботи на 5-му каналі Сергій Дорофеєв жив і працював у Мінську. У Білорусі його останній телеефір відбувся під час президентських виборів (ток-шоу «Вибір» від 19 грудня 2010 р.) Після цього ефіру президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав Дорофеєва «молодим журналістом, якого потрібно поставити на місце». Сергій пішов із білоруського каналу ОНТ і розпочав співпрацю з українським 5-м каналом.

 

Максим Драбок

«Інтер» - ICTV

У новому телесезоні Максим Драбок вестиме інформаційно-розважальне шоу «Головна програма» на ICTV. Його з-поміж великої кількості кандидатур обрав головний редактор проекту Олександр Семирядченко. Пан Семирядченко вважає Максима Драбка знахідкою, оскільки він бездоганно потрапляє в рамки проекту. Раніше пан Драбок працював на «Інтері» - очолював корпункт телеканалу в США. До цього він був журналістом і ведучим програми «Точка зору» на Першому національному.

 

Юлія Литвиненко

«Інтер» - ТВі

Одразу після зміни власника і керівництва ТВі, 20 травня, Юлія Литвиненко прийшла на канал ведучою в програму «Сьогодні про головне». У минулому вона вела на «Інтері» авторські проекти «Люди світу» (на основі «Позаочі») та «Позаочі», який до виходу на «Інтері» транслювався на каналі К1. Також у її інтерівському доробку «Розбір польотів» і «Свобода на Інтері», музичне шоу «Місце зустрічі». Свою телекар'єру пані Литвиненко починала з дніпропетровського телебачення. З 2001 року працювала ведучою новин на каналі ICTV. У 2008 році вона засвітилася на каналі «Меню-ТВ» в якості ведучої кулінарної програми «Аполітична кухня».

 

Кирило Лукеренко

ТВі - 5 канал

На 5-му каналі Кирило Лукеренко вестиме аналітичний тижневик «Час. Підсумки тижня». До цього він із 2012 року працював на ТВі редактором програми журналістських розслідувань «Знак оклику». Ще раніше очолював редакцію публіцистичних програм НТН і вів програму «Агенти впливу», згодом був прес-секретарем Арсенія Яценюка. У творчому доробку пана Лукеренка робота в студії Олександра Ткаченка «Нова студія», в українській службі BBC, у новинах Нового каналу (випусковим і шеф-редактором), у компанії «НІС» (випусковим редактором «Подробностей» на «Інтері»).

 

Наталка Лятуринська

ТВі

Наталка Лятуринська веде новини на каналі ТВі з 20 травня. Пані Лятуринська працювала кореспондентом, ведучою, редактором ранкових новин на телеканалі «Сіті» та кореспондентом інформаційно-аналітичної програми «Київський погляд із Віталієм Портніковим» на ТВі.

 

Мустафа Найєм

5 канал

Мустафа Найєм розробляє авторський проект на 5-му каналі, деталі якого поки що невідомі. Донедавна він працював на ТВі. З осені 2011-го по травень 2013-го вів (спочатку сам, потім зі співведучою Ілоною Довгань) програму «Сьогодні про головне». У 2009-2010 роках вів на ТВі авторський проект «Чорне та біле» виробництва «Савік Шустер студії». Був хронікером «Шустер live» і деякий час ведучим програми After Live. Звільнився з ТВі через непрозорість зміни власника. Нині задіяний у запуску проекту «Громадське ТБ».

 

Олег Панюта

«Інтер» - «Україна»

Ведучий програми «Подробности недели» Олег Панюта звільнився з каналу «Інтер» і перейшов на «Україну», де для нього запускають новий вечірній випуск новин о 22:00. У студії він працюватиме не сам, пошуки співведучої тривають. З «Інтера» ведучий пішов, коли тижневик довірили вести Євгенію Кисельову, а на пропозицію замінити Володимира Андрієвського в щоденних «Подробностях» Панюта, за інформацією «Дусі», не погодився.

 

Олег Панюта вів «Подробиці тижня» з 1 листопада 2009 року, до того він працював ведучим у програмі «Сніданок з 1+1» у парі з Яніною Соколовою, через рік проект закрили через низькі рейтинги. Раніше, у 2005 році, Панюта очолював ТВО «Новини» в НТКУ.

 

Віталій Півовар

ТВі

Віталій Півовар є одним із чотирьох ведучих ранкового шоу на ТВі «Ранкові курасани». До лютого 2012 року пан Півовар працював на 5-му у програмі «Ранок на П'ятому», проте згодом канал відмовився від проекту.

 

Кузьма Скрябін

ICTV

На ICTV Андрій Кузьменко разом із російською телеведучою Анною Семенович вестиме шоу «Машина часу». Також ведучий продовжить свою роботу у проекті «Дача». Для пана Кузьменка співпраця з ICTV не нова, він був ведучим таких проектів каналу, як «Бережись автомобіля», «Битва націй», експертом шоу «Самозванці», ведучим інтелектуально-еротичного шоу «Помилаандерсон».

 

Також пан Кузьменко співпрацював із каналом ТВі, на якому вів талант-шоу «Хвилина слави». Разом із Андре Таном лідер гурту «Скрябін» вів розважальне шоу «Жити - це модно» на «Інтері». Тривалий час Андрій Кузьменко працював на каналі М1, на якому вів ранкове шоу Guten Morgen, автопроект «Дай покататися» та програму «Всі кліпи Зірки». Протягом кількох сезонів із 2003-го він вів на «Інтері» програми «Шанс» та «Шиканемо». А дебютував Кузьма в якості телеведучого на ICTV у 2000 році, у власному хіт-параді «Гаряча сімка».

 

Вікторія Сюмар

5 канал

На 5-му каналі Вікторія Сюмар стане співведучою новинно-аналітичної програми «Час. Підсумки дня». Торік вона вже виступала в ролі телеведучої: разом зі Світланою Заліщук вела програму «Вибори 2012. З іншого боку» на ТВі. Протягом останніх восьми років Вікторія Сюмар очолювала Інститут масової інформації (ІМІ). А до цього працювала журналістом на радіостанціях «Континент», «Голос Америки», ведучою на «Громадському радіо».

 

Нові обличчя столичного ТБ:

нові ведучі та журналісти з регіонів

 

Сергій Андрушко

5 канал

Сергій Андрушко розробляє авторський проект на 5-му каналі, деталі якого поки що невідомі. Протягом дев'яти років він був журналістом каналу СТБ, звідки пішов у червні 2012-го через розбіжності з головним редактором Володимиром Павлюком. Після цього співпрацював із ГО «Центр UA» в якості головного редактора документального альманаху «Відкритий доступ», а також із каналом ТВі в якості фрілансера програми «Підсумки з Вахтангом Кіпіані». Останнім часом залучений до запуску проекту «Громадське радіо».

 

Сергій Бобак і Ксенія Коваль

«Україна»

В осінньому телесезоні каналу «Україна» нове реаліті про ремонт і сімейні стосунки «Один за 100 годин» вестимуть професійні архітектор і дизайнерка - Сергій Бобак і Ксенія Коваль. «Вони цікаві, інтелігентні люди, високі професіонали в галузях архітектури та дизайну», - говорить про нові обличчя директор продакшну «Теле Про», що виробляє шоу, Єгор Некрушев.

 

Олександр Голубов

ТВі

Олександр Голубов - ще один ведучий ранкової програми ТВі «Ранкові курасани». Робота на ТВі перший телевізійний досвід пана Голубова. Окрім ТВі, Олександр Голубов працює журналістом у виданні «Корреспондент».

 

Ліна Горбач

ТВі

На ТВі Ліна Горбач веде ранкову програму «Ранкові курасани». До цього не мала досвіду роботи в ЗМІ.

 

Станіслав Капралов і Василь Москаленко

34 канал (Дніпропетровськ) - Новий канал

Станіслав Капралов і Василь Москаленко - ведучі програми «Безумний автостоп» на 34-му каналі Дніпропетровська. У наступному телесезоні програму про подорожі показуватиме Новий канал.

 

Юлія Крапівіна

ТВі

На ТВі Юлія Крапівіна є однією з чотирьох ведучих програми «Ранкові курасани». До роботи на ТВі працювала ведучою в Дніпропетровській обласній державній телерадіокомпанії.

 

Володимир Оселедчик

«Україна»

На каналі «Україна» Володимир Оселедчик вестиме кулінарне шоу «Світ на смак». Минулого осіннього телесезону пан Оселедчик мав вести шоу «Неможливо» (попередня робоча назва «Ілюзіоніст») на телеканалі «Інтер», однак проект в ефір так і не вийшов. У минулому пан Оселедчик був виконавчим (1997-2004) і генеральним (2004-2005) продюсером телеканалу «1+1», продюсером різних проектів на каналах «1+1» та «Інтер».

 

Дмитро Назаров

Новий канал

Актор Дмитро Назаров вестиме кулінарне шоу «Голодні ігри» на Новому каналі. Раніше Новий транслював російський серіал «Кухня», у якому роль шеф-кухаря зіграв пан Назаров. «Кухня» очолила топ найкращих програм Нового у першому півріччі 2013-го.

 

Христина Суворіна

«Інтер»

У новому телесезоні щоденні випуски новин «Подробности» на телеканалі «Інтер» вестиме Христина Суворіна. Вона стане вести «Подробиці» почергово з Анастасією Даугулє. Пані Суворіна працювала кореспондентом і ведучою інформаційних випусків новин у Севастопольській держтелерадіокомпанії. З 2007 року почала працювати репортером, оглядачем, редактором, автором і ведучою документальних фільмів на телеканалах К1, «Інтер», ICTV.

 

Олександр Пилипенко

«Україна»

Олександр Пилипенко став ведучим документального реаліті-шоу «Люблю. Чекаю!» на каналі «Україна». До роботи ведучим працював у продакшні «Теле Про» кастинг-менеджером проектів каналу «Україна».

 

Єгор Чечеринда

ТВі

Єгор Чечеринда веде на каналі авторську програму «Окрема думка» та є співведучим проекту «Сьогодні про головне» з Юлією Литвиненко. До цього він був на ТВі головним редактором програми «Вечір з Миколою Княжицьким».

 

До роботи на ТВі Єгор Чечеринда був журналістом програми «Монітор» Георгія Гонгадзе на Львівському обласному ТБ (1995), спецкором програм «Параграф» та «Вікна-новини» на УТ-2 та телеканалі СТБ (ММЦ Internews) (1995-2000), спецкором програм «День сьомий» та «Факти» на каналі ICTV (2000-2003), журналістом ТСН та «Подвійного доказу» на «1+1» (2003-2007), головним редактором порталу INTV (2007-2009).

 

У вільному польоті:

пішли з ефіру і поки що ніде не з'явилися

 

Анна Безулик

«Інтер»

У січні - лютому Анна Безулик вела на «Інтері» суспільно-політичне ток-шоу «Справедливість», однак після чотирьох випусків її проект в ефірі змінив «Шустер live». Директор з розвитку компанії Inter Media Group Ганна Безлюдна в одному зі своїх інтерв'ю повідомила, що пані Безулик повернеться в ефір «Інтера» у новому проекті, який вийде в ефір до початку нового сезону.

 

Анна Безулик працювала на каналі «1+1», зокрема була ведучою програм «Сніданок з 1+1» та «Я так думаю», потім перейшла на 5 канал із проектами «Я так думаю з Анною Безулик», який пізніше переформатувався в «РесПубліку з Анною Безулик».

 

Ілона Довгань

Екс-ТВі

На ТВі Ілона Довгань разом із Мустафою Найємом вела програму «Сьогодні про головне», до того на каналі вона була ведучою новин. Пані Довгань звільнилася з ТВі через непрозорість зміни власника. До роботи на цьому каналі вона працювала ведучою ТСН на «1+1», з якого звільнилася за власним бажанням, ще раніше вела новини на НТН і ТРК «Київ».

 

Павло Кужеєв

Екс-5 канал

Ведучий 5-го каналу Павло Кужеєв після восьми років роботи припинив свою співпрацю з мовником. Рішення про звільнення пан Кужеєв пояснив тим, що вичерпав можливості реалізації на 5-му. У 1997-2000 рр. Павло Кужеєв був спеціальним кореспондентом новин «Вечірні вісті» (ICTV, TET), тижневика «Вісті тижня з Миколою Канішевським» («Інтер»), автором і ведучим тележурналу «Люди» (ICTV). У 2005-му був спеціальним кореспондентом, ведучим новин «Репортер» Нового каналу.

 

Олексій Ліхман

Екс-ТВі

На ТВі Олексій Ліхман почав працювати в серпні 2010 року. На каналі вів щоденні випуски новин. Пан Ліхман звільнився з ТВі через непрозорість зміни власника. У минулому, з червня 2008-го до вересня 2009 року, Олексій Ліхман вів підсумкову програму «ТСН. Тиждень». До 2007 року працював на телеканалі НТН, згодом - у компанії «НІС» ведучим новин на К1, а з початку 2008 року - ранкових новин на «Інтері».

 

Юрій Макаров

Екс-ТВі

Юрій Макаров працював на ТВі з 2011-го по 2013 роки, за цей час в ефір виходили його авторські проекти «Цивілізація» та «Цивілізація 2.0». Пан Макаров звільнився з ТВі на знак солідарності з колегами, які залишили канал через непрозорість зміни власника. До роботи на ТВі Юрій Макаров був ведучим програм «Телеманія», «Спецпроект Юрія Макарова», «Імперія кіно», «Документ» на «1+1» та «Культурний фронт», «Золота булава» на Першому національному.

 

Фото каналу ТЕТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Білаш, «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20132
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду