Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»

Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»

11 Липня 2013
43217
11 Липня 2013
17:40

Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»

43217
Гендиректор і власник каналу «112-Україна» Андрій Подщипков і генпродюсер Олексій Семенов – про фінансування, команду та формат каналу
Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»
Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»

10 липня компанія ТОВ «112-ТВ» отримала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу «112-Україна», створювати який почала ще з лютого цього року. Генеральний директор і власник каналу Андрій Подщипков заявляє, що його успішний бізнес у галузі консалтингу і трейдингу дає йому змогу самостійно фінансувати канал, а чутки про інших інвесторів заперечує. Чому бізнесмен з позамедійної сфери вирішив створювати телеканал і яким саме буде «112-Україна», розповіли Андрій Подщипков і генеральний продюсер каналу Олексій Семенов в інтерв'ю, наданому прес-службою каналу «Детектор медіа».

 

- Андрію Юрійовичу, хто фінансує канал?

Андрій Подщипков: - Я.

 

- Можете назвати основне джерело ваших доходів?

- Мені нічого приховувати - мій бізнес легальний, я добросовісний платник податків. Я успішно веду свій бізнес у галузі консалтингу і трейдингу в різних країнах світу, серед моїх партнерів такі відомі компанії зі світовим ім'ям як: Transammonia, IBE Trade, Yara S.A., Helm, Keytrade AG, Melars Group, Uralchem, Dreymoor, NF Trading, Yargus Manufacturing Inc та інші.

 

- Для чого вам телеканал?

- Я перестав 3-4 роки тому дивитись телебачення, як і багато інших людей в нашій країні, тому що воно отупляє, відволікає від повноцінного життя, формує найпростіші стереотипи, намагається мною маніпулювати і т.д. Я не уявляю собі Ганну Безлюдну чи Олександра Ткаченка, які, знайшовши півтори години часу на відпочинок, як пересічні телеглядачі, увімкнуть «1+1» або «Інтер», щоб насолодитись вечірнім серіалом. Це неможливо. Але до ефіру його ставити треба. Уявляєте, як це має руйнувати абсолютно професійних топ-менеджерів каналів: розуміння того, що ти ставиш до ефіру такий продукт, що ти не піднімаєш освітній рівень суспільства, а швидше - навпаки. Ось тому те, що створюю я, - медіа для тих, хто перестав дивитись загальнонаціональні канали. Ми зробимо перехід від форми до змісту.

 

- Ви думаєте, це буде затребувано?

- Світ говорить про такий перехід. Рішення про інвестування коштів у медіабізнес, в телеканал «112-Україна», я прийняв на останній MIP TV, де весь ринок говорив про появу нових форм медіа, інтегрованих з інтернетом. Усі втомилися «варитись» в одноманітності. Мені здається, що ми зі «112-Україна» - на правильному шляху. Погодьтесь, що та стрічка новин, яку вам пропонують телеканали, відрізняється від тієї, яку ви читаєте в мережі інтернет на інформаційних порталах. Темп життя змінився, оцінки змінились, а новинні масиви українських каналів залишилися з часів формування вітчизняного ТБ. Настав час, і суспільство готове до того, щоб самому брати участь у формуванні медіаконтенту, висловлювати свою точку зору.

 

- Хто входить у вашу команду?

- Я, генпродюсер - Олексій Семенов, головной редактор новин - Ігор Федорів, продюсер студії - Микола Корчага, виконавчий продюсер - Юрій Будяк, технічний директор - Юрій Іванов.

 

- Хто ведучі?

- Тривають переговори. Новий формат. Нові технології. І ведучі будуть нові. Ми вже на фінішній прямій. Скажемо про всіх, представимо всіх і все покажемо на презентації каналу наприкінці серпня.

 

- В Україні існує практика, що новини підтримують або одних, або інших. Хто ви: влада чи опозиція?

- Ми вибудовуємо модель, коли на будь-яку тему, політична вона чи ні, є дві точки зору. Глядач сам зробить свій висновок, він завжди бачить, коли ним намагаються маніпулювати. І скажу головне - бути незалежним ЗМІ, об'єктивним - зараз дуже важливо. Глядач втомився від нав'язування.

 

- Що ми побачимо в ефірі? Яка сітка мовлення?

- Про сітку запитайте в Семенова.

 


 

- Олексію, що з наповненням?

Олексій Семенов: - Я не хочу розповідати про формат побудови ефірної сітки. Тому що те, що робимо ми, виходить за межі уявлень про телеканал.

 

- Але це - інформація?

- Так, з акцентом на гостру соціальну несправедливість.

 

- Наведіть приклад.

- Наприклад, минулого тижня вибрали голову ЦВК, також вибрали нового члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення - це звичайна верстка новин. Але в цей день відбулась також інша подія. Здавалось би маленька, але це не так. В один з нічних клубів не пустили дівчину в інвалідному візку. Саме ця подія стала б головною в нашому інформаційному мовленні. І ми доклали би всіх зусиль для того, щоб наступного дня жодному власнику клубу, ресторану чи іншого місця, охоронцям та менеджерам навіть у страшному сні не могла прийти думка не пускати в заклад інваліда у візку. Вони і так в силу різних обставин часто переховуються від суспільства вдома. А ця дівчина, яка приїхала в клуб - просто молодець. І мені соромно, що їй довелось пережити такий момент у житті, розумієте?

 

- Соціальна спрямованість новин?

- Так. Не тільки інформація, але й допомога. Я підтримую точку зору Андрія Подщипкова, що ми повинні допомагати. Минулого місяця учні однієї з маріупольських шкіл обмотали шию однокласниці шалем і підвісили її ... Знущались...  У мене запитання. Якби власники трьох холдингів - «інтерівського», «пінчуківського» та «ахметівського» поставили перед менеджерами завдання - раз на тиждень вести єдину соціальну тему, вивчати її, єдиним фронтом вдарити по цій проблемі - чи допомогло б це? Чи зменшило б це, наприклад, рівень знущань? Я вважаю, що «так». Але цього немає. У Подщипкова це буде. І мені подобається таке ставлення до життя.

 

- За яким принципом відбираються новини для ефіру?

- Це як в інтернеті: ти вибираєш найрізноманітніші новини для читання, ти вихоплюєш їх з інформаційного потоку. Ось так, немов диригенти, і наші редактори дня будуть видавати в ефір події, залучаючи до цього експертів, фахівців, очевидців із різних куточків світу. Ми знаємо, як формується контент.

 

- Канал має слоган?

- Так. Слоган каналу «Знай більше!», тому що ми швидше і більш розгорнуто дамо інформацію телеглядачеві.

 

Максим Шпагін, прес-служба «112-Україна», для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Максим Шпагін, прес-служба «112-Україна», для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43217
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gbfgn
3930 дн. тому
очень обдуманный
hfdkn
3931 дн. тому
поступок прямо скажем необдуманный....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду