Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов

Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов

5 Липня 2013
6741
5 Липня 2013
14:44

Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов

6741
Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов
Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов

Директор компанії «Національні інформаційні системи» і телеведучий каналу «Інтер» Євген Кисельов в інтерв'ю «Українській правді» запевнив, що ні акціонери «Інтера» Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, ні керівники каналу не втручаються в творчий і технологічний процес виробництва новин.



«Що стосується акціонерів, вони якраз всіляко уникають використовувати канал у якихось тимчасових інтересах. Повірте, у мене в житті було багато різних акціонерів: і Гусинський, і Березовський, і цілий "олігархічний колгосп": Абрамович, Дерипаска, Чубайс, Мамут і ще чоловік п'ять чи шість далеко не останніх російських бізнесменів - це було на каналі ТВС, і колишній російський прем'єр Примаков там ще був, і з Ходорковським мені довелося попрацювати. Коротше, є з чим порівнювати. Мої нинішні акціонери ведуть себе вкрай стримано і розумно. Що буде далі - подивимося», - каже пан Кисельов.

 


Він також стверджує, що у нього немає конфлікту з керівником Inter Media Group Ганною Безлюдною і що це недоброзичливці намагаються їх посварити.



«...будь-який серйозний бізнесмен, який є акціонером якої-небудь компанії, в тому числі і телевізійної, завжди зацікавлений у тому, щоб мати нормальні відносини з владою. Бізнес взагалі не любить з владою воювати. Якщо трапляються війни, то їх зазвичай влада затіває. Ще раз повторю: ніякого втручання з боку акціонерів немає», - зазначає Кисельов.

 

«У мене немає телефону, за яким я повинен щохвилини дзвонити і погоджувати кожен свій крок з Льовочкіним або кимось, хто не є частиною медіа-холдингу. І мене не запрошують - як стало практикою в Росії - на наради, щоб погоджувати інформаційний порядок денний», - зауважує він.

 

«Якщо мені потрібно порадитися про щось з головою Адміністрації президента, я подзвоню главі Адміністрації президента і попрошу про зустріч. Із Сергієм Льовочкіним ми бачимося не часто, але я знаю, що у мене є право дзвінка і прохання про зустріч.
Зрозумійте правильно. Він є не більш, ніж власник пакету акцій. Він не втручається в поточну оперативну роботу, бо не має цього права. Звичайно, виникають ситуації, коли треба просто щось зрозуміти в тому, як змінюється політичний малюнок поточних подій. Іноді набираюся нахабності його попросити, але не зловживаю
», - розповідає Євген Кисельов, додаючи, що готовий порадитися і з опозицією також.

 

Відповідаючи на запитання, чи якесь відношення до виробництва новин Ігор Шувалов, Євген Кисельов, сміючись, каже, що з паном Шуваловим вони п'ють каву, а іноді - більш міцні напої. «Він мій товариш, можна сказати, мій порадник. Я не можу сказати "радник", тому що у нього немає такої посади. Він - людина, у якої я регулярно консультуюся, тому що він дуже багато розуміє і дуже багато знає про те, що відбувається у світі української політики. До речі, наскільки мені відомо, з ним охоче спілкуються багато українських журналістів, в тому числі з тих ЗМІ, які потім його ж демонізують. Але Шувалов не працює в інформаційній службі, ні в штаті, ні за договором. І на редакційних летючках не присутній, і завдання кореспондентам не роздає, і на підведенні підсумків програми теж не присутній», - запевняє директор НІСу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду