Кагаловський поскаржився на Княжицького податківцям – Княжицький заявив, що так його змушують перейти в парламентську більшість

Кагаловський поскаржився на Княжицького податківцям – Княжицький заявив, що так його змушують перейти в парламентську більшість

4 Липня 2013
6465
4 Липня 2013
20:06

Кагаловський поскаржився на Княжицького податківцям – Княжицький заявив, що так його змушують перейти в парламентську більшість

6465
Кагаловський поскаржився на Княжицького податківцям – Княжицький заявив, що так його змушують перейти в парламентську більшість
Кагаловський поскаржився на Княжицького податківцям – Княжицький заявив, що так його змушують перейти в парламентську більшість

Народний депутат Микола Княжицький, у минулому генеральний директор телеканалу ТВі, спростовує наявність закордонних банківських рахунків, куди йому нібито перераховувала гроші за роботу на ТВі компанія Костянтина Кагаловського Seragill Holdings Ltd. Депутат стверджує, що своєю заявою до Міністерства доходів і зборів пан Кагаловський здійснює на нього тиск з метою змусити його перейти в парламентську більшість. Про це пан Княжицький заявив «Детектор медіа», коментуючи звернення пана Кагаловського до Міністерства доходів і зборів України.

 

Як пише «Главком», колишній власник ТВі Костянтин Кагаловський передав у Міністерство доходів і зборів і Нацбанк інформацію про закордонні рахунки колишнього гендиректора телеканалу Миколи Княжицького для здійснення перевірки, чи мав пан Княжицький персональну ліцензію на валютні рахунки за кордоном і чи заплатив він податки з отриманого прибутку.

 

Адвокат компанії Костянтина Кагаловського стверджує, що за три роки Микола Княжицький отримав від компанії пана Кагаловського Seragill Holdings Ltd., через яку відбувалось фінансування ТВі, на свої рахунки в закордонних банках $ 295 тис., ще $ 60 тис. знаходяться на рахунку депутата в українському банку.

 

Нагадаємо, у 2012 році Микола Княжицький задекларував дохід у розмірі 853 тис. 574 грн. Із цієї суми 458 тис. 808 грн становила заробітна плата, 360 тис. грн - дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності, 22 тис. 577 грн - страхові виплати і 12 тис. 189 грн - дохід від передачі в оренду майна.

 

Як повідомляє «Главком», Микола Княжицький у своїй декларації про доходи від 2011 року у якості кандидата в народні депутати вказав суму річного заробітку у 390 тис. грн, а про рахунки в іноземних банках не згадував.

 

Згідно з документами, які потрапили до «Главкому», зарплата Миколи Княжицького на ТВі складала $ 15 тис. на місяць. За цими ж документами, у 2010 році на рахунок пана Княжицького в ізраїльський банк було переведено $ 105 тис.

 

Пан Княжцький заперечує наявність рахунків за кордоном: «Жодних рахунків за кордоном я не маю. Відповідно, мені невідомо, куди фірми Кагаловського перераховували гроші. Для того, щоб у цьому переконатися, можна зараз піти і спробувати перерахувати на ці рахунки якісь гроші. Якщо вони є, то гроші будуть зараховані, якщо їх нема - то не будуть. Може, вони є, але це не мої рахунки, тоді це теж буде відомо в банку».

 

«Я абсолютно переконаний, що в даному випадку тиск на мене здійснюється як на депутата від опозиції паном Кагаловським - близьким до влади олігархом, який дружить з паном Клюєвим, для того, щоб я перейшов у парламентську більшість», - заявив депутат.

 

«Я абсолютно переконаний, що ті засоби масової інформації, які спочатку це надрукували, знаючи, що цих рахунків у мене немає, скоріше за все, взяли за це гроші», - додав він.

 

«Тепер я абсолютно переконаний, що тиск на мене, коли проти мене порушувала кримінальну справу податкова, зроблений був під впливом Кагаловського і його провладних друзів. Тому що я відмовлявся під тиском Кагаловського розміщувати сюжети, які компрометували опозицію. Він робив це системно, ці сюжети в мене є, я їх оприлюдню. Тому інакше як тиском влади на мене цю брехливу інформацію назвати не можу», - наголосив пан Княжицький.

 

На запитання, яким чином він отримував гроші за свою роботу на ТВі, пан Княжицький сказав, що на той час був приватною особою та мав угоду про конфіденційність, відповідно до якої не може розголошувати способи отримання своєї зарплати. «Втім, свою зарплату я отримував абсолютно офіційно», - запевнив екс-керівник ТВі.

 

За даними «Главкома», в Міністерстві доходів і зборів документи адвоката компанії пана Кагаловського прийняли і пообіцяли найближчим часом повідомити про результати розслідування. Пан Княжицький каже, що поки що з ним з міністерства не зв'язувалися. «Але були натяки, що якщо я перейду в більшість, то проблем у мене не буде», - розповів депутат і наголосив, що він нікуди переходитиме.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6465
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
shury-mury
3936 дн. тому
Миколка - то та сама "Тереза", тільки з бобиком.
boss
3941 дн. тому
кхекхеху. Я и "деревянный" лимон видел , когда тебя ещё в проекте не было. Хотя не ясно , к чему твой вопрос , сосок говяжий ?!
wisawi
3941 дн. тому
Из комментариев на Facebook: «Если КГБист Евгений Киселев примитивно, на уровне сельской сплетницы, пытается дискредитировать господина Княжицкого. Если ярый сторонник Таможенного союза и штатный любимиц спецслужб Павел Шеремет организовал в Украине целую войну против журналистов TBI. Если прыгающий по пенькам Межигорья Савик Шустер приглашает в студию только одну сторону конфликта вокруг единственного независимого канала в Украине, а другою, оппонирующую сторону – нет. Если канал олигарха Виктора Пинчука ICTV также устраивает в студии "Свободы слова" бенефис только одной стороны раздора вокруг TBI, и не желает слушать аргументы других людей. Если все это происходит, тогда я понимаю, что Николай Княжицкий им просто – мешает».
wisawi
3941 дн. тому
Люди еще, наверное, в полной мере не осознали это чудовищное дежавю. Содержанка кремлевских фсбшников и олигархов Алена Притула со своей сектой «честных» деятелей, преследуя, уничтожая и дискредитируя независимых журналистов TBI, которые еще пытаются в Украине говорить правду, - редактор "Украинской правды" превращается сегодня в таких же людоедов, которые в 2000 году отрезали голову журналисту Гии Гонгадзе. Сегодня редактор УП, сама, своими руками душит свободу слова, убивает и уничтожает журналистов. Руки у нее еще не в крови - только черный галдящий рот провокатора - но, судя по всему, в стране немного уже осталось - до "таращинских трупов".
Судья
3941 дн. тому
Княжицкий уже в бильшости давно.Надо только мину красивую сделать и типа под тиском вынужден был уйти с оппозиции. Просто не знал, как свое личико открыть. А тут Кагаловский подвернулся. Вот везение!!!!! Иуда.Он что думает, что все тупые вокруг и никто не понимает?
кхекхе
3942 дн. тому
интересно, boss хоть раз в жизни (не по телевизору) 350 штук зелени видел
boss
3942 дн. тому
Кагаловский-ПОТЦ ! То , шо он ещё не разжевал -Княжицкий давно высрал. За три года аж 355 000 зелёных нашли. А деление на 3 года , а потом на 12 месяцев , не пробовали применить? Сенсация для бабушек.
Знавець
3942 дн. тому
Мордатий хом'як Княжицький для того і рвонув у депутаНи, аби уникнути проблем з нелегальними прибутками. Які він отримував ЗАВЖДИ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду